Skip to main content

BEAUTY NEWS

Everybun: Αυτό ήταν το χτένισμα της χρονιάς! Και το έχεις δει παντού!

Το απόλυτο χτένισμα της χρονιάς ήταν παντού! Από επίσημα events μέχρι τον καναπέ του σπιτιού σου!



Αν κάθε πολιτιστική εποχή έχει το δικό της εμβληματικό χτένισμα, το στυλ για τώρα, αυτή τη στιγμή είναι λείο και τεντωμένο, τραβηγμένο και κολλημένο προς τα πίσω, δεμένο σε ένα ψηλό κότσο μπαλαρίνας που άλλοι το λένε κεφτέ κι άλλοι κουλούρι!  Ένα κουλούρι για όλους που σου λύνει τα χέρια τις bad hair days ή είναι επιλογή για επαγγελματικά ραντεβού αλλά και πιο επίσημες εμφανίσεις. 

Αν είδες τις φωτογραφίες γάμου της Sophie Richie τότε θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς! Διαλέγοντας 3 διαφορετικά φορέματα όλα Chanel, ολοκλήρωσε τα bridal look της με τα μαλλιά της χτενισμένα σε κότσο και μια εντυπωσιακή αλογοουρά για τη δεξίωση. Η εκδήλωση είχε και πολλά ακόμα ωραία! Μωρά, TikTok, πολυτέλεια, πολυελαίους από ορχιδέες, πριγκίπισσες και πολλά μα πάρα πολλά “κουλούρια”. Κάθε κεφάλι κι από ένα. Και φυσικά δε μιλάμε για αυτά που τρώγονται με το σουσαμάκι. Οι πιο hot κότσοι της σεζόν αυτοί που πιάνεις εσύ για το γυμναστήριο, ήταν παντού. Στο κεφάλι της νύφης, της κουμπάρας, της παράνυμφου και των καλεσμένων. 

 

Το everybun κάνει, μεγαλόψυχα, σε όλες τις περιπτώσεις. Η εμφάνιση είναι ιδανική για κόκκινο χαλί, για γάμους διασημοτήτων όσο και για πολιτικούς γάμους, έχει εμφανιστεί σε αρραβώνες αλλά και στο δρόμο, στο σπίτι και στο σούπερ μάρκετ! 

Το Everybun είναι από τα χτενίσματα που άνθισαν την περίοδο της πανδημίας δημιουργώντας άνετα looks ιδανικά για εργασία στο σπίτι και μια συνάντηση Zoom με έναν πελάτη ή έναν προμηθευτή. Το everybun το είδαμε κυριολεκτικά παντού φέτος και γι αυτό και του αξίζει ο τίτλος του μαλλιού της χρονιάς. Με αυτό  η Kylie Jenner φωτογραφήθηκε για το Forbes και η Selena Gomez για την Fast Company. Το everybun είναι ένα στυλ που είναι σχεδόν τόσο παλιό όσο και τα ίδια τα μαλλιά. Ήταν δημοφιλές μεταξύ των αρχαίων Ελληνίδων, οι οποίες αντέγραφαν απεικονίσεις των στυλ που φορούσαν οι θεές τους η Άρτεμη, η τοξότης, που είχε τον κότσο της σφιχτά στον αυχένα, ενώ η Αφροδίτη έδενε τα μαλλιά της σε στέμμα. Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ένα updo είχε ισχυρούς συσχετισμούς με την ενηλικίωση και την καταλληλότητα του γάμου, με το τέλος της παιδικής ηλικίας μιας νεαρής γυναίκας όπου σηματοδοτείται από μια τελετή στερέωσης μαλλιών. 

Στα Ναβάχο, μια εκδοχή του everybun, όταν δένεται με δέρμα προβάτου, ονομάζεται tsiiyeel και θεωρείται ότι περιέχει τις ανησυχίες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. 

Η μακρά ιστορία του χτενίσματος προσδίδει στο στυλ μια οικουμενικότητα που μοιάζει σχεδόν παν φυλετική.

Ακολούθησέ το στην ιστορία και στην τρέχουσα επανάληψη του στη μόδα. Το στυλ εξακολουθεί να είναι βγαλμένο από χορευτές μπαλέτου και ατελείωτες πρόβες τελειότητας, όπου οι δάσκαλοι χρειάζονται ανεμπόδιστη θέα στα χέρια, το λαιμό και τους ώμους. Hair experts συνιστούν οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει το τέλειο bun, να λειαίνει τα μαλλιά πρώτα με ένα προϊόν που αφήνει κρεμώδη υφή σε αντίθεση με ένα ζελέ, το οποίο είναι πιο πιθανό να κάνει κρούστα ή να ξεφλουδίσει.

Υπάρχει μια μεταβλητότητα στο everybun. Στις prima μπαλαρίνες, επιτρέπει την εμφάνιση της κλασικής γεωμετρίας του σώματος, ενώ για τις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, δηλώνει αξιοπρέπεια και καθήκον. Ίσως το λουκ να είναι τόσο αγαπητό από τα κορίτσια της μόδας, ως ο δικός τους τρόπος να πουν Μην με κοιτάς, κοίτα το υπέροχο ντύσιμο μου.

Hair pros και διάσημα περιοδικά μόδας το αποκαλούν την επιτομή της «ήσυχης πολυτέλειας», αλλά καλό θα ήταν τα πράγματα να έχουν το όνομα που τους αξίζει. Ας πούμε πως είναι μια σύντομη στάση πριν την μεγάλη αναγέννηση μαλλιών που έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στη δεκαετία. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της