Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ψέματα για τις σχέσεις που έχεις πιστέψει κι εσύ

Μήπως να αναθεωρήσεις;



Εσύ δεν έχεις πιστέψει ποτέ κανένα μύθο όσον αφορά στη σχέση σου; Αν είσαι σίγουρη, πως δεν έχεις πιστέψει, τότε καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς, γιατί οι σχέσεις είναι περίεργο πράγμα και ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να ξεκινήσουν και πως να καταλήξουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τον καιρό καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα σε μία σχέση είναι διαφορετικά ή δεν ισχύουν.

1. Ένα one night stand πολύ δύσκολα θα εξελιχθεί σε σταθερή σχέση. Σίγουρα αν κοιμηθείς με κάποιον ένα βράδυ θα τον γνωρίσεις λίγο καλύτερα, αλλά μην περιμένεις να σε πάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα. Βλέπεις, όταν μπαίνει σε πρώτη μοίρα το σεξ δεν μπορεί να δημιουργηθεί το σωστό κλίμα για να ξεκινήσει όπως πρέπει και όπως ξέρεις μία σχέση. Απλά απόλαυσέ το και μην σκεφτείς ποτέ για σχέση.

2. Το ότι σε ζηλεύει δεν σημαίνει πως σε θέλει και παθιασμένα. Μακάρι να ήταν πάντα έτσι, αλλά δεν είναι. Όταν ένας άντρας ζηλεύει, σημαίνει πως έχει ανασφάλειες και πως θεωρεί τον εαυτό του μη αρκετό για σένα. Μπορεί βέβαια να ζηλεύει επειδή είναι μία drama queen και θέλει απλώς να κάνει σκηνές ζήλειας. Επομένως δεν σημαίνει πως πάντα το πάθος φέρνει την ζήλια.

3. Ο έρωτας κάποια στιγμή τελειώνει!  Σίγουρα η τρέλα και τα συννεφάκια του πρώτου καιρού δεν θα υπάρχουν και μετά από μία 5ετία αλλά ποιο ερωτευμένο άτομο ή άτομο που αγαπάει θα έκανε αυτή την σκέψη; Γιατί αν υποθέσουμε κάτι τέτοιο τότε να βάλουμε τις πιτζάμες μας θα κάτσουμε στο καναπέ και θα περιμένουμε μέχρι να τελειώσει. Tip: Μην το βάζεις ποτέ κάτω στα δύσκολα και βρες τρόπο να παλέψεις για την σχέση σου μαζί με τον σύντροφό σου. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις μία σχέση ζωής.

4. Να υπάρχει μόνο αγάπη και αυτό αρκεί. Δηλαδή οι παντρεμένοι με 2 και 3 παιδιά που έτυχε να χωρίσουν σημαίνει πως δεν αγαπιούνται πια; Η αγάπη έχει διάφορα επίπεδα αλλά δεν είναι το μόνο βασικό συστατικό στοιχείο με το οποίο μία σχέση μπορεί αν είναι υγιής και λειτουργική. Η αγάπη είναι μία καλή βάση για τη σχέση σας αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να χτιστούν πάνω της.

5. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα που μπορείς να πεις στον εαυτό σου είναι το ότι θα μπορέσεις να μεταμορφώσεις το αγόρι σου στον άντρα που ονειρεύεσαι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγαπάς τα μειονεκτήματα του άλλου και να προσπαθείς μαζί του για να τα αλλάξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι τελικά αλλάζουν όταν μεγαλώνουν και εξελίσσονται και κυρίως όταν έχουν ένα ισχυρό κίνητρο για να τον κάνουν.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός