Skip to main content

BEAUTY NEWS

5 συνήθειες που κάνεις στην καραντίνα και σου προσθέτουν χρόνια

Πώς να τις αποβάλλεις από την καθημερινότητα σου, όσο είναι ακόμη νωρίς



Όντας όλη μέρα στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός από υγιείς συνήθειες που μπορεί να έχεις υιοθετήσει, υπάρχουν και πολλές συνήθειες που εύκολα υιοθετούμε αυτόν τον καιρό και μακροπρόθεσμα επηρεάζουν αρνητικά την όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα σε βοηθήσουμε να τις εντοπίσεις και να τις αποβάλλεις από την καθημερινότητα σου, όσο είναι ακόμη νωρίς.

Mείνε όσο μπορείς μακριά από οθόνες

Και ‘’σκρολλάρεις’’ όλη μέρα στα media, και έπειτα δουλεύεις από τον υπολογιστή και έπειτα βλέπεις τηλεόραση, και πριν κοιμηθείς ξανά με το κινητό… όσο οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους περιορίζονται, τόσο περισσότερες ώρες περνάμε μπροστά από οθόνες, οι οποίες σε υπερβολική χρήση μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν τόσο για τα μάτια μας όσο και για την επιδερμίδα μας. Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις να χαζέψεις στην τηλεόραση ή που θα πιάσεις το κινητό να παρακολουθήσεις βιντεάκια, ξανασκέψου μήπως μπορείς αντί αυτού, να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό μακριά από οθόνες.

Το να μένεις όλη μέρα ξαπλωμένη

Όταν η διάθεση πέφτει, τότε πολλές είναι οι γυναίκες που θέλουν απλά να περάσουν όλη την μέρα στο κρεβάτι τους. Σίγουρα αυτό, όταν γίνεται επανειλημμένα, όχι μόνο ρίχνει περισσότερο την διάθεση, αλλά και το να μένεις όλη μέρα πάνω σε ένα μαξιλάρι, δεν θα βοηθήσει καθόλου στις λεπτές γραμμές του προσώπου σου και στην κατακράτηση υγρών.

Μην παραλείπεις την πρωινή/βραδινή σου ρουτίνα.

Μπορεί για παράδειγμα να μην έχεις βαφτεί, αφού είσαι όλη μέρα στο σπίτι και το βράδυ πριν κοιμηθείς να πέφτεις στο κρεβάτι σου όπως είσαι. Αυτό σίγουρα όμως δεν ωφελεί ιδιαίτερα, έστω πριν κοιμηθείς φρόντισε να κάνεις έναν σωστό καθαρισμό και ενυδάτωση, δυο απλά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά για μια πιο υγιής επιδερμίδα. Note:  Αν μάλιστα η δουλειά σου σε ωθεί πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, μη παραλείπεις την κρέμα ματιών σου.

Οι πολλές μάσκες ομορφιάς και περιποίηση.

Μια τρέλα με το skincare τις ημέρες καραντίνας, την παρατηρούμε. Αν για παράδειγμα κάνεις κάθε μέρα, πρωί βράδυ, ενυδατικές μάσκες και απολέπιση και ασχολείσαι πολύ με το πρόσωπο σου, επίσης μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή. Καθώς μπορείς να ‘’επιβαρύνεις’’ την επιδερμίδα σου με περιττά έλαια, τα οποία τελικά θα την κάνουν πιο λιπαρή και αν για παράδειγμα έχεις καθημερινά χρόνο για απολέπιση, μπορεί να ερεθίσεις το πρόσωπο σου με αποτέλεσμα να γίνει πιο ευαίσθητο. Επομένως σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο και οι ενισχυμένες ρουτίνες περιποίησης καλό είναι να γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα και όχι παραπάνω.

Να ξεχνάς να χτενίζεις τα μαλλιά σου.

Όλο και περισσότερο συναντώ γυναίκες οι οποίες, πόσο μάλλον τις ημέρες απομόνωσης ξεχνούν να χτενίσουν τα μαλλιά τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κόμποι και κατ’ επέκταση φθορά και σπάσιμο της τρίχας. Έστω πρωί και βράδυ μη παραμελείς να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου και να βάζεις ελάχιστη ποσότητα από κάποιο ενυδατικό προϊόν στις άκρες προκειμένου να τα διατηρήσεις, ‘’φρέσκα’’ και ενυδατωμένα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.