Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πότε ένας άντρας απατά;

Εσύ, πόσο εύκολα μπορείς να προβλέψεις ότι θα σε απατήσει; Πότε ένας άντρας απατά; Ας το προβλέψουμε μαζί. 



Παρασκευή βράδυ.. Ξαπλώνω στον αναπαυτικό μου καναπέ και χάνομαι στις σκέψεις μου. Περίεργο για μένα και το ανήσυχο πνεύμα μου, αφού συνήθως οι Παρασκευές και τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στις παρέες μου.

Τι με κράτησε μέσα; Τι ακριβώς σκέφτομαι; Θυμήθηκα μια παλιά μου σχέση. Πήρα το άλμπουμ με τις φωτογραφίες μας και του έριξα μια γρήγορη ματιά. Κάπου εκεί, ήρθε στο νου μου και μια περίοδος μεγάλης στενοχώριας και ανασφάλειας. Ενδεχομένως, να την έχεις βιώσει κι εσύ, αν όχι από απιστία, από άλλους παράγοντες, όμως το δικό σου συναισθηματικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το δικό μου, ανεξαρτήτου βαθμού.

Κι ενώ αποφάσιζα, λοιπόν, πως τελικά θα μείνω μέσα, να χαλαρώσω στον αναπαυτικό μου καναπέ, με μελαγχολική πια διάθεση, μου ήρθε μια ιδέα, λίγο τρελή, αλλά ταυτόχρονα μαγική: Πώς θα ήταν άραγε, αν μπορούσαμε εγώ κι εσύ, να προβλέψουμε την απιστία των συντρόφων μας, αν είχαμε μια κρυστάλλινη μπάλα, που διαβάζει το μέλλον; 

Ναι, θα ήταν προφανώς υπέροχο, διότι θα ήξερα, πώς να φερθώ, πώς να το αποφύγω ή αποκλείσω ή έστω, πώς να το αντιμετωπίσω. Επειδή, όμως, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο (αν ποτέ βρεις αυτήν την κρυστάλλινη μπάλα, σε παρακαλώ να μου τη δωρίσεις κι εμένα στα επόμενα γενέθλιά μου), προσπάθησα -για άλλη μια φορά- να αντιληφθώ τη φιλοσοφία ενός άντρα γύρω από την απιστία. Αυτή τη φορά πιο συνειδητά, πιο ώριμα, απλά μελαγχολικά. 

Τι φταίει και καταλήγει ένας άντρας στην απιστία, ειδικά όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν «ρολόι»; Πριν κατηγορήσεις τον εαυτό σου για το λάθος του, να σου πω, πως βεβαίως και τα δυο φύλα είμαστε εξίσου άπιστα, μόνο που τώρα πρέπει να επικεντρωθείς στους λόγους (γένους... αρσενικού) που οδήγησαν εκείνον στα άκρα. Και πίστεψέ με είναι τελείως διαφορετικοί από τις αιτίες (γένους... θηλυκού) που θα παρακινούσαν εσένα. 

Συνοπτικά, για να μη σε κουράσω, όταν συνάψεις μια σχέση με τον «ωραίο», με αυτόν που η γοητεία του είναι το στοιχείο που πάντα ονειρευόσουν και το ξέρει, άρα έχει και αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ψυχολογικά, διότι γύρω του ανοίγουν πολλές «πόρτες» - ευκαιρίες και δύσκολα θα αντισταθεί.

Στους άντρες  αρέσει το σεξ. Παθιάζονται με αυτό, ζουν για αυτό και την επιβεβαίωση. Είναι άλλωστε πολυγαμικά όντα και το υποστηρίζουν. Αν πέσεις στην παγίδα της συγχώρεσης ενός μικρού του παραπτώματος, τότε να είσαι σίγουρη πως δε θα διστάσει να στο ξανακάνει και χειρότερα. Δύσκολα «κόβεται» αυτή η συνήθεια, ακόμα κι αν αρχικά πίστεψες ότι- επιτέλους- βρήκες τον άνθρωπό σου. 

Να μην ξεχνάς ότι ο φαινομενικά δικός σου άνθρωπος, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και σε όλες αυτές τις φάσεις επηρεάζεται από το περιβάλλον γύρω του, είτε αυτό αποτελούν οι παιδικές εμπειρίες του, είτε οι εξίσου πολυγαμικοί και άπιστοι φίλοι του ή τίποτα από αυτά. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου