Τι πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις σκασμένα χείλη

….και τι να κάνεις για να αποκτήσεις και πάλι χείλη σαν βελούδο!

Κέλλυ Νόβακ

Χειμωνιάτικος καιρός σημαίνει και σκασμένα χείλη, το πιο συχνό φαινόμενο που συναντάμε όλοι μας αυτή την εποχή. Τα σκασμένα και ξηρά χείλη μπορεί να μας βασανίσουν αρκετές μέρες αν δεν τα περιποιηθούμε, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να τα βοηθήσουμε με τα κατάλληλα προϊόντα, για να γίνουν και πάλι βελούδινα.

Αυτό περιλαμβάνει φυσικά και μερικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγουμε όταν έχουμε σκασμένα χείλη που τα κάνουν ακόμα πιο ξηρά. Οτιδήποτε περιέχει μενθόλη ενισχύει ακόμη περισσότερο την ξηρότητα της περιοχής, δηλώνουν πολλοί δερματολόγοι. Αυτή η ουσία επηρεάζει αρνητικά ακόμη περισσότερο τα χείλη, ενώ παράλληλα προκαλεί και τσούξιμο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις γενικότερα, είναι επίσης σοφό να αποφεύγεις την απολέπιση των χειλιών ή το έντονο τρίψιμο της περιοχής καθώς θα δημιουργήσει περισσότερες ενοχλήσεις. Ακόμη, είναι σημαντικό να αποφεύγεις τα ματ κραγιόν ή lip gloss, τα οποία έχουν την τάση να κάνουν ξηρά τα χείλη.

Η καλύτερη λύση για να κάνεις απαλά και πάλι τα χείλη σου, είναι με την χρήση φυσικών ελαίων (βλ. λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, έλαιο αβοκάντο, argan oil) ή και ειδικών lip butters που θα τα ενυδατώσουν αλλά και η σύστασή τους θα διατηρήσει ενυδατωμένη την περιοχή.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares