Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 tips για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

Ξεκίνα με το να αποδεχθείς την κατάσταση



Ένας χωρισμός μετά από μια κομβική για τη ζωή σου σχέση μπορεί να αποδειχθεί απίστευτα δύσκολος και είναι σύνηθες φαινόμενο η αυτοεκτίμηση σου εκείνη την περίοδο περνά μια γερή κρίση. Η ανοικοδόμηση της αυτοεκτίμησης μετά από έναν χωρισμό είναι σημαντική για τη συναισθηματική σου ευεξία και την προσωπική σου ανάπτυξη, που θα σε βοηθήσουν με τη σειρά τους να προχωρήσεις στη ζωή σου. Ακολουθούν επτά συμβουλές για να τα καταφέρεις, βρίσκοντας ξανά τον παλιό καλό σου εαυτό.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει

Είναι σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να θρηνήσει το τέλος της σχέσης. Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει τα συναισθήματα που δημιουργούνται με έναν χωρισμό, είτε πρόκειται για λύπη, είτε για θυμό ή σύγχυση. Η αναγνώριση των συναισθημάτων σου είναι το πρώτο βήμα προς τη θεραπεία.

Αυτοστοχασμός και αποδοχή

Αφιέρωσε χρόνο για να αναλογιστείς τη σχέση και τον ρόλο σου σε αυτήν. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με το τι πήγε στραβά και τι μάθατε και οι δύο από την εμπειρία. Αποδέξου ότι οι σχέσεις μπορεί να τελειώσουν για διάφορους λόγους και αυτό δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την αξία σου ως άτομο.

Αναζήτησε υποστήριξη

Απευθύνσου σε φίλους, συγγενείς ή άλλα κοντινά σου πρόσωπα για υποστήριξη. Μιλώντας για τα συναισθήματά σου με έμπιστα άτομα μπορεί να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου και να αποκτήσεις προοπτική για το μέλλον πιο εύκολα και σε σύντομο χρόνο. Μερικές φορές, το να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου με άλλους μπορεί να είναι απίστευτα λυτρωτικό και να σου δίνει το απαραίτητο boost.

Αυτοφροντίδα

Δώσε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα για να τονώσεις την αυτοεκτίμησή σου. Αυτό περιλαμβάνει την καλή διατροφή, την τακτική άσκηση, τον επαρκή ύπνο και την ενασχόληση με δραστηριότητες που σου προσφέρουν χαρά και χαλάρωση. Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σου υγείας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αυτοεκτίμησή σου.

Θέσε στόχους

Εστίασε στην προσωπική ανάπτυξη και θέσε επιτεύξιμους στόχους για το άμεσο μέλλον. Είτε σχετίζεται με την καριέρα, τα χόμπι ή την προσωπική σου ανάπτυξη, ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και σκοπού, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή σου και βγάζοντάς σε από το αδιέξοδο άμεσα.

Θετική αυτοομιλία

Πες «ναι» στις θετικές επιβεβαιώσεις και τη θετική αυτοομιλία για τον εαυτό σου. Αντί να επιμένεις στην αυτοκριτική ή να κατηγορείς τον εαυτό σου για τον χωρισμό σας, υπενθύμισε στον εαυτό σου τα δυνατά του σημεία, τα επιτεύγματα και τις ιδιότητες που σε κάνουν πολύτιμη.

Περιορίστε την επαφή με τον πρώην σου

Αν και μπορεί να είναι απαραίτητο να διατηρήσετε κάποιο επίπεδο επαφής για πρακτικούς λόγους, είναι γενικά σκόπιμο να περιορίσετε την επαφή με τον πρώην σας, ειδικά στα πρώτα στάδια ενός χωρισμού. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις συναισθηματική απόσταση και να σου επιτρέψει να εστιάσεις στη θεραπεία και την προσωπική σου ανάπτυξη.

Να θυμάσαι ότι η επούλωση των τραυμάτων μετά  από έναν χωρισμό απαιτεί χρόνο. Δείξε υπομονή στον εαυτό σου και έχε κατά νου ότι η ανοικοδόμηση της αυτοεκτίμησης είναι μια σταδιακή διαδικασία. Με την πάροδο του χρόνου και την απαραίτητη θέληση, θα βγεις από την εμπειρία πιο δυνατή και πιο σίγουρη για τον εαυτό σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Άφαντος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό ως παιδί

Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λορέντζο Μονέ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας