Skip to main content

ASK THE EDITOR

Natural αποσμητικό: "Πράσινες" επιλογές για υγιές δέρμα

Στεγνή και μυρωδάτη όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο

 



 

Βρισκόμαστε αισίως στην καρδιά του καλοκαιριού και από υψηλές θερμοκρασίες δεν έχουμε παράπονο ούτε φέτος το καλοκαίρι. Είναι άλλωστε η εποχή του χρόνο που αναγκάζεσαι να κάνεις παραπάνω από μια φορά την ημέρα μπάνιο ή ντουζ, ώστε να νιώσεις και πάλι φρεσκάδα στο σώμα σου. Βέβαια, η ζέστη και η άπνοια του καλοκαιριού, όσες φορές μέσα στην μέρα και να φρεσκαριστείς, πάντα θα σου προκαλούν ιδρώτα. Αν ανήκεις στις τυχερές που ιδρώνουν δύσκολα, πιθανότατα να έχεις παρατηρήσει μόνο άσχημη οσμή στο σώμα σου, έπειτα από μια ζεστή ημέρα. Δυστυχώς κυκλοφορούν αναμεσά μας, στο γυμναστήριο, στο γραφείο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλπ κλπ, άνθρωποι που δεν μεριμνούν για αυτές τις «δύσκολες» στιγμές, με αποτέλεσμα να έρχονται σε δύσκολη θέση και οι ίδιοι αλλά και οι γύρω τους. Παρόλα αυτά, κάποιοι το κάνουν από επιλογή, επειδή ως γνωστόν τα αποσμητικά του εμπορίου προκαλούν ερεθισμούς (ιδίως σε ευαίσθητο δέρμα) και άλλα προβλήματα στο δέρμα καθώς περιέχουν αλουμίνιο, το οποίο φράζει τους αγωγούς ιδρώτα, αποτρέπει την αποβολή επιβλαβών τοξινών και απορροφάται  από το σώμα. Κάτι τέτοιο ασφαλώς και είναι βλαβερό για το δέρμα μας, όμως και για την μύτη μας. Γι’ αυτό μια καλή λύση είναι τα φυσικά αποσμητικά, που περιέχουν υποαλλεργικά συστατικά, αντισηπτικές ιδιότητες, επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει κανονικά, ενώ δεν περιέχουν καθόλου αλουμίνιο, χρώματα, οινόπνευμα, parabens.

Ορίστε, λοιπόν, μια λίστα από φυσικά αποσμητικά σε roll on ή spray μορφή, που θα σου χαρίσουν φρεσκάδα αλλά και θα σε κρατήσουν στεγνή όλη μέρα.

1) Ice Guard Rollerball, με άρωμα λεβάντας: Το αποσμητικό Ice Guard Rollerball δρα κατά των βακτηριδίων στην επιφάνεια του δέρματος χωρίς να απορροφάται και έτσι αποτρέπει αποτελεσματικά την κακοσμία.

 

 

2) Weleda Αποσμητικό Κίτρου: Προσφέρει φυσική δροσιά, με άρωμα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι και πορτοκάλι. Δεν φράσσει τους πόρους, το δέρμα αναπνέει κανονικά ενώ είναι συσκευασμένο σε ανακυκλώσιμο γυάλινο μπουκάλι.

 

 

3) Nuxe Body Long-Lasting Deodorant Roll-On: Αποσμητικό σε μορφή roll-on μεγάλης διάρκειας, με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης και δροσερό άρωμα.

 

 

4) Dr. Organic Virgin Coconut oil roll on: Φυσικό αποσμητικό με βιολογικό έλαιο καρύδας, βιταμίνη Ε, αντιβακτηριδιακό, κρεμώδες σε μορφή roll-on. Κατάλληλο για vegans.

 

 

5)Crystal Spring Salt Of The Earth Spray: Αποσμητικό από 100% φυσικό μεταλλικό αλάτι που δρα κατά της κακοσμίας και της εφίδρωσης. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από στυπτηρία καλίου. Κατάλληλο για vegans.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ