Παθήσεις νυχιών, κατηγορίες

 Τι μυστικά μαρτυρούν τα νύχια για την υγεία σου; Παθήσεις, αιτίες. και θεραπείες.

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν αφήνουν λεπτό τα νύχια τους χωρίς βερνίκι, καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς, αφού η εικόνα των άβαφων νυχιών μαρτυρά πολλά για την υγεία σου.

Μπορεί, λοιπόν, το ξεφλούδισμα, οι ρωγμές και οι κιτρινίλες να είναι αντιαισθητικές, όμως συγχρόνως είναι και η ευκαιρία του οργανισμού σου να σε κάνει να καταλάβεις ότι χρειάζεται άμεσα την βοήθειά σου.

* Είναι εύθραυστα: Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες για τα εύθραυστα νύχια. Η πρώτη είναι η ξηρότητα που οφείλεται στην υπερβολική έκθεση των χεριών στο νερό και η δεύτερη θα μπορούσε να είναι μια ανεπάρκεια σιδήρου. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πολύ καλή κρέμα χεριών και να την απλώνεις και στα νύχια και στην δεύτερη να συμβουλευτείς έναν ειδικό ώστε να σου δώσει τις σωστές συμβουλές για να αυξήσεις το ποσοστό του σιδήρου στο αίμα σου.

* Έχουν μια ελαφριά μπλε απόχρωση: Στην περίπτωση αυτή το σώμα σου χρειάζεται άμεσα οξυγόνο. Μην το αγνοήσεις: κάνε μια επίσκεψη στο δερματολόγο σου και ακολούθησε τις συμβουλές του.

* Είναι κίτρινα: Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν έχεις τα νύχια σου βαμμένα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλύτερο θα ήταν να τα αφήσεις για λίγο καιρό άβαφα, ώστε να επανέλθουν. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, φρόντισε απλά να περνάς μια βάση κάτω από το βερνίκι σου.

* Είναι "κυματιστά": Οι ρωγμές, τα εξογκώματα και η ανώμαλη υφή των νυχιών δηλώνουν ότι μάλλον έχεις αγχωθεί παραπάνω από το κανονικό για αρκετά μεγάλο διάστημα, αφού το στρες είναι ο ένοχος για αυτό!

* Ξεφλουδίζουν: Η επιφάνεια του νυχιού αποτελείται από πολλαπλά στρώματα κερατίνης. Όμως, όταν τα εκθέτεις σε ξηρό αέρα ή νερό, αυτά τα προστατευτικά στρώματα αρχίζουν να ξεφλουδίζουν. Σε άλλη περίπτωση, το ξεφλούδισμα μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη του λινελαϊκό οξέος. Η λύση είναι απλή. Πρέπει απλώς να προσθέσεις φυτικά έλαια -σογιέλαιο, ηλιέλαιο- στη διατροφή σου και να πάρεις ένα ειδικό λαδάκι για τα νύχια με βιταμίνη Ε.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares