Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχέση εξ αποστάσεως; 5 οφέλη που ίσως δεν είχες φανταστεί...

Αν δεν μπορείς να την αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσέ τη!


Γεωργία Κοντού

Κανένας δεν επιλέγει μια σχέση από απόσταση, αλλά αν σου τύχει, τουλάχιστον προσπάθησε να επικεντρωθείς στις θετικές πλευρές της. Κι όμως, υπάρχουν. Ποιες είναι αυτές; Διάβασε τα συμπεράσματα των νέων επιστημονικών ερευνών.

1. Το ζευγάρι έχει πιο στενή επικοινωνία. Ακριβώς! Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ, όσοι έχουν σχέση εξ αποστάσεως επικοινωνούν τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα και αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς από άλλα ζευγάρια, που δεν χωρίζονται από την απόσταση. Ναι, το Skype μπορεί να κάνει θαύματα.

2. Το ζευγάρι έχει πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ επικοινωνία. Όπως έδειξε η παραπάνω μελέτη, είναι πιθανότερο να μοιραστεί τις πιο προσωπικές σκέψεις και τα συναισθήματά του. Ίσως γιατί ο ένας σύντροφος δεν θεωρεί τον άλλο δεδομένο.

3. Η ερωτική επιθυμία είναι πιο έντονη. Ακόμη κι αν δεν σε χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον αγαπημένο σου, μια απόσταση μεταξύ σας (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) ζωντανεύει την ερωτική φλόγα. Σύμφωνοι, κάποιες στιγμές εκείνος σού λείπει αφόρητα, σκέψου όμως ότι αυτή ακριβώς η απουσία είναι που εκτοξεύει το πάθος.

4. Κάθε φορά που συναντιέστε, περνάτε τέλεια. Ενώ όλα τα ζευγάρια (ή τουλάχιστον τα περισσότερα) από κάποια φάση και μετά εγκλωβίζονται σε μια ρουτίνα, σε μια σχέση εξ αποστάσεως όταν οι σύντροφοι επιτέλους συναντιούνται, νιώθουν σαν να πηγαίνουν διακοπές, αφού κάνουν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν το λίγο διαθέσιμο χρόνο που θα περάσουν μαζί. 

5. Εκτιμάτε περισσότερο τη σχέση σας. Αν αυτή η σχέση αξίζει να κρατήσει, το συνειδητοποιείς πιο έντονα από ποτέ τις ημέρες και τις νύχτες που περνάς μακριά του. Και εφόσον τα συναισθήματα είναι αμοιβαία, κάνετε τα πάντα για να μείνετε μαζί.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός