Skip to main content

ASK THE EDITOR

Οι καλύτερες κρέμες για σκασμένα χέρια

Ονειρεμένο άρωμα και άμεση ενυδάτωση είναι ο απόλυτος συνδυασμός



Πιο ξηρά και αφυδατωμένα χέρια από κάθε άλλη φορά

Είναι γεγονός πως η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το συχνό πλύσιμο χεριών και τα αντισηπτικά, έκαναν τα χέρια μας πιο αφυδατωμένα και ξηρά από κάθε άλλη φορά. Αν τους προηγούμενους χειμώνες, ενυδατώναμε και προστατεύαμε τα χέρια μας, φέτος οφείλουμε να το κάνουμε διπλά.

Μετά το κάθε πλύσιμο, ιδιαίτερα αν βρισκόμαστε σπίτι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη κρεμά χεριών, που αναπλάθει, ενυδατώνει βαθιά και τα διατηρεί απαλά, μέχρι να επαναλάβουμε την χρήση της. Έχουμε δοκιμάσει πολλές κρέμες χεριών και υπάρχουν σίγουρα κάποιες που έχουν ξεχωρίσει τόσο για το ονειρεμένο άρωμα τους, το οποίο μας αναζωογονεί και μας φτιάχνει την διάθεση μυρίζοντας το, αλλά κυρίως για το γεγονός πως κρατά μακριά την ξηρότητα από τα χέρια μας.

Ανανέωση ενυδατικής κρέμας χεριών μετά από κάθε πλύσιμο

Καμία άλλωστε δεν θα ήθελε να αγγίζει τα χέρια της και να είναι σκληρά και αφυδατωμένα. Το μυστικό εδώ είναι φυσικά το κατάλληλο προϊόν και η συχνή χρήση του. Όσο περισσότερες φορές ανανεώσεις την κρέμα χεριών σου, ειδικά μετά το πλύσιμο, τόσο πιο ενυδατωμένα θα παραμένουν.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, είναι σημαντικό να προστατέψουμε τα χέρια μας και από το κρύο και να μην τα αφήνουμε εκτεθειμένα. Βάζοντας αντισηπτικό τακτικά και έχοντας τα χέρια μας εκτεθειμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς γάντια, μόνο ξηρότητα και πρόωρη γήρανση προκαλούμε.  Μη ξεχνάς άλλωστε πως το πάνω μέρος των χεριών, είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος μας, το οποίο μαρτυρά τόσο την ηλικία μας αλλά και την φροντίδα απέναντι στον εαυτό μας. Γι’ αυτούς και πολλούς ακόμη λόγους, έχουμε συλλέξει κρέμες χεριών που έχουν ξεχωρίσει για τις ιδιότητες τους, η σύνθεση τους είναι ειδικά διαμορφωμένη για άμεση ενυδάτωση και για να προσφέρουν απαλότητα.

Τέλος, το ευχάριστο και ταυτόχρονα διακριτικό άρωμα τους, είναι ένα ακόμη plus στοιχείο, το οποίο τις έχει κάνει να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με τις αγαπημένες κρέμες χεριών.

Από τις καλύτερες κρέμες χεριών της αγοράς.

 

CICAPLAST HAND CREAM/ LA ROCHE POSAY (κρέμα χεριών για πολύ ξηρά χέρια)

 

 

Πρόκειται περισσότερο για ένα balm. Για μια επανορθωτική κρέμα με εξαιρετικά ευχάριστη υφή, ενώ ταυτόχρονα δρα ως φραγμός καταπραΰνοντας, προστατεύοντας και επανορθώνοντας τα ταλαιπωρημένα χέρια. Περιέχει επίσης  Νιασιναμίδη [4%] και Γλυκερίνη [30%], προκειμένου να διατηρεί όσο περισσότερο γίνεται την ενυδάτωση και την υγρασία στα χέρια. Μειώνει την ερυθρότητα και την τραχύτητα. Προσφέρει θρέψη, επανόρθωση και ελαστικότητα στα ταλαιπωρημένα χέρια.

Note: Είναι ιδανική και για ευαίσθητα και ατομικά δέρματα!
Η συγκεκριμένη κρέμα μάλιστα δεν έχει άρωμα.

Στα θετικά της περιλαμβάνονται ακόμη, η αόρατη υφή και η μη λιπαρή αίσθηση που δεν κολλάει (αφού την αλείψεις καλά). Τέλος περιέχει και ιαματικό νερό.

 

MARIO BADESCU/ ROSE HAND CREAM WITH VITAMIN E

 


  

Ανήκει στην κατηγορία των cruelty free προιόντων και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους να την χρησιμοποιούμε συχνά. Κύρια ιδιότητα της η απαλότητα που προσφέρει, καθώς είναι ενισχυμένη με τριαντάφυλλο και βιταμίνη Ε. Περιέχει επίσης έλαια για έξτρα ενυδάτωση, αφήνοντας όμως μια βελούδινη και απαλή υφή που δεν σε ενοχλεί.

 

MESSIANIAN SPA/  KΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ

 

 


  

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μας ελληνικά προϊόντα με πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό άρωμα. Περιέχει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, προσφέροντας άμεση ενυδάτωση, απαλότητα, ενώ παράλληλα, θρέφει, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά σταδιακά τα σκούρα στίγματα.

 

GRAND PAWPAW HAND CREAM WITH MANUKA HONEY

 

 

Αν βρίσκεσαι βαθιά στον κόσμο της ομορφιάς, σίγουρα θα έχεις κάπου συναντήσει την συγκεκριμένη κρέμα χεριών, μιας και είναι από τις δημοφιλέστερες στην αγορά σε όλο τον κόσμο. Πλούσια ενυδάτωση, αφήνοντας εξαιρετική και ενυδατωμένη όψη στα χέρια, έχει γίνει επάξια σε ένα από τα  must haves παγκοσμίως.

 

LAURA MERCIER/ HAND CRÈME (FRESH FIG)

 

 


  

Το άρωμα της είναι κάτι παραπάνω από μεθυστικό, όπως και στα περισσότερα προϊόντα του brand. Με άρωμα από φρέσκο σύκο ή βανίλια, έχει μπει ξεκάθαρα στην λίστα με τις αγαπημένες μας κρέμες χεριών, τόσο για το άρωμα της αλλά και για την βελούδινη αίσθηση που αφήνει στα χέρια μας λίγο πριν κοιμηθούμε.

APIVITA/ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΌ ΟΞΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

 


 Τα συστατικά της την κατατάσσουν σε ιδιαίτερα δημοφιλές προϊόν. Ανάπλαση αλλά και απόλυτη ενυδάτωση, είναι από τις κρέμες με παχύρευστη υφή, ιδανική για τις πολύ κρύες ημέρες που διανύουμε.  

 

BURT’S BEES HAND CRÈME WITH ALMOND & MILK

 

 

 

Multi task προϊόν μιας και λατρεύουμε να το χρησιμοποιούμε τόσο στα χέρια, τους αγκώνες, τα γόνατα και στα ξηρά σημεία στα πέλματα. Είναι ειδικά ενισχυμένη με συστατικά, που ανακουφίζουν χέρια, τα οποία έχουν να κάνουν με χειρονακτικές εργασίες και σκασίματα. Με ελαφρύ άρωμα και απαλή υφή, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα!

BYREDO HAND CREAMS

Για το τέλος αφήσαμε τις κρέμες χεριών από την εταιρεία Byredo, η οποία κατέφθασε σχετικά πρόσφατα στην χώρα μας και έγινε ανάρπαστη. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλα, από τα αρώματα και τις κρέμες χεριών. Έχουν απλώς λατρευτεί και μια δοκιμή θα σε πείσει για την νέα luxurious αγορά σου.

cover photo: (@christina.kassi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

ASK THE EDITOR

4 ζουμερά lip oils για ανάλαφρα ανοιξιάτικα beauty looks

To must προϊόν για το νεσεσέρ σου αυτήν την περίοδο

ASK THE EDITOR

Μπορώ να αντικαταστήσω εντελώς το conditioner με μια μάσκα μαλλιών;

Πότε μπορείς να σταματήσεις τη χρήση conditioner, αντικαθιστώντας το με ένα πιο δραστικό προϊόν όπως οι μάσκες μαλλιών;

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!