3 προϊόντα μακιγιάζ που άλλαξαν τον χώρο της ομορφιάς - AllYou.gr

Search

 

3 προϊόντα μακιγιάζ που άλλαξαν τον χώρο της ομορφιάς

Τα looks μας θα ήταν διαφορετικά χωρίς αυτά.

12 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Κέλλυ Νόβακ

Ο χώρος της ομορφιάς εξελίσσεται διαρκώς, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία που υπάρχει πλέον σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, μας κάνει ν’ αγαπάμε το μακιγιάζ ακόμη περισσότερο.

Αλλά πώς ξεκίνησαν όλα; Δηλαδή, υπάρχουν κάποια διαχρονικά προϊόντα τα οποία όταν πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους πριν πολλά χρόνια, από τότε τα πάντα άλλαξαν.

Ποια είναι αυτά λοιπόν; Παρακάτω σου παρουσιάζω 3 προϊόντα που συνέβαλαν στο ν’ αλλάξει για πάντα ο χώρος αυτός.

Eyeliner

Μπορούμε να ευχαριστούμε τις γυναίκες στην Αρχαία Αίγυπτο γι’ αυτό το τόσο σημαντικό προϊόν μακιγιάζ εδώ και 12.000 χρόνια, οι οποίες ήταν αυτές που δημιουργήσαν για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό cat-eye eyeliner που κάνουμε μέχρι και σήμερα.

Κόκκινο κραγιόν

Άλλο ένα προϊόν μακιγιάζ που προέρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο, το κατακόκκινο χρώμα του οποίου προέρχονταν από σκαθάρια και… μυρμήγκια. Ευτυχώς μερικά χρόνια μετά, τα brands βρήκαν εναλλακτικές λύσεις για να δημιουργήσουν το κόκκινο αυτό χρώμα στα κραγιόν και μάλιστα να προσφέρουν και πολλές άλλες διαφορετικές αποχρώσεις.

Highlighter

Μπορεί να νομίζουμε ότι το highlighter «εφευρέθηκε» τα τελευταία χρόνια, αλλά το προϊόν εντοπίζεται πολλά, πολλά χρόνια πριν σε χώρες όπως την Αγγλία, όπου ηθοποιοί χρησιμοποιούσαν κιμωλία στα ζυγωματικά τους για να κάνουν highlighting στα πρόσωπά τους, ώστε το κοινό να μπορεί να βλέπει καλύτερα τις εκφράσεις τους. Η μετεξέλιξη του προϊόντος είναι το προϊόν αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα για να προσθέσουμε εύκολα και γρήγορα λάμψη στο πρόσωπό μας.

Φωτό: jim flores / UnsplashΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Nα πέσουν οι μάσκες παρακαλώ!

Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου είναι το καλύτερο Κυριακάτικο pampering

H Alexa Chung είναι You Tuber

Και στο κανάλι της μπορείς να βρεις όλα τα μυστικά ομορφιάς της