Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί σε γοητεύουν οι ναρκισσιστές ενώ ξέρεις πόσο τοξικοί είναι

Αν και επικίνδυνοι για την ψυχική σου υγεία, οι ναρκισσιστές μπορεί να είναι πολύ γοητευτικοί



Εάν έχετε βγει ποτέ με έναν ναρκισσιστή στο παρελθόν, ξέρετε πολύ καλά πόσο τοξικοί μπορεί να είναι. Πιθανότατα έχετε ορκιστεί στον εαυτό σας να μην εμπλακείτε ποτέ ξανά με ένα τόσο εγωκεντρικό, αδιάφορο και ειλικρινά ανυπόφορο άτομο, και αυτό ακούγεται αρκετά δίκαιο. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κατηγορείτε τον εαυτό σας που τους ερωτεύεστε εξαρχής – οι ναρκισσιστές είναι συχνά απίστευτα ελκυστικοί με τρόπους που το κάνουν δύσκολο να τους αντισταθείτε.

Είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και γοητεία.

Οι ναρκισσιστές είναι γενικά σίγουροι για τον εαυτό τους, ισχυρογνώμονες και δεν φοβούνται να ακολουθήσουν αυτό που θέλουν. Αν έχετε βρεθεί με άτομα που είναι ανασφαλή ή άβουλα, κάποιος με τόσο ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας δεν είναι απλώς αναζωογονητικός, αλλά είναι και πολύ ζεστός. Ξέρουν ότι το έχουν και αυτή η βεβαιότητα είναι σέξι.

Αποπνέουν μια αύρα μυστηρίου.

Στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, οι ναρκισσιστές καλλιεργούν σκόπιμα μια αίσθηση μυστηρίου για να σας ιντριγκάρουν και να σας παρασύρουν. Είναι απόμακροι, απρόβλεπτοι και φαίνονται εντελώς χαλαροί με τρόπους που φαίνονται εξωγήινοι (ειδικά όταν φρικάρεις επειδή σου αρέσουν πραγματικά). Συχνά καταλήγεις να νιώθεις ότι δεν μπορείς να τους καταλάβεις και η επιθυμία να το κάνεις σε τραβάει μέσα.

Είναι ειδικοί στην κολακεία και την αποπλάνηση.

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι ναρκισσιστές είναι τόσο ελκυστικοί. Δεν θα σταματήσουν σε τίποτα μέχρι να σας κάνουν πηλό στην παλάμη των χεριών τους. Μπορεί να σας πλημμυρίσουν με προσοχή ή να σας βομβαρδίσουν με αγάπη (όταν τους βολεύει, φυσικά) και συνήθως είναι υπέροχοι στο κρεβάτι. Δεν είναι περίεργο που είναι τόσο εύκολο να τους ερωτευτείς.

Φαίνονται αρχικά σαν οι ιδανικοί σύντροφοι.

Στην αρχή, οι ναρκισσιστές μπορούν να σας ξεγελάσουν ώστε να πιστεύετε ότι είναι ο σύντροφος που περιμένατε για πάντα. Κάνουν τα πάντα σωστά, σας λένε ακριβώς αυτό που θέλετε να ακούσετε και απλώς φαίνονται τέλειοι. Αναρωτιέσαι πού ήταν αυτό το άτομο όλη σου τη ζωή και δεν συνειδητοποιείς μέχρι πολύ αργά ότι δεν είναι το άτομο των ονείρων σου, αλλά ο απόλυτος εφιάλτης.

marriage-b

Έχουν κυρίαρχη και ισχυρή παρουσία.

Ένα από τα πράγματα που κάνουν τους ναρκισσιστές τόσο ελκυστικούς είναι ο τρόπος που κουβαλούν τον εαυτό τους. Τους παρατηρείς όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο επειδή απλώς έχουν παρουσία.

Είναι συχνά το κέντρο της προσοχής.

Οι ναρκισσιστές καταφέρνουν πάντα να έχουν μια όμορφη αστρική κοινωνική ζωή. Επειδή είναι τόσο καλοί στο να γοητεύουν ανθρώπους, καταλήγουν να είναι αρκετά δημοφιλείς και πολύ αρεστοί. Φυσικά, δεν συνειδητοποιείτε ότι οι περισσότεροι από τους «φίλους» τους μοιάζουν περισσότερο με γνωστούς που δεν έχουν ιδέα πώς είναι πραγματικά κάτω από την επιφάνεια. Και μέχρι να το συνειδητοποιήσετε, νομίζετε ότι η συμπάθειά τους τους κάνει πιο καυτούς. Μπορούμε να το καταλάβουμε.

Είναι απίστευτα έντονοι και παθιασμένοι.

Επειδή οι ναρκισσιστές έχουν τόσο μεγάλη πρόθεση να μπουν κάτω από το δέρμα σας, τείνουν να είναι αρκετά έντονοι. Όλα μαζί τους είναι δραματικά, υπερβολικά και παθιασμένα σε βαθμό που πιθανότατα δεν είστε εξοικειωμένοι. Αυτό μοιάζει πολύ προκλητικό, ειδικά όταν έχεις συνηθίσει να βγαίνεις με άτομα που συμπεριφέρονται σαν να μην νοιάζονται καθόλου. Ως αποτέλεσμα, αφήνετε την επιφυλακή σας και αφήνετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί. Δυστυχώς, το παραμύθι δεν κρατάει πολύ.

man-love-c

Είναι αυθόρμητοι και περιπετειώδεις.

Οι ναρκισσιστές βαριούνται πολύ εύκολα, έτσι είναι πάντα απελπισμένοι για ενθουσιασμό και καινοτομία. Το θετικό είναι ότι αυτό τους κάνει πραγματικά περιπετειώδεις και αυθόρμητους και σημαίνει ότι είναι πάντα έτοιμοι για μια καλή στιγμή. Εάν είστε κάποια που της αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα ή χρειάζεται έναν σύντροφο με υψηλή ενέργεια που είναι πολύ διασκεδαστικός, θα βρείτε έναν ναρκισσιστή ελκυστικό… τουλάχιστον για λίγο!

Ξέρουν πώς να σε παρασύρουν με τις ιστορίες τους.

Οι ναρκισσιστές μπορεί να είναι εξαιρετικοί αφηγητές, επειδή ξέρουν να αξιοποιούν την έντονη λεπτομέρεια και τον πολύ στολισμό. Δεν είναι ασυνήθιστο να ανακαλύψετε ότι μια ιστορία (ή οι περισσότερες ιστορίες) που είπαν ήταν 99% αναληθείς, αλλά σίγουρα μπορούν πολύ εύκολα να τραβήξουν την προσοχή σου. Αυτή η ικανότητα αφήγησης και συμμετοχής είναι μια ελκυστική ιδιότητα από την οποία είναι ανθρώπινο να παρασυρθείς.

Παρουσιάζουν μια μεγάλη πρόκληση.

Ας είμαστε αληθινοί, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που κάνει τους ναρκισσιστές τόσο ελκυστικούς σε τόσους πολλούς. Ακόμη και όταν ξεπεράσετε όλους τους καπνούς και τους καθρέφτες και αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τι πραγματικά είναι αυτό το άτομο, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μείνετε επειδή το βλέπετε ως πρόκληση. Στα μάτια σας, χρειάζονται απλώς το κατάλληλο άτομο για να τους δείξει το λάθος των τρόπων τους, ώστε να μπορούν να τους αλλάξουν και να γίνουν ο σύντροφος που πάντα φανταζόσασταν ότι ήταν. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι αυτό είναι λάθος και είναι ένα μάθημα που δεν θέλετε να πάρετε με τον δύσκολο τρόπο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός