Το τελευταίο αντίο (μου το 'πες σ' ένα πλοίο)

Όταν οι άλλοι σχεδιάζουν διακοπές αλλά εσύ σχεδιάζεις... χωρισμό.

Γεωργία Κοντού

Κακά τα ψέματα, ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ ανώδυνος. Ακόμη κι αν νιώθεις ότι έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σε μια σχέση. Πώς θα αποφασίσεις να κάνεις τη "δύσκολη" συζήτηση  μαζί του, αλλά και να διαχειριστείς το τέλος της σχέσης σας, ειδικά ενόψει των διακοπών που υποτίθεται ότι θα περνούσατε μαζί;

Ανακάλυψε τι θέλει αυτός: Συχνά η συνειδητοποίηση ότι μια σχέση δεν "τσουλάει" είναι αμοιβαία, απλά κανένας από τους δύο δεν αποφασίζει να κάνει το βήμα να ζητήσει από τον άλλο να χωρίσουν. Συζήτησε λοιπόν με τον σύντροφό σου τα προβλήματά σας. Ίσως αντιληφθείς ότι ο χωρισμός είναι και στις δικές του προθέσεις, οπότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και για τους δυο σας.

Αναζήτησε υποστήριξη: Μη διστάσεις να ζητήσεις από φίλους και γνωστούς να σε στηρίξουν συναισθηματικά σε αυτή την απόφαση. Αν μάλιστα σού δοθεί η ευκαιρία να κάνεις διακοπές με φίλους ή με συγγενικά πρόσωπα, μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Ακόμη κι αν αισθάνεσαι ότι θα προτιμούσες να κλειστείς στο σπίτι και να περάσεις τον Αύγουστο βλέποντας ταινίες και ακούγοντας μουσική. Η εμπειρία των διακοπών με φίλους θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να συμφιλιώνεσαι με την ιδέα μιας νέας ζωής, χωρίς τη δική του παρουσία.

Ζήτα βοήθεια: Αν αισθάνεσαι ότι ο φόβος της απώλειας και, κατόπιν, το πένθος του χωρισμού είναι τόσο δυσβάστακτα ώστε δεν σου επιτρέπουν να λειτουργήσεις στην καθημερινότητά σου, θα σε συμβουλεύαμε να απευθυνθείς σε ειδικό ψυχικής υγείας. 

Έχεις αμφιβολίες; Πήγαινε διακοπές μαζί του. Μόνο όμως αν δεν είσαι 100% σίγουρη ότι θέλεις να χωρίσετε, όχι απλώς και μόνο γιατί έχετε κλείσει εισιτήρια! Θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις μαζί του περισσότερο χρόνο, απαλλαγμένη από το στρες της καθημερινότητας, και να εκτιμήσεις πιο ξεκάθαρα τις δυναμικές της σχέσης σας.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares