Skip to main content

BEAUTY NEWS

Όταν τα βαμμένα χείλη βρέθηκαν στο στόχαστρο του Covid-19

Τα lipsticks στα χρόνια του κορωνοϊού

 



 

Ο ερχομός της πανδημίας σηματοδότησε πολλές και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται χωρίς να είναι ακόμα βέβαιο πότε θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα». Η μάσκα προστασίας έγινε το must have item της εποχής, μεταβάλλοντας πολλά beauty trends, hacks και secrets που τόσα χρόνια ακολουθούσε πιστά το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού. Διατηρώντας προς το παρόν ακάλυπτα μόνο τα μάτια, το μακιγιάζ έχει στραφεί εξολοκλήρου στην ανάδειξη του βλέμματος, δίνοντας χώρο για περισσότερη δημιουργία στο eye makeup look. Εύλογα αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι να τα κάνουμε τα βαμμένα χείλη αφού φοράμε συνεχώς προστατευτική μάσκα;

https://www.instagram.com/p/B_nIiYPFdXT/

Την σκέψη αυτή φαίνεται πως έκαναν αρκετές γυναίκες στον κόσμο, αφού όπως έδειξε σχετική έρευνα οι πωλήσεις κραγιόν μειώθηκαν δραματικά, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα των καταναλωτριών, μόνο το 40% εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί ακόμα. Ωστόσο τα βαμμένα χείλη και το κραγιόν έχουν μια μακρά ιστορία μέσα στον χρόνο, που δύσκολα μπορεί να σβηστεί από τον χώρο της ομορφιάς. Ας μην ξεχνάμε πως αποτελούν σύμβολο αυτοπεποίθησης, δυναμικής και γοητείας, με τις περισσότερες από εμάς να μην μπορούμε να αντισταθούμε στις «μαγικές» ικανότητές τους. Και επειδή ευχόμαστε το κακό όνειρο με τα άβαφα χείλη να τελειώσει σύντομα, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα λεγόμενα των ειδικών της ομορφιάς, οι οποίοι προβλέπουν το μέλλον του κραγιόν αλλά ταυτόχρονα δίνουν και λύσεις για την προβληματική κατάσταση με την μάσκα:

Kay Montano, makeup artist Chanel: «Φοράμε μάσκες στα μαγαζιά, σε κλειστούς χώρους και σε μέρη με πολύ κόσμο, αλλά μπορούμε ακόμη να φάμε σε ένα εστιατόριο χωρίς αυτές ή να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το να δείχνουμε το πρόσωπό μας μας γεμίζει δύναμη, όπως και το να ντυνόμαστε για μία ξεχωριστή βραδιά. Εγώ προτείνω προϊόντα ανθεκτικά, με ματ ή βελούδινες υφές και έντονο pigment. Επίσης, προτιμήστε τις ουδέτερες αποχρώσεις και τονίστε τα χείλη με μολύβι για διακριτικό αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δεν επιτρέπω στην πανδημία να επηρεάσει τη glam διάθεσή μου και αναγνωρίζω την ανάγκη να δημιουργώ στιγμές που μπορώ να γιορτάζω τη ζωή».

https://www.instagram.com/p/CBalA9ll5dU/

Nikki Wolff, celebrity makeup artist Dior: «Έχει υπάρξει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν να βάφονται, εστιάζοντας περισσότερο στα μάτια και διατηρώντας παράλληλα το δέρμα και τα χείλη πιο φυσικά, έτσι ώστε το μακιγιάζ να μην κολλάει στη μάσκα τους.Τα ματ κραγιόν και τα ενυδατικά lip balms, όπως το Dior Addict Lip Tattoo ή το Lip Glow, είναι ιδανικά για κάτω από τη μάσκα, ενώ φροντίζουν και περιποιούνται τα χείλη. Επίσης παρατηρούμε μία τάση για απαλά χρωματισμένα χείλη, faded άκρες και ματ υφές.Όταν είμαστε ξανά σε θέση να βγάλουμε τη μάσκα, θα υπάρχει πιο έντονη από ποτέ η επιθυμία να «ντύσουμε» τα χείλη μας σε δραματικούς και glam χρωματισμούς. Θα είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα μπορούμε ξανά να αναδείξουμε το στόμα μας, αφού τα μάτια θα έχουν υπάρξει στο επίκεντρο για τόσο καιρό».

https://www.instagram.com/p/CCRo2BjDtDv/

Inge Grognard, makeup artist Balenciaga: «Δεν πιστεύω πως αυτό θα είναι το τέλος των κραγιόν. Το χρώμα θα επιστρέψει και επίσης υπάρχουν ακόμη μέρη που μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα μας, όπως σε ένα δείπνο ή για ένα ποτό. Μου θυμίζει τις μουσουλμανικές χώρες που οι γυναίκες μπορεί να καλύπτουν το πρόσωπό τους, αλλά δεν ξεχνούν ποτέ να βάψουν τα χείλη τους.Ένα tip για να διορθώσετε το κραγιόν σας κάτω από τη μάσκα είναι να φιλήσετε ένα χαρτομάντιλο μόλις το εφαρμόσετε και στη συνέχεια να βάλετε ελάχιστη πούδρα».

https://www.instagram.com/p/Bqe_6Axgsay/

Val Garland, L’Oréal Paris global makeup director: «Ζήτω το κραγιόν! Η δύναμη των βαμμένων χειλιών είναι το απόλυτο συστατικό ομορφιάς που μας φτιάχνει τη διάθεση. Θα πρότεινα τη χρήση lip stain ή κραγιόν με ματ φινίρισμα. Αυτή η υφή διασφαλίζει ότι το χρώμα των χειλιών σας θα είναι ανθεκτικό και θα διατηρηθεί πιο εύκολα.Όταν βγάζω τη μάσκα μου, θέλω να είμαι ντυμένη για να εντυπωσιάσω. Τα ακαταμάχητα χείλη έναντι των γυμνών είναι μια ισχυρή δήλωση. Σε αυτές τις εποχές, περισσότερο από ποτέ, τα τονισμένα χείλη ήρθαν για να μείνουν».

https://www.instagram.com/p/CDOXpycJZ2d/

Cover photo credits: Tom Newton

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα