Skip to main content

ASK THE EDITOR

Χρειάζεσαι ένα quick fix; Αυτές οι BB creams χαρίζουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα στο λεπτό

 Ό,τι πρέπει για ένα zoom call αλλά και για τη σύντομη έξοδο για περπάτημα



Είναι γεγονός πως η εικόνα μας είναι πολύ σημαντική τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις κοινωνικές μας σχέσεις, για το λόγο αυτό όλες μας προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να διατηρούμε το πρόσωπο μας περιποιημένο και όμορφο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να αφιερώνουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας μπροστά από τον καθρέφτη, για να δημιουργήσουμε ένα πολύ εντυπωσιακό και «ψαγμένο» μακιγιάζ.

Για να δείχνει το πρόσωπο ξεκούραστο, «φρέσκο» και υγιές δεν χρειάζονται υπερβολές. Αρκεί απλά να έχεις στο νεσεσέρ σου τον απόλυτο σύμμαχο ομορφιάς, δηλαδή την bb cream ή αλλιώς Blemish Balm /Beauty Balm cream. Αποτελεί αγαπημένο προϊόν των γυναικών από την Ασία και πρόκειται στην ουσία για κρέμα ή βάλσαμο. Δημιουργήθηκε για τα σημάδια της επιδερμίδας τα οποία μπορεί να σχετίζονται με ακμή, δυσχρωμίες και άλλα προβλήματα.

Η bb cream μοιάζει τόσο με μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, όσο και με το foundation. Τι προσφέρει; Ενυδατώνει σε βάθος φροντίζοντας την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα καμουφλάρει τις ατέλειες, παρέχοντας ικανοποιητική, μεσαία κάλυψη και λειτουργώντας έτσι ως μακιγιάζ. Δίνει  ομοιόμορφο χρώμα και λάμψη στην επιδερμίδα.

Ακόμη, το συγκεκριμένο προϊόν περιποιείται την επιδερμίδα και χάρη στα θρεπτικά συστατικά της σύνθεσής του, κυρίως των αντιοξειδωτικών συστατικών, ενώ την προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Πολλές από τις bb creams που υπάρχουν στην αγορά, έχουν αντιγηραντική δράση και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου.

Η αίσθηση που αφήνει μια bb cream στην επιδερμίδα είναι ανάλαφρη. Η υφή της γίνεται ένα με αυτήν και απλώνεται εύκολα, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Tip: Εφάρμοσε το προϊόν με τα δάχτυλα ή με ένα πινέλο, πάντοτε μετά από τη συνηθισμένη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς, δηλαδή τον καθαρισμό, το τόνερ, την ενυδατική κρέμα και την αντηλιακή προστασία.

HYDRANCE BB LEGERE SPF30, AVENE

Μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο με χρώμα. Είναι ιδανική  για το αφυδατωμένο, κανονικό προς μικτό ευαίσθητο δέρμα που έχει ανάγκη από άνεση, φυσική λάμψη, ομοιομορφία και προστασία από τις UV.

PERFECT HYDRATING BB CREAM SPF 30, SHISEIDO

Αυτή η bb cream συνδυάζει τέλεια κάλυψη και περιποίηση. Χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη και ενυδάτωση, ενώ την προστατεύει από τις ακτίνες UV. Χαρίζει φωτεινή, ομοιόμορφη υφή. Καλύπτει τους πόρους και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Η σύνθεση της είναι μη λιπαρή, ανάλαφρη και απλώνεται εύκολα.

HYDRA ZEN BB CREAM, LANCOME

Με μία μόνο κίνηση, η Hydra Zen BB Cream ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα, της χαρίζει ομοιόμορφο, φωτεινό τόνο και την προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία χάρη στο SPF15 που διαθέτει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνη της είτε ως βάση μακιγιάζ.

BB CRÈME AU GINSENG, ERBORIAN

Μια κορεάτικη σύνθεση που χαρίζει αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Η πλούσια σε τζίνσενγκ σύνθεσή της με πολλαπλές ιδιότητες και αναγνωρισμένη στην Κορέα, απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Προσφέρει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και ματ αποτέλεσμα, μειώνει εμφανώς τις ατέλειες, βελτιώνει εμφανώς την υφή της επιδερμίδας, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Χαρίζει βελούδινο και μη λιπαρό αποτέλεσμα, σαν ένα πραγματικό «δέρμα μωρού».

LUMINESSENCE BB CREAM, ARMANI

Αυτή η BB cream περιέχει το signature χρώμα greige του Giorgio Armani, ένα χρώμα που προσαρμόζεται σε όλους τους τόνους επιδερμίδας και έχει την ιδιότητα να φωτίζει το πρόσωπο, να διορθώνει τον χρωματικό του τόνο, να του προσφέρει διάφανη καθαρότητα. Είναι ένα multi-use προϊόν που δρα σε βασικές παραμέτρους λάμψης, όπως η ενυδάτωση, η φρεσκάδα, η απαλότητα, η ομοιομορφία, η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

5-IN-1 SKIN PERFECTOR BB CREAM OIL-FREE, GARNIER

Με υπέρ απορροφητικό περλίτη (perlite) αυτή η bb cream είναι ειδικά σχεδιασμένη για λιπαρές επιδερμίδες. Βοηθά στην έλεγχο της γυαλάδας όλη μέρα. Ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά την εμφάνιση πόρων και ατελειών για ορατή βελτίωση στην υφή της επιδερμίδας. Το φίλτρο SPF 20 βοηθά στην προστασία από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου.

Πηγή cover photo: pexels.com

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ