Skip to main content

BEAUTY NEWS

Home beauty: Καθαρισμός προσώπου για σούπερ φωτεινή επιδερμίδα

Υποδεχόμαστε τις γιορτινές ημέρες πιο όμορφες από ποτέ

 



 

Τι και αν φέτος τα Χριστούγεννα μοιάζουν διαφορετικά; Εμείς οφείλουμε να τα γιορτάσουμε όπως τους αξίζουν. Περισσότερο από όλα, το οφείλουμε στον ίδιο μας τον εαυτό, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τις ημέρες αυτές με θετικό πρόσημο, αφήνοντας στην άκρη κάθε αρνητική σκέψη που μας βαραίνει το τελευταίο διάστημα. Και επειδή γιορτές χωρίς την ανάλογη προετοιμασία δεν υφίστανται, για αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα έχει home facial και μάλιστα καθαρισμό προσώπου, προκειμένου να ανανεώσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου και να απολαύσεις την πιο λαμπερή εκδοχή της αλλά και τέλεια εφαρμογή του μακιγιάζ στις γιορτινές εμφανίσεις σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι η καλή σου διάθεση και τα παρακάτω απλά steps για να πετύχεις τον απόλυτο καθαρισμό προσώπου.

 

 

Step1: Ατμός ή κομπρέσα. Πέρασε το πρόσωπο σου με μια λοσιόν καθαρισμού προκειμένου να αφαιρέσεις υπολείμματα από μακιγιάζ, κρέμες και ρύπους. Έπειτα σε μια κατσαρόλα βράσε νερό και ρίξε μέσα λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Μείνε πάνω από την κατσαρόλα περίπου 15 λεπτά. Αν πάλι δεν αντέχεις τον ατμό, μπορείς μέσα στο ζεστό νερό να ρίξεις μερικά κομμάτια μαλακό ύφασμα ή πετσέτα και τύλιξε το πρόσωπο σου ώσπου να κρυώσει πάνω του. Μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία πέντε φορές. Πρόσεξε η θερμοκρασία να είναι ανεκτή στην επιδερμίδα σου για να μην την τραυματίσεις. Και με τους δυο αυτούς τρόπους, οι πόροι της επιδερμίδας ανοίγουν, εξαφανίζοντας τα μαύρα στίγματα και έχεις καλύτερα αποτελέσματα στα επόμενα βήματα.

Step2: Ώρα για πίλινγκ. Αφού οι πόροι είναι ανοιχτοί είναι ώρα να τους εξαλείψεις. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο πίλινγκ που δεν θα προκάλεσε ερεθισμό στην επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει να μην έχει πολύ μεγάλους και σκληρούς κόκκους. Για έξτρα λάμψη, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες βιταμίνης C στην μάσκα/κρέμα πίλινγκ σου. Έπειτα από πέντε λεπτά ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

 

 

Step3: Μάσκα Detox. Για ακόμα βαθύτερη αποτοξίνωση της επιδερμίδας, επίλεξε μια μάσκα με άργιλο. Η άργιλος έχει την ιδιότητα να απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας, να καθαρίζει τους πόρους ενώ με μια πιο συστηματική χρήση τους κάνει σχεδόν αόρατους. Έπειτα το δέρμα είναι σούπερ καθαρό και απαλό. Plus tip: Επειδή ο πηλός έχει την ιδιότητα να τραβάει ελαφρώς το δέρμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψεις το επόμενο βήμα που αφορά την βαθιά ενυδάτωση.

Step4: Χαλαρωτικό μασάζ με face oil. Χάρισε στον εαυτό σου την πιο απολαυστική εμπειρία περιποίησης κάνοντας για μερικά λεπτά απαλό μασάζ στο πρόσωπο σου με λίγες σταγόνες face oil. Φρόντισε να μην ασκείς πίεση καθώς το μασάζ το χρειάζεσαι προκειμένου να απαλλαγείς από το ανεπιθύμητο πρήξιμο ενώ θα απαλύνεις τις λεπτές γραμμές του προσώπου σου. Αν έχεις ήδη κάποιο beauty gadget, όπως jade roller ή gua sha, η δουλειά σου γίνεται ευκολότερη και απίστευτα αποτελεσματική. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να πάρεις ιδέες για το πως να χρησιμοποιήσεις σωστά τα χέρια σου σαν εργαλείο μασάζ. Μην ξεχάσεις την περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, όπου μπορείς να περιποιηθείς με λίγη κρέμα ματιών και μασάζ.

Step5: Σούπερ ενυδάτωση. Τελευταίο και σημαντικό βήμα η ενυδάτωση του προσώπου που θα κλειδώσει το φωτεινό αποτέλεσμα των προηγούμενων βημάτων. Εδώ έχεις δύο επιλογές: είτε να εφαρμόσεις κανονικά την ενυδατική σου κρέμα, είτε αν έχεις κι άλλο χρόνο στην διάθεση σου, εφάρμοσε ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής, σαν να απλώνεις μάσκα, και κράτησέ την 20 λεπτά. Έπειτα μπορείς να αφαιρέσεις την περίσσια ποσότητα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με toner ή να κάνεις μασάζ για να απορριφθεί.

Και είσαι έτοιμη!

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.