Skip to main content

BEAUTY NEWS

Έτσι θα βρεις την τέλεια απόχρωση foundation στο online shopping

Εκμεταλλεύσου τα beauty sales χωρίς δισταγμό ή λάθη

 



 

Εδώ και λίγες ώρες το black Friday προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της καθημερινότητα  έχει ξεκινήσει, με το shopping πλέον να λαμβάνει χώρα από την άνεση του σπιτιού μας. Ακόμα και να μην το είχες με τις online αγορές, δύο lockdown ήταν αρκετό διάστημα για να πειραματιστούμε και τελικά να γίνουμε experts με τις διαδικτυακές παραγγελίες, όπου τις περισσότερες φορές έχουν έκπτωση. Πόσες φορές το αγαπημένο σου make up ήταν on sale (αχ αυτό το -40%) στο διαδικτυακό κατάστημα, όμως εσύ δίσταζες να πατήσεις ολοκλήρωση παραγγελίας επειδή δεν ήσουν σίγουρη για την απόχρωση; Σίγουρα πολλές. Ωστόσο, με τις νέες συνθήκες της πανδημίας, το online shopping στα beauty προϊόντα, μοιάζει μονόδρομος, αφού πλέον δεν είναι εφικτές οι δοκιμές ούτε στα φυσικά καταστήματα (όταν με το καλό ανοίξουν). Και επειδή το foundation πρέπει να υπάρχει πάντα στο boudoir σου, ορίστε 3 έξυπνα steps που θα σε οδηγήσουν να διαλέξεις την σωστή απόχρωση για το δέρμα σου, κάνοντας μόνο ένα click.

 

 

Step 1: The tone and the undertone. Ελληνιστί προσδιόρισε τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας σου. Ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι εύκολα αναγνωρίσιμος, αφού λίγο-πολύ όλες καταλαβαίνουμε αν είμαστε ανοιχτόχρωμες, σκουρόχρωμες, σταρένιες, μαυρισμένες. Ο υποτόνος από την άλλη, είναι τα φυσικά χρώματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και κατηγοριοποιείται σε ψυχρό, ζεστό ή ουδέτερο. Αν γνωρίζεις σε ποια κατηγορία ανήκεις, δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα, αφού τα περισσότερα μπουκαλάκια make up αναγράφουν πάνω τους «cool», «warm» ή «neutral». Αν πάλι έχεις πλήρη άγνοια, μην φοβάσαι, καθώς οι makeup artists προτείνουν  για το ψυχρό δέρμα τις ροζ αποχρώσεις, για το θερμό δέρμα είναι κατάλληλες οι αποχρώσεις με κίτρινο ή χρυσό τόνο, ενώ για το ουδέτερο δέρμα μια ενδιάμεση απόχρωση θα είναι σούπερ. Plus, αν βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο αποχρώσεις, οι οποίες μοιάζουν απίστευτα, πάντα να επιλέγεις την πιο ανοιχτόχρωμη, καθώς με το bronzer και το ρουζ μπορείς να το φέρεις στην απόχρωση που σου ταιριάζει, ενώ αν είναι σκούρο, δύσκολα το διορθώνεις.

 

 

Step 2: Άκουσε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Αναγνωρίζοντας αν έχεις ξηρό, λιπαρό ή μεικτό δέρμα, μπορείς αμέσως να βρεις και ποιο foundation σου ταιριάζει. Δεδομένου πως είναι δύσκολο να βεβαιωθείς για την υφή του προϊόντος στις online αγορές, βρες αντίστοιχες λέξεις κλειδιά με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν για παράδειγμα έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ενδείξεις όπως oil-free, staying power, shine-free περιγράφουν ακριβώς το make up που χρειάζεται το δέρμα σου. Για ενυδάτωση και αποφυγή  της ξηρότητας, τα moisturizing και hydrating ή easy to blend προϊόντα, θα σου χαρίσουν το αποτέλεσμα που αναζητάς. Τέλος αν η επιδερμίδα σου είναι μεικτή, χαρακτηρισμοί όπως seamless, easy coverage θα σε καθοδηγήσουν στην σωστή επιλογή.

 

 

Step 3: Διαχειρίσου έξυπνα τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Αυτή την στιγμή κάνοντας μια καλή έρευνα στο web μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα. Από video reviews των προϊόντων που θέλεις να αγοράσεις, μέχρι ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές που επιλέγεις κάποια χαρακτηριστικά της επιδερμίδας σου και σου δίνει το τελικό προϊόν που ταιριάζει σε εσένα. Επιπλέον μην ξεχνάς πως τα περισσότερα μεγάλα beauty brand σου δίνουν την δυνατότητα με ένα μήνυμα να επικοινωνήσεις με beauty experts, ώστε να βρείτε μαζί το make up ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν που επιθυμείς να ψωνίσεις online.  

Επωφελήσου έξυπνα την φετινή black Friday, προσέχοντας πάντα τις παγίδες του online shopping!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα