Η κατανάλωσή της βάζει τον οργανισμό σε μία λειτουργία η οποία ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Αυτή έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση των ιστών και τη πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, σύμφωνα με τους δερματολόγους.
Για να αποφύγεις αυτή τη διαδικασία εμπλούτισε τη διατροφή σου με τρόφιμα χαμηλά σε ζάχαρη, όπως τροφές ολικής άλεσης οι οποίες δεν επιβαρύνουν το κολλαγόνο.
Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της έρευνας και της τεχνολογίας οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων προϊόντων φροντίδας για την αντιμετώπιση της γλυκοζυλίωσης και της χαλάρωσης που υφίστανται η επιδερμίδα.