«Πώς μπορώ να καταλάβω αν τα προϊόντα μαλλιών μου έχουν λήξει;»

Σου δίνουμε την απάντηση!

Κέλλυ Νόβακ

Όπως τα φαγητά έχουν ημερομηνία λήξης, έτσι έχουν και τα προϊόντα για τα μαλλιά. Ένα σαμπουάν ή conditioner, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να γεμίσει βακτήρια και ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει μέχρι και ερεθισμό στο δέρμα σου.

Πώς θα ξέρεις πότε αυτά λήγουν; Εύκολο! Αρχικά, τα περισσότερα προϊόντα μαλλιών επιβάλλεται να αναγράφουν στο μπουκάλι την διάρκεια ζωής τους. Συνηθίζεται, λοιπόν, να υπάρχει το γράμμα Μ (από την λέξη months=μήνες) και δίπλα έναν αριθμό, που αντιστοιχεί στους μήνες που μπορείς να χρησιμοποιείς το προϊόν.

Εάν κάποιο από τα προϊόντα σου δεν το διαθέτει, υπάρχει και άλλος τρόπος να το ανακαλύψεις. Για παράδειγμα, η λακ σου έχει περίεργη μυρωδιά; Ήρθε η ώρα να την πετάξεις! Αντίστοιχα, το σαμπουάν ή το conditioner δείχνουν σαν να «βγάζουν» νερά και να μην έχουν απαλή υφή; Πέτα τα!

Γενικά, θα πρέπει να θυμάσαι πώς οποιοδήποτε προϊόν έχεις σε δωμάτια με υγρασία ή έντονη ζέστη (βλ. μπάνιο), τότε είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί. Ειδικά τα προϊόντα που βρίσκονται σε βαζάκια ή μπουκάλια που είναι εκτεθειμένα στον αέρα, χαλάνε πιο εύκολα. Επίσης, οτιδήποτε διαθέτει αλκοόλ τότε έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τέλος, να θυμάσαι ότι τα περισσότερα προϊόντα για τα μαλλιά δεν διατηρούνται για περισσότερα από δύο χρόνια.   About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares