Skip to main content

ASK THE EDITOR

Armani Privé A/W 2021-22: Πώς θα δημιουργήσεις το λαμπερό και πολύ «δροσερό» μακιγιάζ που είδαμε στο show του οίκου

Η Linda Cantello υπογράφει ένα ονειρικό beauty look που θα λατρέψεις



Η Υψηλή Ραπτική έχει και πάλι την τιμητική της. Στην εβδομάδα Haute Couture του Παρισιού σειρά είχε ο οίκος Giorgio Amani που παρουσίασε την νέα του συλλογή Armani Privé A/W 2021-22. Το show πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πρεσβεία στο Παρίσι, παρουσία κοινού και φυσικά μας έκανε να ταξιδέψουμε μέσα από τις ρομαντικές και παραμυθένιες συνάμα δημιουργίες.

Η νέα Armani Privé A/W 2021-22 συλλογή του Ιταλού μόδιστρου έχει τον τίτλο “Shine” και περιλαμβάνει εντυπωσιακές δημιουργίες γεμάτες φως, ενώ κινείται σε μια παστέλ παλέτα χρωμάτων, με πρωταγωνιστές το ροζ, το σιέλ και το λιλά. Φυσικά δεν έλειπαν και οι πιο τολμηρές αποχρώσεις.

Στην επίδειξη είδαμε επίσης αστραφτερά υφάσματα, θηλυκές γραμμές και τη διαχρονική πολυτέλεια του οίκου, τη μεταξωτή οργάντζα, παγιέτες, στρώσεις σιφόν και αστραφτερό δίχτυ, στοιχεία που συνθέτουν τα τέλεια σύνολα και αποπνέουν λάμψη και ελευθερία.

Εκείνο που ξεχώρισε οπωσδήποτε στο show ήταν το μακιγιάζ της Armani Privé A/W 2021-22 συλλογής, το οποίο επιμελήθηκε η Giorgio Armani´s International Make-up Artist, Linda Cantello.

Η Linda Cantello εμπνεύστηκε από τα χρώματα αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της συλλογής και αποτύπωσε στα πρόσωπα των μοντέλων τη «φρεσκάδα», τη φωτεινότητα, τη χαρά και την αισιοδοξία, διατηρώντας το αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό.

Για να το πετύχει αυτό (και εδώ πρέπει να κρατήσεις σημειώσεις) έδωσε έμφαση στη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας. Η Linda Cantello εφάρμοσε αρχικά την ARMANI PRIMA GLOW-ON MOISTURIZING CREAM, διασφαλίζοντας ότι η κρέμα απορροφήθηκε πλήρως, πριν από την προσθήκη της βάσης. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το LUMINOUS SILK CONCEALER, όπου ήταν απαραίτητο, για τη δημιουργία μιας φυσικής αψεγάδιαστης επιδερμίδας.

Έπειτα, εφάρμοσε το NEO NUDE A-BLUSH στην απόχρωση # 50 ή # 52 ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας του κάθε μοντέλου, για μια υγιή όψη στο πρόσωπο.

Χάρη στο εργαστήριο ομορφιάς Armani, ένα φορητό εργαστήριο που περιλαμβάνει μια σειρά από βάσεις και χρωστικές ουσίες, η Linda Cantello δημιούργησε 2 ειδικά μείγματα επί τόπου για το makeup των ματιών: ένα μπλε και ένα πράσινο. Αυτό το μείγμα εφαρμόστηκε με γραμμές στο άνω βλέφαρο και μία τρίτη σκιά προστέθηκε στη μέση του βλεφάρου, χρησιμοποιώντας το SMOOTH LIP PENCIL στην απόχρωση #4. Στις βλεφαρίδες εφάρμοσε το EYES TO KILL CLASSICO mascara στην απόχρωση #1.

Φυσικό και λαμπερό χρώμα είχαν και τα χείλη. Για αυτό το αποτέλεσμα, το SMOOTH LIP PENCIL στην απόχρωση #4 αναμίχθηκε με  το NEO NUDE ECSTASY BALM στην απόχρωση #1 και απλώθηκε ύστερα στα χείλη των μοντέλων.

Τέλος, η makeup artist εφάρμοσε λίγο LUMINOUS SILK GLOW FUSION POWDER στην κατάλληλη απόχρωση για να σταθεροποιήσει την εμφάνιση του μακιγιάζ.

«Στη διάθεση για ροζ, φρέσκα παστέλ τονίζονται από ποπ ροζ και ροζ ρετρό αποχρώσεις που παραπέμπουν κατευθείαν στο μέλλον», δήλωσε η Linda Cantello το μακιγιάζ της οποίας μπορείς τώρα να αντιγράψεις κι εσύ!

P.S. Παρακολούθησε το show του οίκου στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Photos courtesy of Giorgio Armani

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.