Skip to main content

BEAUTY NEWS

Οι κρέμες ματιών που θα φωτίσουν το βλέμμα σου την νέα χρονιά

Γιατί το εκφραστικό βλέμμα επιτυγχάνεται πρώτα με την κατάλληλη περιποίηση


Κωνσταντίνα Κύρκου

Το 2021 είναι η χρονιά όπου το ενδιαφέρον των beauty experts και makeup artists επικεντρώνεται στα μάτια. Ήδη από τα skincare trends που κυκλοφόρησαν για την νέα χρονιά, η upper area του προσώπου θα δεχθεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, αφού προς το παρόν αυτή είναι που παραμένει ακάλυπτη από την προστατευτική μάσκα. Βέβαια, η περιοχή των ματιών από πάντα απαιτούσε προσεκτική μεταχείριση καθώς η επιδερμίδα σε στο σημείο αυτό είναι 40% λεπτότερη από το υπόλοιπο πρόσωπο  και ασφαλώς πιο ευαίσθητη και επιρρεπής στους περιβαλλοντικούς ρύπους, στα προϊόντα που εφαρμόζουμε καθώς και στην διατροφή που ακολουθούμε. Γι’ αυτούς και αρκετούς ακόμα λόγους, η αναζήτηση μιας ιδανικής κρέμας ματιών, που θα ενυδατώσει βαθιά, θα απαλύνει λεπτές γραμμές, θα εξαφανίσει μαύρους κύκλους και πρηξίματα, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει λάμψη, φωτίζοντας το βλέμμα, μοιάζει σχεδόν εξουθενωτική.

 

 

Ευτυχώς για σένα, την δουλειά  αυτή την έχουμε αναλάβει εμείς προκειμένου να ψάξουμε, να συγκρίνουμε, να δοκιμάσουμε, να μάθουμε και να βεβαιωθούμε ποια συστατικά αντιμετωπίζουν όντως δραστικά το πρόβλημα. Μερικά από αυτά αναμφίβολα είναι η ρετινόλη, η οποία βοηθά στις ρυτίδες και λεπτές γραμμές, η καθαρή καφεΐνη που είναι κατάλληλη για τους μαύρους κύκλους, οι πολυφαινόλες με την αντιοξειδωτική δράση τους ενώ για πλούσια ενυδάτωση (aka φωτεινό βλέμμα) ο ήρωας μας παραμένει το υαλουρονικό οξύ.  Ένα όμορφο ξεκούραστο βλέμμα απαιτεί πολύ λιγότερες θυσίες από αυτές που νομίζεις, αρκεί φυσικά το οπλοστάσιο της ομορφιάς σου να είναι εξοπλισμένο με δυνατούς σύμμαχους όπως οι παρακάτω κρέμες ματιών.

 

 

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex, Estee Lauder: H εξαιρετική αυτή σύνθεση περιποίησης, συμβάλλει στην επιδιόρθωση των ορατών σημαδιών γήρανσης που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου, την UV ακτινοβολία, τη ρύπανση, ακόμα και από το μπλε φως.

 

 

Exquisâge Beauty Revealing Eye and Lip Contour Cream, Darphin: Η καταπραϋντική αυτή κρέμα είναι εμπλουτισμένη με το αναζωογονητικό "CelluVie Complex" που ενισχύει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας.

 

 

Banana Bright Eye Crème, Ole Henriksen: Μια κρέμα ματιών πλούσια σε βιταμίνη C που χαρίζει λάμψη, καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης, μειώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων και βελτιώνει την εφαρμογή και τη διάρκεια του concealer.

 

 

Hyalu B5 Serum, La Roche Posay: Ορός αντιρυτιδικής σύνθεσης με δύο τύπους καθαρού Υαλουρονικού Οξέος. Επανορθώνει τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος και ενεργοποιεί την κυτταρική ανάπλαση. Η επιδερμίδα ανακτά άμεσα την ελαστικότητα, την απαλότητα και την υγιή και νεανική της όψη.

 

 

Intensive Hyaluronic Eye Serum, Institut Esthederm: Iδανική φροντίδα για την αφυδατωμένη περιοχή των ματιών με λεπτές γραμμές και ρυτίδες, με μαύρους κύκλους και πρήξιμο. Πλούσια σύνθεση σε υαλουρονικό οξύ, καφεΐνη και καρνοσίνη, που  καταπολεμούν τους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια