Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζίΗ συγκατοίκηση δημιουργεί μεγάλη πίεση για μια νέα σχέση και μπορεί να έχει ακραίες συνέπειες αν δεν ευδοκιμήσει, ισχυρίζονται οι σύμβουλοι σχέσεων. Είναι καλό να περιμένεις τουλάχιστον ένα χρόνο πριν αποφασίσεις να συμβιώσεις με κάποιον, για να βεβαιωθείτε ότι η σχέση είναι αρκετά σταθερή για να διαρκέσει κάτω από την ίδια στέγη. Η συμβίωση παύλα συγκατοίκηση –το να μείνετε μαζί– μπορεί να είναι ένα τεράστιο βήμα σε μια σχέση. Πολλοί από τους παντρεμένους φίλους μου έχουν πει ότι η συγκατοίκηση ήταν στην πραγματικότητα πιο σημαντικό βήμα από τον γάμο, γιατί ήταν μια πολύ μεγαλύτερη αλλαγή.

Pixel

Αλλά πώς μπορείς να ξέρεις πότε είναι η ώρα για να κάνεις την κίνηση; Πρώτον, δεν πρέπει να είναι κάτι που κάνετε για οποιονδήποτε άλλο λόγο από το να θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα. Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να μείνετε μαζί. Λοιπόν, εδώ είναι επτά τρόποι για να μάθετε πότε είναι ώρα να κινηθείτε μαζί, σύμφωνα με ειδικούς.

Γνωρίζετε και αποδέχεστε τις συνήθειες ο ένας του άλλου

Είναι γεγονός: μικρά πράγματα μπορούν να σε εκνευρίσουν αμέσως όταν ζεις με κάποιον. Λεπτομέρειες που φαίνονται μικρές αλλά μπορεί να καταλήξουν σε τεράστιες ρωγμές περιλαμβάνουν το να αφήνει τα φώτα ανοιχτά ή σβηστά, να ξεχνάει τις πόρτες ξεκλείδωτες ή ανοιχτές και λοιπά. Ίσως σου αρέσει να κοιμάσαι με τα σκυλιά σου στο κρεβάτι και ο σύντροφός σου να μην το θέλει. Ή ίσως θέλεις πραγματικά ένα σκυλί ή μια γάτα, αλλά ο σύντροφός σου είναι αντίθετος σε αυτό. Αυτά είναι όλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν προχωρήσεις στο να μείνετε μαζί.

Pixel

Βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ορισμένες από τις συνήθειες διαβίωσης του συντρόφου σου και ότι είναι συμβατές με τη δική σου. Από τη διατροφή, τους τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης, μέχρι τις ώρες ύπνου, είναι στοιχεία που πρέπει να έχεις υπόψη και το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν με τους δικούς σου ρυθμούς.

Είστε καλοί στο να μιλάτε για χρήματα

Το οικονομικό είναι μια σημαντική αιτία άγχους στις σχέσεις. Οι άνθρωποι δεν είναι συνήθως ειλικρινείς για τα χρήματα - έως ότου υπάρχει πρόβλημα. Και όταν ζείτε ήδη μαζί, είναι πολύ αργά για να κάνετε αυτή τη συζήτηση. Βεβαιωθείτε ότι είστε ανοιχτοί και άνετοι να μιλήσετε για τα οικονομικά πριν φτάσετε στη συγκατοίκηση. Όταν έρχονται λογαριασμοί και τα πράγματα αρχίζουν να στριμώχνονται, θα χρειαστείτε αυτές τις δεξιότητες.

Είστε άνετοι και δεν νιώθετε άβολα στην καθημερινότητά σας

Το να περνάτε πολύ χρόνο μαζί δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να μείνετε μαζί - αλλά αν όλα τα υπόλοιπα ευθυγραμμιστούν, μπορεί να είναι καλό σημάδι ότι είσαι έτοιμη. Όταν αρχίζεις να έχει ο ένας περισσότερα πράγματά του στο σπίτι του άλλου παρά στο δικό του είναι ένας καλός λόγος για να σκεφτείτε σοβαρά τη συγκατοίκηση ή όταν έτσι κι αλλιώς περνάτε σχεδόν όλη τη μέρα μαζί.

Μην το δείτε σαν ένα ρομαντικό όνειρο

Εάν νομίζετε ότι η ζωή μαζί θα είναι σαν όνειρο, πιθανότατα δεν είστε ρεαλιστές. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ποιες προκλήσεις ενδέχεται να προκύψουν. Θα έλεγα ότι η επικοινωνία και ο καθορισμός προσδοκιών είναι το κλειδί. Η συζήτηση πιθανών ζητημάτων πριν από τη συγκατοίκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την αποφυγή συγκρούσεων και αναντιστοιχιών προσδοκιών.

Παραμείνετε ανεξάρτητοι

Εάν είστε απόλυτα εξαρτημένοι, η συμβίωση μπορεί να κάνει τα πάντα χειρότερα. Διατήρησε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, τους φίλους, τις παρέες και μην είστε συνέχεια μόνο στο σπίτι μαζί. Όχι μόνο είναι υγιές, αλλά διατηρεί τη σπίθα ζωντανή.

Αυτή η σπίθα είναι τόσο σημαντική όταν ζείτε μαζί γιατί αν χαθεί, είναι ένας γρήγορος θάνατος. Το να είσαι σε θέση να διατηρήσεις τα όρια και να έχεις τη ζωή σου είναι απαραίτητο πριν προχωρήσεις στη συγκατοίκηση.

Φροντίστε για ποιοτικό χρόνο μαζί κι όχι μόνο τυπική συμβίωση

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο για να διατηρήσετε τον δεσμό σας ισχυρό. Παρόλο που το πάθος δεν θα καίει πάντα τόσο ισχυρό όσο στην αρχή της σχέσης σας, δεν χρειάζεται να εξασθενίσει. Μη χαθεί το μεταξύ σας ενδιαφέρον και η διέγερση (ψυχική, πνευματική και σωματική), γιατί τότε μπορεί ο ένας από τους δύο να ψάξει να καλύψει αλλού την ανάγκη αυτή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο.

Ξέρετε να λύνετε και να διαχειρίζεστε προβλήματα

Το να μένετε μαζί σημαίνει την αντιμετώπιση πολλών απρόβλεπτων ζητημάτων. Από ζημιές, αναποδιές, έκτακτες βλάβες, το να μπορείτε να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να συνεργάζεστε από κοινού για την επίλυση και διαχείριση των προβλημάτων είναι κάτι που θα αποβεί όχι απλώς χρήσιμο αλλά και σωτήριο. Καθώς η συμβίωση δεν είναι μήνας του μέλιτος ούτε διακοπές αλλά αφορά την τακτοποίηση διάφορων θεμάτων που δεν είναι ούτε ρομαντικά ούτε πάντα ευχάριστα αλλά πρέπει να γίνουν.

Η απόφαση να μείνετε μαζί μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό, ικανοποιητικό βήμα σε μια σχέση - αν είστε έτοιμοι. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για αυτό, γιατί μπορεί να αλλάξει τα πάντα για το καλύτερο ή για το χειρότερο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Tips για να δείχνεις πάντοτε stylish

Ακολούθησε τα προσεκτικά στην καθημερινότητά σου και δες την εικόνα σου να αλλάζει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας