Skip to main content

BEAUTY NEWS

Το νέο μυστικό ομορφιάς της Amal Clooney είναι ένα superfood

 H Amal Clooney ξεκινά τη μέρα της με αυτή την υπερτροφή και θα θες να κάνεις το ίδιο



Θα μου πεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Κι όμως το γεγονός ότι τα φύκια είναι μια υπερτροφή δεν είναι κάτι καινούργιο. Πλούσια σε μέταλλα και φυτικές ίνες, γευστικά και χαμηλά σε θερμίδες, τα φύκια κατέχουν εξέχουσα θέση στις ασιατικές κουζίνες εδώ και χιλιετίες, αλλά και στη διατροφή των αυτόχθονων πληθυσμών σε παράκτιες περιοχές όπως ο Καναδάς.

Η δικηγόρος, φιλάνθρωπος και μητέρα δύο παιδιών Amal Clooney εξομολογήθηκε πρόσφατα στη Vogue ότι τρώει το superfood κάθε πρωί ως μέρος του πρωινού της. Ρίχνουμε στα γεγονότα και μοιραζόμαστε και μια συνταγή που μπορεί να θες να δοκιμάσεις.

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα φύκια στη διατροφή μας;

Τα φύκια, στη διατροφική κλίμακα, ζυγίζουν πολύ περισσότερο από το πραγματικό τους βάρος: Είναι πλούσια σε ιώδιο, σίδηρο, ασβέστιο, κολλαγόνο, αμινοξέα και φυτικές ίνες.

Τα φύκια είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία των ωκεανών (καταπολεμούν την όξυνση του νερού, αποτρέπουν τη διάβρωση των ακτών και καθαρίζουν τη θάλασσα) και περιέχουν πολύ περισσότερες πρωτεΐνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία από πολλά λαχανικά. Τα βρύα της θάλασσας, μια από τις πολλές βρώσιμες ποικιλίες φυκιών, είναι ένα συστατικό στο smoothie ομορφιάς Erewhon της Hailey Bieber, Strawberry Skin Glaze. (Σημείωση: Δεν είναι όλα τα φύκια βρώσιμα και μερικά μπορεί να είναι τοξικά για το σώμα)

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε φύκια;

Όποτε μπορείτε να το καταναλώνετε τακτικά. Δοκιμάστε να προσθέσετε νιφάδες φυκιών σε ένα smoothie ή φτιάξτε ένα υγιεινό σνακ τρίβοντας φύλλα φυκιών με λίγο σησαμέλαιο, πασπαλίζοντας τα με αλάτι και ψήνοντάς τα σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά.

fikia-e

Ποια είναι τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση φυκιών;

Βελτιώνει τον τόνο, την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος. Τα φύκια είναι πλούσια σε κολλαγόνο, το οποίο υποστηρίζει τη «σκαλωσιά» του προσώπου, καθώς και βιταμίνη C, η οποία προάγει περαιτέρω τη φυσική μας παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει επίσης ενυδατικά, τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα και βελτιώνουν την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία, καθιστώντας τα φύκια μια ισχυρή τροφή ομορφιάς.

Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα οφέλη ομορφιάς των φυκιών είναι ολιστικά: Υποστηρίζει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης των μαλλιών. Και μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά φύκια έχουν υψηλότερα από τα κανονικά ποσοστά αναγέννησης.

Υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα φύκια είναι πλούσια σε ωμέγα-3, ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που είναι κρίσιμο για την υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας, και μαγνήσιο, ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του στρες.

fikia-a

Υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής αδένας παράγει τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τον υγιή μεταβολισμό και την ανάπτυξη του σώματος. Και ενώ πολλά τρόφιμα έχουν όλο και πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, τα φύκια έχουν την ικανότητα να βιοσυσσωρεύουν ιώδιο από το θαλασσινό νερό, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για την υποστήριξη του θυρεοειδούς.

Υποστηρίζει την υγεία του εντέρου. Πλούσια σε πολυσακχαρίτες που προάγουν τα καλά βακτήρια, τα φύκια είναι εξαιρετικά για την υγεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά μας βοηθά να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθιστώντας το ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του βάρους.

Είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, είτε δημιουργήσετε μια δροσερή σαλάτα εσπεριδοειδών από φύκια wakame, αγγούρι και κουμ κουάτ, είτε προσθέσετε φύκια nori στο stir-fry σας, είναι μια απολύτως βιώσιμη και σχετικά φθηνή υπερτροφή της οποίας η δημοτικότητα και η διάδοση είναι αυξάνεται.

fikia

Αντενδείξεις

Η κατανάλωση φυκιών δεν συνιστάται σε άτομα με υπερθυρεοειδισμό ή φλεγμονή του θυρεοειδούς αδένα.

Η κατανάλωση πολλών φυκιών θα μπορούσε να προκαλέσει συσσώρευση βαρέων μετάλλων όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο και ο μόλυβδος.

Οι πιο κοινές ποικιλίες βρώσιμων φυκιών στη μαγειρική

Nori: Χρησιμοποιείται στο σούσι, αυτό είναι ένα από τα πιο υγιεινά και πιο γνωστά φύκια. Το Nori έχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12, την οποία οι χορτοφάγοι και οι vegan έχουν συχνά έλλειψη, καθώς και σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνη Α. Προσθέστε το, ενδεχομένως φρυγανισμένο, σε ομελέτες, σαλάτες και πουρέ πατάτας.

Wakame: Πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο και βιταμίνη Β12, αυτό το σαρκώδες φύκι, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες, είναι τέλειο για να αρωματίσει τόσο σούπες, όπως miso και μαγειρευτά. Είναι όμως νόστιμο και σε σαλάτες, με φρυγανισμένο σουσάμι και σησαμέλαιο.

Kombu: Σαρκώδες και τραγανό, αυτό το πολύ πλούσιο σε ιώδιο φύκι χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα για ζωμό Dashi. Σε μεσογειακά πιάτα, δοκιμάστε το σπασμένο σε σούπες και σαλάτες με καρότα και αγγούρια.

fikia-d

Hijiki: Εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιαπωνία και λιγότερο γνωστό εδώ, αυτό το πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα άγριο ​​φύκι είναι ένα νόστιμο αλμυρό. Μια τυπική ιαπωνική συνταγή το περιέχει μαζί με edamame, σοταρισμένα καρότα και τόφου, και από πάνω σάλτσα σόγιας. Να είστε προσεκτικοί, όμως. Το hijiki περιέχει ανόργανο αρσενικό, επομένως πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές δόσεις.

Πώς να εντάξουμε τα φύκια στα μενού μας

Όχι μόνο σούσι: Τα φύκια μπορούν να βρουν μια θέση στις συνταγές μας για κάτι περισσότερο από το να τυλίγουμε απλά τα τυπικά ιαπωνικά ψωμάκια ρυζιού και ψαριού. Δοκιμάστε το σε σούπες όπως η κλασική σούπα miso, ή σε σούπες λαχανικών όπως ρεβίθια και τζίντζερ. Πασπαλίστε μια κουταλιά νιφάδες φύκια σε σαλάτες και ζυμαρικά, ρύζι, ξόρκι και πιάτα με κινόα, σαν να ήταν παρμεζάνα, και προσθέστε μια κουταλιά στα πρωινά smoothies για τόνωση της ενέργειας. Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας στο smoothie φράουλας-μπανάνας σας: Το πράσινο χρώμα που προκύπτει μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά η θρεπτική αξία αξίζει τον κόπο. fikia-c

Φύκια ως συμπλήρωμα

Εάν δεν θέλετε να μπείτε στην κουζίνα αλλά θέλετε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, επιλέξτε φύκια σε σκόνη, κάψουλες ή ταμπλέτες. Τα πιο συνηθισμένα; Σπιρουλίνα, ένα πλήθος μπλε φυκιών γεμάτο πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα, με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και επανορθωτική δράση. Ή chlorella, ένα ενεργητικό και αποτοξινωτικό πράσινο φύκι που μπορεί να ωφελήσει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα, μεταξύ άλλων. Υπάρχει επίσης η ασταξανθίνη, ένα αντιοξειδωτικό κόκκινο μικροφύκι που συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη (εξαιρετική από τη Χαβάη και τις Αζόρες), ευεργετική για την υγεία των ματιών και την προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV.

Μια συνταγή για σούπα με φύκια

Συστατικά:

20 gr 2 τύπων φυκιών (διαλέξτε από wakame, nori, dulse, κ.λπ.)

2 κλαράκια σέλινο

Για το ζωμό:

2 αγγουράκια

6 κλαράκια σέλινο

1 κίτρινη πιπεριά

1 μήλο

1 λάιμ

Ένα κομματάκι φρέσκο ​​τζίντζερ

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Παρασκευή:

Ενυδατώστε ξανά τα φύκια τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με νερό. Ετοιμάζετε το ζωμό τοποθετώντας το σέλινο, το μήλο, τα αγγούρια και την πιπεριά μέσα σε έναν αποχυμωτή και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε σε κομμάτια τα φύκια και το σέλινο και τα προσθέτετε στον ζωμό.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του