Skip to main content

ASK THE EDITOR

Πρόσφερε στο εαυτό σου μία post-beach φροντίδα ομορφιάς 

Για να είσαι πάντα περιποιημένη από την κορυφή έως τα νύχια


Ζωή Γκόρου

Η βιταμίνη D και η βιταμίνη... Sea είναι ευεργετικές τόσο για το σώμα όσο και την ψυχή σου. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας που ταλαιπωρούνται αρκετά στις διακοπές. 
Είναι αλήθεια ότι η ηλιοθεραπεία είναι μια γερή δόση βιταμίνης D. Η υπερβολή όμως και η έκθεση χωρίς προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, θαμπάδα, καφέ κηλίδες και συσσωρευτικά πρόωρη φωτογήρανση.
Ακολούθησε την παρακάτω after sun ρουτίνα και φρόντισέ την ομρφιάς με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο:  


ΜΑΛΛΙΑ 
Πριν την παραλία άπλωσε στα μαλλιά σου ένα λάδι προστασίας όπως το Hei Poa και κρύψε τα όλα μαζί μέσα στο καπέλο σου. Mε αυτό τον τρόπο θα τα προστατέψεις ενώ το θα λειτουργήσει να μάσκα ενυδάτωσης. Αφού επιστρέψεις, λούσε τα καλά με κρύο νερό και άπλωσε μία εξαιρετικά θρεπτική μάσκα όμως η Hair Food Banana της Garnier που περιέχει μπανάνα. ‘Απλωσέ την από τη μέση του μήκους έως τις άκρες, πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα σινιόν και περίμενε 3-4 λεπτά. Ξέπλυνε με άφθονο νερό. 

bananahairfood.jpg


Beauty tip: Είναι must στις διακοπές να επαναλαμβάνεις τη μάσκα μαλλιών 3-4 φορές την εβδομάδα.


ΠΡΟΣΩΠΟ
Το αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό προσώπου. Βάλε λοιπόν στην άκρη για λίγο scrub προσώπου και οτιδήποτε μπορεί να είχες στη ρουτίνα σου και να είναι μια δυναμική θεραπεία. Φέρσου στην επιδερμίδα σου με ευγένεια και απλότητα και πρόσφερέ της πριν και μετά τον ήλιο εντατική ενυδάτωση με μια κρέμα ημέρας όπως η Aquamilk της Lancaster με μικροσφαιρίδια λακτικού οξέως που δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας στην επιδερμίδα που εμποδίζει την εξάτμιση του νερού. 


Beauty tip: Αφού απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα άπλωσε από πάνω ένα face mist ενυδάτωσης της Vichy για να κλειδώσεις την υγρασία. 

ΣΩΜΑ 
Μετά τις βουτιές στη θάλασσα ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς το αλάτι και τις στρώσεις αντηλιακών από το δέρμα σου. Φρόντισε να κάνεις μπάνιο με ένα δροσερό και ενυδατικό αφροντούς όπως το showergel Love Beauty and Planet με λάδι καρύδα και ylang-ylang . Στη συνέχεια χάρισε στην επιδερμίδα σου μια γενναιόδωρη after sun φορντίδα με ένα προϊόν όπως το βελούδινo body butter της Hawaiian Tropic. Δώσε χρόνο στο after sun να απορροφηθεί καλά από την επιδερμίδα.

loveplanet.jpeg

Ηawaiian-tropic.jpg


XEΙΛΗ 
‘Ανανέωνε συχνά στα χείλη σου ένα lipbalm με SPF που θα τα ενυδατώσει και θα τα προστατέψει. Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι ξεχνούμε πόσο ευαίσθητη και εκτεθειμένη στον ήλιο είναι η επιδερμίδα μας. 


ΠΟΔΙΑ
‘Ένα σημείο του σώματος που ταλαιπωρείται πολύ και φαίνεται! Χάρισέ του ιδιαίτερη φροντίδα με μια μάσκα ποδιών και απέφυγε την ανάγκη για ένα πεντικιούρ σε άμεσο χρόνο. σου προτείνουμε τη μάσκα ποδιών με αμυδαλέλαιο Almond Foot Mask της Sephora που θα βρεις σε πρακτική travel size συσκευασία. 

sephora_footmask.jpg

Βeauty tip: Κάθε πρωί βάλε στο πρωϊνό ένα ενυδατικό τσάι με αντοξειδωτικά συστατικά όπως ρόδι ή blueberries. Ενυδατώνουν και αποτοξινώνουν τον  οργανισμό και αυτό φαίνεται στο πρόσωπο. 
 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30