Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 μύθοι για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Όχι, δεν είναι (πάντα) έτσι...



Πολλά είναι τα κλισέ περί ραντεβού και σχέσεων, που κυκλοφορούν εκεί έξω. Πριν βιαστείς όμως να βάλεις τη δική σου περίπτωση σε καλούπι, μάθε ότι οι κάποιοι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται. Όπως οι παρακάτω…

1. Να καθυστερείς να απαντάς. Το γεγονός ότι μπορεί να μην είσαι διαθέσιμη όλες τις ώρες δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αφήνεις να περνούν ώρες ατελείωτες πριν απαντήσεις στο μήνυμα. Επικοινώνησε με αυτόν που βγαίνεις, όπως και με τους φίλους σου, για να αποφύγεις τα άνευ λόγου παιχνιδάκια.

2. Μην αναφέρεις ποτέ τον πρώην σου. Παρόλο που δεν χρειάζεται να αναφέρονται οι πρώην σε κάθε συζήτηση, είναι φυσιολογικό να μιλήσετε γι’ αυτούς, είναι ένας τρόπος να μάθετε μερικά πράγματα για το ιστορικό των σχέσεων του άλλου. Μην αναφερθείς σε στιγμές που θα φέρουν αμηχανία, αλλά μπορείς να είσαι ειλικρινής για το ποια είσαι.

3. Μην γίνεσαι συναισθηματική. Μερικές φορές χρειάζεται να υψώσεις ένα τοίχος, αλλά το να κρύβεις τα συναισθήματα σου δεν είναι υγιές. Επίσης, είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι και αρνητικά συναισθήματα κάποιες φορές.

4. Να προσφέρεσαι πάντα να μοιραστείτε το λογαριασμό. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν ο συνοδός σου επιμένει να πληρώσει εκείνος, μπορείς να προσφερθείς ευγενικά, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις φορτική.

5. Υποβάθμισε το ενδιαφέρον σου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι «ενδιαφέρεσαι πάρα πολύ». Δεν είναι κακό να δείχνεις το ενδιαφέρον σου αν πιστεύεις ότι ο άλλος το αξίζει.

6. Πήγαινε αργά. Κάθε σχέση κινείται σύμφωνα με τους δικούς της ρυθμούς, γι’ αυτό μην προσπαθείς να θέσεις χρονικά περιθώρια. Όταν πρόκειται για αγάπη, ακολούθησε το ένστικτό σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

CELEBS

Βικτόρια Μπέκαμπ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια του Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Είσαι τα πάντα για μας!!!! Ο καλύτερος μπαμπάς και σύζυγος»

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιους στόχους να αναζητήσετε για να είστε ευτυχισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής σας

Μια νέα μελέτη συγκρίνει τους στόχους για τον πλούτο έναντι της υγείας για να τονώσει τα συναισθήματα ευτυχίας

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος