Skip to main content

BEAUTY NEWS

Maskne: Πως θα προστατέψεις την επιδερμίδα σου από αυτό το νέο είδος ακμής

Όταν η μάσκα προστασίας προκαλεί ενοχλητικά σπυράκια



Η πανδημία του Covid19 μπορεί να μας βρήκε απροετοίμαστους και να μας έφερε αντιμέτωπους με νέους όρους και κανονισμούς στην καθημερινότητα μας, ωστόσο δεν αργήσαμε σημαντικά να εξοικειωθούμε με αυτούς. Η χρήση προστατευτικής μάσκας στο πρόσωπο, όπου αποτελεί «τάση» το τελευταίο διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα να ακούς όλο και συχνότερα τον όρο «maskne» από beauty experts και δερματολόγους. Ο ορισμός αυτός, περιγράφει το νέο είδος ακμής που προκαλεί η πολύωρη χρήση της μάσκας, στην περιοχή που είναι καλυμμένο το πρόσωπο. Τα ενοχλητικά αυτά σπυράκια εμφανίζονται καθώς η περιοχή αυτή δεν οξυγονώνεται σωστά, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός υγρού περιβάλλοντος, το οποίο με την σειρά του προκαλεί το φράξιμο των πόρων της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα, η συχνή τριβή της μάσκας (κυρίως της υφασμάτινής) με το δέρμα, όπως επίσης και το μακιγιάζ στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι μερικοί ακόμα λόγοι εμφάνισης του maskne.

 

 

Το νέο αυτό είδος ακμής, μπορεί να κάνει έναν πολύ κακό συνδυασμό με την περιστοματική ακμή, η οποία αποτελεί ένα σύνηθες είδος με τα σπυράκια που εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από το στόμα και σύμφωνα με τους ειδικούς τα αίτια του είναι συνήθως ορμονικά ή η κακή μεταχείριση του δέρματος. Και όταν λέμε «κακή μεταχείριση του δέρματος» εννοούμε την έντονη τριβή με τα γένια του συντρόφου σου, τα οποία τρυπούν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μολύνσεων. Ακόμα και σύντροφος να μην υπάρχει, η περιστοματική ακμή μπορεί να εμφανιστεί από το έντονο πλύσιμο των δοντιών, όταν μάλιστα η οδοντόκρεμα, που περιέχει φθόριο, «τρέξει» μέχρι το πηγούνι σου. Άλλη μια αιτία εμφάνισης της είναι όταν ακουμπάς συνεχώς το πρόσωπό σου με τα χέρια που ασφαλώς δεν είναι πάντα καθαρά. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την χρήση της μάσκας, εντείνουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείσαι από ενοχλητικά σπυράκια.

Τα κακά νέα είναι πως δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την χρήση της μάσκας, ενώ τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις άμεσα το maskne και να επαναφέρεις την αψεγάδιαστη επιδερμίδα σου, ακολουθώντας τα παρακάτω skincare tips:

Χρησιμοποίησε σμηγματορυθμιστική κρέμα: Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σου, όταν το περιβάλλον κάτω από την μάσκα υγραίνεται, υπερεκκρίνεται σμήγμα και έχουμε φραγμό του δέρματος. Για να μειώσεις σημαντικά αυτή την ενέργεια, χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση μια κρέμα που θα μειώσει το υπερβάλλον σμήγμα ενώ θα προσφέρει ματ αποτέλεσμα και θα ενυδατώσει την περιοχή.

Bioderma Sebium Global Intense Purifying Care:

 

 

 

Avene Cleanance Expert:

 

 

Βάλε στην skincare ρουτίνα σου το σαλικυλικό οξύ (SA): Είναι γνωστό για τις ιδιότητες τους στην καταπολέμηση της ακμής ενώ συμβάλλει και στην πρόληψή της. Χρησιμοποίησε για τον καθημερινό καθαρισμό σου gel, λοσιόν και σαπούνια που περιέχουν σαλικυλικό οξύ από 0,5% έως 2%. Με τον τρόπο αυτό θα προστατέψεις το δέρμα σου από τυχόν ατέλειες.

Frezyderm Ac-Norm Active Wash:

 

 

 

Synchroline Aknicare Cleanser:

 

 

Micellaire water, ο φύλακας άγγελός σου: Σε συνδυασμό με τα παραπάνω βήματα, η σωστή χρήση του micellaire θα μειώσει σημαντικά την έκκριση σμήγματος. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό μπουκαλάκι με νερό micellaire, ώστε να ανανεώνεις τακτικά την επιδερμίδα σου, όταν νιώθεις πως είναι υπερβολικά λιπαρή.

Vichy Purete Thermale Mineral Micellar Water Face & Eyes:

 

 

 

La Roche Posay Effaclar Micellar Water Ultra:

 

 

Last but not least, απέφυγε το μακιγιάζ κάτω από την μάσκα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να την φοράς πολλές ώρες. Κανένας δεν μπορεί να δει κάτω από αυτή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με make up. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να το αφαιρείς πριν πέσεις για ύπνο.  

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός