Τι μπορείς να κάνεις για να μη σου λαδώνουν τα μαλλιά

5+1 tips για να μη λαδώνουν τα μαλλιά σου.

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Πολλές είναι οι γυναίκες οι οποίες μολονότι λούζονται τη μια μέρα, την επομένη ήδη τα μαλλιά τους λαδώνουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω ορμονικών διαταραχών (θα έχεις φυσικά διαπιστώσει ότι κατά την έμμηνο ρήση τα μαλλιά λαδώνουν ευκολότερα), είτε λόγω του ότι τα πιάνουν συνέχεια, είτε επειδή τοποθετούν μάσκες ή conditioner στη ρίζα των μαλλιών τους.

Ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία; Να τι πρέπει να κάνεις! 

1. Χρησιμοποίησε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά. Συνήθως έχουν πιο ελαφριά σύνθεση και βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

2. Φάε έξυπνα. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά. Το ψάρι με τα Ω3 λιπαρά που περιέχει, αποτελεί ιδανική τροφή. Απόφυγε τα γλυκά, τις λιπαρές τροφές και τα τηγανιτά.

3. Μην εφαρμόζεις μάσκες και μαλακτικές κρέμες στη ρίζα. Εφάρμοσέ τις μόνο στις άκρες και ξεπλυνέ τις πολύ καλά.

4. Προσοχή στα προϊόντα styling. Μη βάζεις... ένα τόνο λακ στα μαλλιά σου ή άλλα προϊόντα που βαραίνουν την τρίχα. Φυσικά ξέχασε το κερί, καθώς θα λαδώσει το μαλλί σου πολύ γρήγορα.

5. Μην πιάνεις τα μαλλιά σου όλη την ώρα. Όσο περισσότερο τα αγγίζεις τόσο πιο γρήγορα λαδώνουν. 

Extra tip: Πρέπει να πας κάπου και δεν προλαβαίνεις να λουστείς; Η απάντηση είναι μία και ακούει στο όνομα… ταλκ! Ναι, μιλάμε για τη μωρουδιακή πούδρα που λειτουργεί ως ξηρό σαμπουάν. Βάλε λίγο ταλκ στη λαδωμένη ρίζα και με τα δάχτυλά ταμπόναρέ το λίγο, 5+1 για να φύγει το έντονο λευκό χρώμα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares