Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να προσέξεις από την αρχή μιας σχέσης για να έχετε διάρκεια

11 ενδείξεις ότι (θα) παίρνεις την αγάπη που σου αξίζειΌλοι θέλουμε να μας αγαπούν, αλλά δεν καταλήγουμε πάντα σε σχέσεις με ανθρώπους που πραγματικά μας εκτιμούν, μας σέβονται και μας λατρεύουν όπως μας αξίζει. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: καταλήγεις να κάνεις συμβιβασμούς. Στο τέλος, νιώθεις ότι τραβάς μόνη σου κουπί και οι αντοχές σου λιγοστεύουν. Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;

Πώς λοιπόν να διασφαλίσεις ότι παίρνεις όλη την αγάπη που σου αξίζει:

Μάθετε ακριβώς τι θέλετε.

Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε αν θέλετε να το αποκτήσετε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρείτε και να επιλέξετε έναν μελλοντικό σύντροφο. Εάν δεν έχετε ιδέα για το είδος του ατόμου που ψάχνετε, δεν μπορείτε να το βρείτε. Είναι πάντα καλό να έχετε ανοιχτό μυαλό γιατί οι άνθρωποι μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα. Ωστόσο, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε μια καλή ιδέα για το τι αναζητάτε.

Θέστε πρότυπα και τηρήστε τα.

Το να γνωρίζετε τι θέλετε σημαίνει ότι είστε πιο εξοπλισμένοι για να θέσετε ορισμένα πρότυπα για τον σύντροφό σας. Εάν δεν σκοπεύετε να ανεχτείτε την ανεντιμότητα, τότε πρέπει να βρείτε έναν ειλικρινή άνθρωπο. Εάν το άτομο με το οποίο είστε είπε ψέματα έστω και μία φορά και ξέρετε ότι χρειάζεστε την αλήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο πληγωτικό μπορεί να είναι, πρέπει να φύγει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε χώρο για κάποιον που ανταποκρίνεται στα πρότυπά σας. Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα σε συναντήσει.

Μη μειώνετε τις προσδοκίες σας.

Όλοι έχουμε μεγάλες προσδοκίες για μια νέα σχέση. Όμως, όταν ο μελλοντικός μας σύντροφος υστερεί σε κάποια από αυτά τα πράγματα, τείνουμε να το αγνοούμε. Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα πράγματα, τελικά. Την πρώτη φορά που είναι ασεβείς ή άπιστοι, ζητούν ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό σας ξεγελάει στο να πιστεύετε ότι θα υπάρξει μια αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα υπάρξει. Αν σε αγαπούσαν όπως σου άξιζε, το πρώτο λάθος δεν θα ήταν τόσο τεράστιο.

Μιλήστε.

Όταν κάτι σας ενοχλεί, μιλήστε για αυτό. Επικοινωνήστε ό,τι χρειάζεστε και κάντε το άμεσα και ξεκάθαρα. Εάν το άτομο με το οποίο είστε μαζί δεν ξέρει τι χρειάζεστε, δεν πρόκειται να σας το προσφέρει ποτέ. Εάν το άτομο με το οποίο βγαίνετε δεν μπορεί να σας καταλάβει, δεν θα λειτουργήσει. Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσετε τις ανάγκες σας για το υπόλοιπο της ζωής σας με κάποιον που δεν θα σας ακούσει.

Μην συμβιβάζεστε σε μεγάλα πράγματα.

Ο συμβιβασμός είναι απαραίτητος στις σχέσεις, αλλά τα μεγάλα πράγματα δεν πρέπει ποτέ να είναι αντικείμενο συμβιβασμού. Εάν το να αποκτήσετε παιδιά είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για εσάς και ο σύντροφός σας δεν θέλει, κανένας από τους δύο δεν θα είναι πραγματικά ευτυχισμένος στο τέλος. Πρέπει να είστε στην ίδια σελίδα όταν πρόκειται για μεγάλα ζητήματα διαφορετικά κάποιος θα είναι πάντα απογοητευμένος και δεν θα πάρει την αγάπη που του αξίζει.

Μην αφήνετε ποτέ τίποτα να πέσει κάτω από το χαλί

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μικρό λάθος που κάνει ο σύντροφός σας θα πρέπει να γίνεται ζήτημα, αλλά τα πράγματα που αφήνετε να ξεφύγουν στην αρχή της σχέσης θα είναι αυτά που θα καταλήξουν να σας χωρίσουν στο τέλος. Το να αφήσετε κάποιον να σας ξεφύγει με το να σας θεωρεί δεδομένους, να σας εξαπατήσει ή οποιαδήποτε άλλη απαράδεκτη συμπεριφορά θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω και πιθανώς πιο φρικτές μορφές τέτοιων συμπεριφορών.

aaaen

Δώστε προσοχή στις κόκκινες σημαίες.

Οι κόκκινες σημαίες είναι εμφανείς και τείνουν να αναδύονται αρκετά γρήγορα. Το θέμα είναι ότι έχουν πάντα την ίδια απόχρωση με τα ροζ γυαλιά που φοράμε όλοι όταν ερωτευόμαστε. Βγάλε αυτά τα γυαλιά και πρόσεχε. Αυτές οι κόκκινες σημαίες είναι λόγοι για να αφήσεις έναν άνθρωπο πριν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά.

Αναζητήστε μια αληθινή σύνδεση.

Στην εποχή των εντυπώσεων, και της προσοχής (είμαστε όλοι ένοχοι για αυτό!), μπορεί να είναι εύκολο να δεθείς με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις καλά ακόμα κι αν είναι με επιφανειακό τρόπο. Εάν βάλετε περισσότερη ενέργεια σε κάποιον με τον οποίο συνδέεστε πραγματικά σε κάτι περισσότερο από τη φυσική έλξη, είναι πιο πιθανό να καταλήξετε σε μια αληθινά ερωτική σχέση.

Πάρτε σκληρές αποφάσεις.

Κανείς δεν θέλει να χωρίσει με κάποιον. Δεν είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε και το άτομο με το οποίο είστε δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων, πρέπει να ξεκόψετε. Είναι σκληρό, ναι, αλλά ποτέ δεν θα αγαπηθείς με τον τρόπο που αξίζεις να σε αγαπήσουν αν δεν αφήσεις αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θα σε αγαπήσουν καθόλου.

Ζήστε την καλύτερη εκδοχή σας.

Να είστε αυθεντικοί και θα προσελκύσετε κάποιον που είναι περισσότερο για εσάς από τους ανθρώπους με τους οποίους έχετε βγει στο παρελθόν. Είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αυτό που χρειάζεστε από αγάπη.

Εργαστείτε πάνω στα δικά σας λάθη.

Αν θέλετε να σας αγαπούν όπως σας αξίζει, θα πρέπει να αναγνωρίσετε τα δικά σας προβλήματα, ζητήματα και τρόπους με τους οποίους συμβάλλετε στην αποτυχία των σχέσεων. Ίσως αυτοσαμποτάρεστε ή φοβάστε τη δέσμευση. Όποια και αν είναι τα δικά σας ζητήματα, επιλύστε τα και τότε θα είστε πιο κοντά στο να διορθώσετε τα πράγματα και με τον σημαντικό άλλον...

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Βρες τις (12) διαφορές: ο έρωτας στα 20 και ο έρωτας στα 30

Αλλάζεις και αλλάζουν κι οι ορισμοί και οι τρόποι σου για την αγάπη – και αυτό είναι καλό!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μαθήματα σχέσεων από την τελευταία σεζόν του New Amsterdam

Χωρίς σπόιλερ σε περίπτωση που δεν την είδατε ακόμα...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι ξεχωριστές διακοπές είναι το καλύτερο δώρο…

…που μπορείτε να κάνετε στη μακροχρόνια σχέση σας αυτό το καλοκαίρι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Ιουλίου

Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε εκκαθαρίσεις στη ζωή σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

18 καθημερινές συνήθειες που αποδεδειγμένα σας κάνουν πιο έξυπνους

Η νοημοσύνη σας μπορεί να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί μέσα από συνεπείς συνήθειες και πρακτικές.

VIRAL

Κυκλοφόρησε το νέο trailer του Σκαθαροζούμη

Ο Beetlejuice είναι ό ήρωας που χρειάζεται η Lydia στο νέο trailer του πολυαναμενόμενου sequel δια χειρός Tim Burton