6 τρόποι να προσθέσεις το κολλαγόνο στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Το ήξερες ότι είναι η βασική πρωτεΐνη του σώματος;

Ειρήνη Διαμαντακίδου

kalampoka_660x200-2

Το βλέπουμε συχνά στα social feeds, σε διαφημίσεις αλλά και ράφια με προϊόντα ομορφιάς. Το κολλαγόνο είναι μια από τις λέξεις που «παίζουν» παντού τα τελευταία χρόνια καθώς έχει τεράστια σημασία για την επιδερμίδα. Αποτελεί τη βασική πρωτεΐνη του σώματος, η οποία βρίσκεται παντού, από τα οστά και το έντερο, μέχρι τα δόντια και τους μύες.

Αυτή η πρωτεΐνη παράγεται από τον οργανισμό σε καθημερινή βάση. Όταν βρισκόμαστε σε νεαρή ηλικία, για παράδειγμα γύρω στα 20, η παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, αυτή επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε. Συγκεκριμένα, από τα μέσα της δεκαετίας των 20 και μέχρι τα 30 και κάτι, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δέρμα χάνει περίπου 1% κολλαγόνο ετησίως.

Ως προς τον ρόλο του στην υγεία του δέρματος, το κολλαγόνο είναι η σημαντικότερη πρωτεΐνη του και ισοδυναμεί με το 80%-90% του ξηρού βάρους του. Σε αυτό οφείλουμε τη σφριγηλότητα του δέρματος, την ανθεκτικότητα, την νεανική όψη του και την τόνωσή του, για αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση προϊόντων περιποίησης των οποίων οι συνθέσεις περιλαμβάνουν αυτό το συστατικό.

Εμείς βρήκαμε έξι από αυτά και σου τα προτείνουμε.

COLLAGEN PLUMPINK MASK, PIXI SEPHORA

 

CAVIAR COLLAGEN ACTIVE FACE SERUM, NATURA SIBERICA

TISSUE MASK COLLAGEN, BIOTEN

COLLAGEN SERUM ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ, THE INKEY LIST SEPHORA

PRO-COLLAGEN CLEANSING BALM, ELEMIS

PURE COLLAGEN CREAM BΟΟSTER, FREZYDERM

 

 

 

cover photo credits Unsplash.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares