Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το botox στους νέους μπλοκάρει τη συναισθηματική ανάπτυξη

Νέα βρετανική μελέτη αποκαλύπτει! 

Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC 

Όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 κάνουν botox για να αποκτήσουν το ανέκφραστο πρόσωπο που λανσάρουν οι διασημοτήτες. Μπλοκάρουν έτσι το συναίσθημά τους. 

Μελέτη που έγινε στην Βρετανία δείχνει ότι το botox σε νεαρά άτομα μπορεί να μπλοκάρει την ομαλή συναισθηματική τους ανάπτυξη καθώς παραλύουν οι μύες του προσώπου που αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.

Σύμφωνα με την Χέλεν Κόλιερ, νοσοκόμα που ειδικεύεται σε θέματα αισθητικών επεμβάσεων - όπως αναφέρει στην επιθεώρηση Journal of Aesthetic Nursing -  όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 στρέφονται στο botox επιδιώκοντας να αποκτήσουν το «ανέκφραστο παγωμένο πρόσωπο» το οποίο έχουν πλέον λόγω των αισθητικών αυτών παρεμβάσεων πολλές διασημότητες. 

Η Χέλεν Κόλιερ επικαλείται μια θεωρία της ψυχολογίας, τη θεωρία της προσωπικής ανάδρασης, σύμφωνα με την οποία οι εκφράσεις του προσώπου δεν αποτυπώνουν απλά το συναίσθημα αλλά μπορούν επίσης να το επηρεάσουν, π.χ. ένα χαμόγελο από ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας ενώ πχ τα δάκρυα του μπορεί να την επιδεινώσουν.

«Ως ανθρώπινα όντα η ικανότητά μας να επιδεικνύουμε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εκφράσεις του προσώπου» είπε η Κόλιερ στο BBC. «Αν κανείς εξαλείψει αυτές τις εκφράσεις [σε μικρή ηλικία] μπορεί να ανακόψει τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου» υποστήριξε.

Διάβασε περισσότερα εδώ About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares