Skip to main content

ASK THE EDITOR

8 ενυδατικές κρέμες που θα λατρέψει η ξηρή επιδερμίδα σου

Ακόμα να τις δοκιμάσεις;



Κοκκινίζεις εύκολα; Παρατηρείς ξεφλούδισμα σε ορισμένα σημεία και θαμπή όψη; Νιώθεις τσούξιμο, φαγούρα ή τράβηγμα στο πρόσωπο; Τα σημάδια της ξηρής επιδερμίδας προκαλούν δυσφορία και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε για την εικόνα σου.

Η ξηρή επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών και, πιο συγκεκριμένα, την έλλειψη λιπιδίων. Το μεγαλύτερο μυστικό για να τη διατηρήσεις υγιή είναι η ενυδάτωση. Μια πλούσια κρέμα μακράς διάρκειας, ενισχύει το προστατευτικό στρώμα των λιπιδίων και αποτρέπει την αφυδάτωση. Αποκαθιστά την κανονική ποσότητα νερού ή υγρασίας και φροντίζει για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού επιπέδου των αποθεμάτων αυτών, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως ένας μηχανισμός προστασίας ενάντια στους εχθρικούς εξωγενείς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση και οι ακραίες θερμοκρασίες (ιδίως τον χειμώνα, όταν η υγρασία είναι χαμηλή).   

Είναι σημαντικό να αναζητείς προϊόντα με υποαλλεργικές συνθέσεις και συστατικά που θα μεγιστοποιήσουν την ικανότητα της επιδερμίδας να διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας της. Ένα από αυτά είναι για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές ενυδατικό συστατικό, καθώς μπορεί να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και αναζωογονεί τις ανώτερες στοιβάδες του, εξασφαλίζοντας στην επιδερμίδα πιο απαλή, λεία με ενυδατωμένη αίσθηση και όψη.

Στην αγορά θα βρεις βέβαια μια τεράστια ποικιλία από ενυδατικές κρέμες, οι συνθέσεις των οποίων είναι εμπλουτισμένες με τις απαραίτητες βιταμίνες, τα έλαια, τα εκχυλίσματα, όπως και πρε- προβιοτικά, τα οποία σέβονται την ξηρή επιδερμίδα και της προσφέρουν την περιποίηση που της αξίζει.

Ακολουθεί μια λίστα με τις αγαπημένες μου.

ULTRA FACIAL CREAM, KIEHL’S

Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί, χαρίζοντας μια εμφανώς πιο απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα. Με βασικά συστατικά τη Γλυκοπρωτεΐνη από θαλάσσιους πάγους και το Σκουαλάνιο, ένα εξευγενισμένο φυτικό έλαιο που προέρχεται από την ελιά, αυτή η μη-λιπαρή και ανάλαφρη σύνθεση προσφέρει 2.3 φορές περισσότερη ενυδάτωση, ακόμη και στις πιο ξηρές περιοχές της επιδερμίδας.

ROSE DEEP HYDRATION FACE CREAM, FRESH

Προηγμένη κρέμα σε μορφή gel που προσφέρει έντονη ενυδάτωση και ενεργοποιείται από έναν μοναδικό συνδυασμό υαλουρονικών οξέων. Δρα σαν μαγνήτης υγρασίας, προσελκύοντας και αυξάνοντας την, χαρίζοντας έτσι βαθιά ενυδάτωση για 24 ώρες. Περιέχει επίσης ροδόνερο, έλαιο τριαντάφυλλου, εκχύλισμα φύλλων αγγελικής και βιταμίνη Ε, για να δροσίσουν και να καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα. Τα ενυδατικά patches σχηματίζουν ένα πέπλο υγρασίας για να την «σφραγίζουν» όλη μέρα.

MOISTURE SURGE 72 HOURS AUTO-REPLENISHING HYDRATOR, CLINIQUE

Αναζωογονητική gel-κρέμα που βοηθά την επιδερμίδα να δημιουργήσει τη δική της εσωτερική πηγή υγρασίας. Λειτουργεί ασταμάτητα για 72 ώρες, αφήνοντας την επιδερμίδα ατελείωτα «γεμάτη» και δροσερή.

CRÈME DE LA MER, LA MER

Πολυτελής πλούσια κρέμα που βυθίζει την επιδερμίδα σε βαθιά, καταπραϋντική υγρασία, βοηθώντας στην επούλωση της ξηρότητας. Η επιδερμίδα γίνεται βελούδινη, ελαστική και απαλή. Οι γραμμές και οι ρυτίδες μειώνονται ορατά.

GREEK YOGHURT ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 48ΩΡΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ, KORRES

Πλούσια, θρεπτική κρέμα με Ελληνικό Γιαούρτι για αίσθηση άνεσης και υγιή όψη της επιδερμίδας. Εμπλουτισμένη σε πρε- και προβιοτικά, σύμπλεγμα WaterPatch, τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος και θρεπτικά συστατικά από θαλάσσια άλγη, προσφέρει 48ωρη ενεργή ενυδάτωση και διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας, χαρίζοντας ισορροπημένο και λαμπερό δέρμα.

WATER BANK MOISTURE CREAM, LANEIGE

Ανακουφίζει την ξηρή, καταπονημένη επιδερμίδα και την αφήνει πιο δυνατή και λαμπερή. Η πλούσια τροφή αναπληρώνει τα συστατικά της επιδερμίδας και την ανανεώνει. Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που μεγιστοποιούν την υγρασία ενισχύουν, προστατεύουν και ενυδατώνουν το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό. Χάρη σε αυτή την κρέμα, το μακιγιάζ θα γλιστράει στο δέρμα και θα συνεχίσει να παραμένει φρέσκο και φωτεινό, χωρίς το πρόσωπο να φαίνεται αφυδατωμένο.

THE TRUE CREAM MOISTURIZING BOMB, BELIF

Παρασκευασμένη από εκχύλισμα φύλλων σύμφυτου (comfrey), ένα ισχυρό δραστικό ενυδατικό, αυτή η κρέμα τυλίγει την επιδερμίδα σε ένα «κουκούλι άνεσης». Μια «βόμβα ενυδάτωσης» μακράς διάρκειας. Αφήνει την επιδερμίδα απαλή, εύπλαστη και ενυδατωμένη.

TOTAL MOISTURE FACIAL CREAM, BENEFIT COSMETICS

Αυτή η κρέμα προσώπου προσφέρει πλήρη ενυδάτωση για δέρμα φρέσκο και λαμπερό. Το αποκλειστικό σύμπλεγμα TRI-RADIANCE διευκολύνει την ανάπτυξη των αποθεμάτων υγρασίας του δέρματος και ενισχύει το φυσικό του φραγμό ενυδάτωσης. Περιέχει βούτυρο μάνγκο, ένα φυσικό μαλακτικό με φυτική βάση, γνωστό για τις ενυδατικές ιδιότητές του.

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

7 must beauty προϊόντα για να πάρεις μαζί σου στα τριήμερα του Μαρτίου

Τι να έχεις μαζί σου για να καλύψεις όλες σου τις beauty ανάγκες, ακολουθώντας παράλληλα τη φιλοσοφία του less is more

ASK THE EDITOR

4 ζουμερά lip oils για ανάλαφρα ανοιξιάτικα beauty looks

To must προϊόν για το νεσεσέρ σου αυτήν την περίοδο

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια