Είναι το κρύο νερό η λύση για λαμπερή επιδερμίδα;

Τι ισχύει σύμφωνα με τους ειδικούς 

Ειρήνη Διαμαντακίδου

 Πόσες φορές πλένεις το πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και πόσες φορές αλήθεια σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες γύρω από αυτήν την beauty συνήθεια; Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την ρουτίνα περιποίησης τους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα παραπάνω, ωστόσο είναι γεγονός πως κάποιες λεπτομέρειες, όπως η θερμοκρασία του νερού, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας και την όψη της.

Κρύο ή ζεστό νερό τελικά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δροσερό ή κρύο νερό είναι η ιδανικότερη επιλογή για τον καθαρισμό του προσώπου μιας και το ζεστό μπορεί να επιβαρύνει κάποιες καταστάσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα ή και να τις προκαλέσει.

Επίσης, ένας άλλος λόγος για να προτιμήσεις το δροσερό ή κρύο νερό είναι ότι αυτό δεν προκαλεί ξηρότητα, σε αντίθεση με το ζεστό με το οποίο συμβαίνει επειδή αφαιρεί από το δέρμα τους φυσικούς ενυδατικούς του παράγοντες.

Τέλος, το δροσερό ή κρύο νερό βοηθάει στην καταπολέμηση του πρηξίματος ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών και ακόμα περισσότερο, μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares