Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

Beauty looks που έχουν αφήσει ιστορία

Εμβληματικές εμφανίσεις, από εμβληματικές γυναίκες.


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι νοσταλγικός άνθρωπος. Νοσταλγώ το παρελθόν συνέχεια. Γι’ αυτό και από τα αγαπημένα που πράγματα, είναι να ανατρέχω στο… παρελθόν για έμπνευση. Σε προσωπικότητες, δεκαετίες κτλ. του παρελθόντος που είτε στην Μόδα, είτε στην Ομορφιά, προσέφεραν μια εμφάνιση που άφησε ιστορία.

Οι παρακάτω στιγμές, γυναίκες κτλ. είναι μερικές στιγμές στην ιστορία της ομορφιάς, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας και θα αποτελούν πάντα έμπνευση για όλες τις γενιές.

Το σεξαπίλ που ξανθού

6beautymomentsinhistory_01.jpg

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Bridgette Bardot και το πλατινέ, με μακριές αφέλειες κούρεμά της το οποίο σε κάθε της κίνηση, προσέδιδε έναν γοητευτικό σεξουαλισμό;

Τα graphic eyes της Elizabeth Taylor

6beautymomentsinhistory_02.jpg

Τo glam, o αισθησιασμός, η πρωτοπορία όλα στο ζενίθ, όταν η Elizabeth Taylor, εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη ως βασίλισσα Κλεοπάτρα. Το μακιγιάζ της καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, σε έκανε να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου πάνω από την ηθοποιό.

Το pixie cut

6beautymomentsinhistory_03.jpg

Το κούρεμα που χαρακτήρισε την ομορφιά στα ‘60s και που πρωτουιοθέτησαν γυναίκες όπως η Mia Farrow και η Twiggy, παραμένει μέχρι και σήμερα από τα πιο πολυπόθηματα looks πολλών γυναικών.

Λίγο ποικολομορφία

6beautymomentsinhistory_04.jpg

“Beauty is in everything” και τα μέσα του ’70, ήταν μια νέα εποχή για το πώς αντιμετώπιζε ο κόσμος την ομορφιά. Η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο στα λευκά δέρματα νέων γυναικών, αλλά και σε όλες τις εθνικότητες και ηλικίες. Πολλά μαύρα μοντέλα άρχισαν να εμφανίζονται στα εξώφυλλα περιοδικών, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομορφιά δεν έχει φυλή.

Η λάμψη των ‘80s

6beautymomentsinhistory_05.jpg

Όσο πιο έντονο μακιγιάζ ή πιο φουσκωτά μαλλιά είχες το ’80, τόσο καλύτερα. Η ομορφιά άρχισε να μην έχει περιορισμούς και οι γυναίκες άρχισαν να τολμούν με τις bold εμφανίσεις τους.

No makeup

6beautymomentsinhistory_06.jpg

Γύρω στο 2016 πολλές σταρ της εποχής μας, άρχισαν να κάνουν εμφανίσεις χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Η λάμψη έρχεται από μέσα μας και λάμπουμε όταν αισθανόμαστε καλά και ο εαυτός μας. Το σημαντικό μήνυμα που εμπνέει ακόμα και σήμερα μικρές και μεγάλες (γυναίκες).

Φωτός: Pinterest

Κεντρική φωτό: Instagram @elizabethtaylor

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός