Skip to main content

BEAUTY NEWS

Argan Oil: Απόλαυσε τα πολύτιμα οφέλη του

 Το απόλυτο μυστικό περιποίησης και φροντίδας σου αποκαλύπτει μια υπέροχη επιδερμίδα!



Το έλαιο αργκάν είναι από τα πιο διαδεδομένα έλαια ομορφιάς. Είναι από τα βασικά συστατικά σε ένα προϊόν περιποίησης και ένα θαυματουργό εργαλείο στα χέρια σου.  

Κάθε λάδι προσώπου έχει διαφορετική σύνθεση, βάρος και ρυθμό απορρόφησης, καθιστώντας ορισμένα καλύτερα και άλλα κατάλληλα για συγκεκριμένους τύπους δέρματος. Το καστορέλαιο για παράδειγμα και το έλαιο από σπόρους σταφυλιού, μειώνουν την υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα με τάση ακμής, ενώ το λάδι καρύδας και αβοκάντο λειτουργούν ως απίστευτα πλούσια ενυδατικά για το ξηρό δέρμα.

Το έλαιο αργκάν δεν είναι πολύ βαρύ, ούτε πολύ ελαφρύ και αυτό είναι κι ο λόγος που το καθιστά τέλειο για χρήση σε όλους τους τύπους δέρματος. Είναι γεμάτο με ωμέγα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και λινολεϊκά οξέα, τα οποία λειτουργούν για να ενυδατώσουν ελαφρά το δέρμα, να απαλύνουν την ξηρότητα και να μειώσουν την ακμή. Είναι ουσιαστικά η προστατευτική, θρεπτική υπερτροφή της φύσης για το δέρμα σου αναφέρουν οι ειδικοί. 

Αν και δεν σου φαίνεται σωστό το να βάζεις λάδι σε ένα δέρμα με τάση ακμής, στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πραγματικά καλό. Συχνά, τα λιπαρά δέρματα αντιμετωπίζουν θέματα ξηρότητας μετά από καταστάσεις επιθετικού και σκληρού καθαρισμού που συντηρούν το φαύλο κύκλο για όλο και περισσότερη συσσώρευση λιπαρότητας.  Το έλαιο αργκάν, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει να σπάσει ο κύκλος.

Όχι μόνο η βιταμίνη Ε που περιέχει δρα ως αντιφλεγμονώδες για το αντιδραστικό δέρμα, αλλά βοηθά επίσης στον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας του δέρματός σου εξισορροπώντας τα επίπεδα σμήγματος. Αποτέλεσμα αυτού να έχεις λιγότερα ξεσπάσματα και λιγότερο ερεθισμό από πριν. Επιπλέον, όλα τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται φυσικά στο έλαιο argan είναι γνωστά για την καταπράυνση του εκζέματος και το ξεθώριασμα των ουλών. Τώρα ίσως να αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα γιατί το αγαπούν όλοι! 

Το έλαιο Αrgan όχι δε θα φράξει τους πόρους σου. Σε σχέση με άλλα πολλά λάδια βρίσκεται στην τελευταία θέση αυτών που φράζουν τους πόρους και δεν είναι καθόλου φαγεσωρογόνο. Στην πραγματικότητα, το έλαιο αργκάν είτε το πιστεύεις είτε όχι, είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο συστατικό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κρέμα προσώπου και στο μακιγιάζ σου.

Να χρησιμοποιήσω Argan Oil στο δέρμα μου;

Για να διευκρινιστεί ένας σημαντικός μύθος για την περιποίηση του δέρματος, τα έλαια δεν είναι ενυδατικά. Τα λάδια θεωρούνται «αποφρακτικά» και λειτουργούν ως ένα φράγμα που εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας από το δέρμα σου. Επομένως, είναι καλύτερο να απλώνεις λάδι είτε σε ελαφρώς υγρό δέρμα - για να παγιδεύσεις την υγρασία στους πόρους σου - είτε να κάνεις μασάζ πάνω από την ενυδατική σου για να κλειδώσεις όλα τα ενυδατικά συστατικά. 

Επειδή το έλαιο αργκάν είναι σχετικά ελαφρύ, απορροφάται αρκετά γρήγορα, έτσι αυτό που μένει μετά τη χρήση είναι μια λεπτή, λαμπερή γυαλάδα. Αν ανησυχείς μήπως γυαλίζεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκίμασε να εφαρμόσεις το λαδάκι σου μετά το νυχτερινό πλύσιμο του προσώπου σου. Σίγουρα,μπορεί να μην είναι το ίδιο ευχάριστο για την μαξιλαροθήκη σου αλλά αξίζουν τον κόπο όταν μπορείς με ένα μόνο προϊόν να απολαύσεις ένα ενυδατικό, θρεπτικό, μαλακτικό, και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. 

Επειδή είναι ένα τόσο ισχυρό συστατικό, το έλαιο αργκάν χρησιμοποιείται επίσης σε όλα τα είδη προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, από καθαριστικά με βάση το λάδι μέχρι ενυδατικές κρέμες, ακόμη και Lip Balsam. Αφέσου στη μαγεία του και δεν θα χάσεις..

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα