Skip to main content

BEAUTY NEWS

#SharingBeautyWithAll

H μεγάλη δέσμευση της L' Oreal για το βιώσιμο μέλλον της ομορφιάς


Ζωή Γκόρου

 

Eίσαι eco warrior; Αυτό σε ενδιαφέρει! Σε πρόσφατο event στην Αθήνα η L’Oreal έκανε πράξη κάτι που πολύ θέλαμε να δούμε να συμβαίνει: έγινε ο πρώτος γίγαντας στο χώρο της ομορφιάς που παρουσίασε στο κοινό τις δράσεις του πάνω στην αειφόρο ανάπτυξη και στο σεβασμό προς της φύση.

Πιο συγκερκιμένα στις 26 Νοεμβρίου, η L'Oreal Hellas παρουσίασε στο δημοσιογραφικό κοινό της Ελλάδας τη συναρπαστική πορεία του παγκόσμιου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty With All και του αποτυπώματός του σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Από το 2013 που ξεκίνησε το πρόγραμμα ως σήμερα και με στόχο το 2020, η L' Oreal έχει πραγματοποιήσει άλματα σε θέματα πράσινων πρακτικών από σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής ή της προέλευσης συστατικών. Όλες οι παραπάνω διαδικασίες σύμφωνα με τον Γενικό  Διευθυντή της L’Oréal Hellas, κ. Mehdi Khoubbane είναι προγραμματισμένες και αξιολογούνται με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος!

 

Ο κ. Mehdi Khoubbane, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas τόνισε ότι «Το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty With All αποτελεί κάτι παραπάνω από δέσμευση για όλους εμάς στη L’Oréal: είναι η καθημερινή μας πραγματικότητα σε όλες τις λειτουργίες μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το κληροδότημα βιωσιμότητας που αφήνει η L’Oréal, η οποία είναι ηγέτης στην κατηγορία της αλλά και στην υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον της ομορφιάς. Παρακολουθώντας τις μετρήσεις των ετήσιων απολογισμών βιωσιμότητας, είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2020 και θέτουμε ήδη τους στόχους για την επόμενη μέρα. Αναγνωρίζοντας ότι είμαστε μόνο στην αρχή μιας μεγάλης διαδρομής, παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον στον τομέα της ομορφιάς».

Παρουσιάζοντας το παγκόσμιο αποτύπωμα του προγράμματος Sharing Beauty With All, αναφέρθηκε στους τέσσερις πυλώνες στους οποίους βασίζεται και οι οποίοι είναι: 1. Καινοτομούμε Βιώσιμα: επανασχεδιάζοντας τα προϊόντα μας με βελτιωμένο περιβαλλοντικό και κοινωνικό προφίλ, 2. Παράγουμε Βιώσιμα: μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, 3. Ζούμε Βιώσιμα: ενημερώνοντας και ενδυναμώνοντας τους καταναλωτές για να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις, 4. Αναπτύσσουμε Βιώσιμα: προάγοντας τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας στις κοινότητες, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας.

Πόσο τελικά μείωσε η L' Oreal αυτό το αποτύπωμα;  Ο Διευθυντής Operations της L’Oréal Hellas, κ. Γιώργος Χριστοδούλου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της δέσμευσης σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας ειδική αναφορά και στο βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ανακαινισμένων γραφείων της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε: «Η L’Oréal Hellas από το 2005, έθεσε στόχους σε τρία βασικά επίπεδα, και τους πέτυχε. Με τελικό στόχο τη μείωση στο 60% έως το 2020, μειώσαμε κατά 97% τις εκπομπές CO2, κατά 59% την κατανάλωση νερού και κατά 64% την παραγωγή αποβλήτων. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας να γίνουμε ακόμα περισσότερο, εταιρεία βιώσιμης ανάπτυξης. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς, η πορεία μας όμως είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη»

Η L' Oreal όμως δεν σταματά την eco friendly ανάπτυξή της μόνο στα θέματα παραγωγής των προϊόντων της, αλλά  κάνει πράξη τον οικολογικό τρόπο ζωής καθημερινά στα ανακαινισμένα γραφεία της τα οποία επισκεφτήκαμε! Εκεί ήρθαμε σε επαφή με ένα άκρως οικολογικό περιβάλλον εργασίας φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να διατηρηθούν, κάδους ανακύλωσης για πολλαπλά υλικά που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, digital metting room και εξαιρειτκά περιορισμένη χρήση χαρτιού σε εκτυπωτές.

 

 

 

Οι στόχοι της εταρίας  είναι ψηλοί και ευχόμαστε όλοι για το καλό του περιβάλλοντος να τους πετύχει. Εδώ μπορείς να δεις τις δεσμεύσεις της L'Oreal ενώ πιο κάτω μπορείς να απολαύσεις το υπέροχο βίντεο που ετοίμασε ο εκλιπών δημιουργός Peter Lindbergh.

 

Green Info

 

Έχει αναγνωριστεί ως Global Compact LEAD από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις πρωτοβουλίες που προωθεί για το κλίμα και για την υλοποίηση της δέσμευσης για μηδενικές εκπομπές ως το 2050

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ