Πώς κάνουμε μπούκλες στα μαλλιά;

Curls guide: 5 τρόποι για να κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες!  

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Όση σεξουαλικότητα χαρίζει το σγουρό μαλλί, τύπου african, σε μια γυναίκα, άλλες τόσες φοβίες σου προκαλεί, όταν σκέφτεσαι να αλλάξεις στυλ και να το γυρίσεις στο ίσιο. Η αλήθεια είναι, πως σε περίπτωση που το αποφασίσεις, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική για να μην τραυματίσεις και καταστρέψεις αυτό το θαύμα της φύσης.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα εξής:

1. Άπλωνε πάντοτε ένα leave in conditioner πριν στεγνώσεις τα μαλλιά και σκούπισε τα με μια πετσέτα. Για να διατηρήσεις τον όγκο της μπούκλας, χώρισε τα μαλλιά σε τέσσερα τμήματα και περιποιήσου το κάθε ένα ξεχωριστά.

2. Χρησιμοποίησε προστατευτικό θερμότητας, που κάνει την τρίχα πιο ανθεκτική και απαλή. Προτίμησε τα προϊόντα με κρεμώδη υφή.

3. Διάλεξε την κατάλληλη βούρτσα, που δεν είναι άλλη από τη στρογγυλή. Αυτή δίνει ένταση και κίνηση στα μαλλιά, ενώ για το ξέμπλεγμα προτίμησε μια χτένα με προστατευτικές μπίλιες στα «δοντάκια».

4. Δώσε προσοχή στα εργαλεία styling και τον τρόπο χρήσης τους. Η υπερβολική θερμότητα καταστρέφει την τρίχα. Αν ισιώσεις τα μαλλιά σου με σίδερο, φρόντισε, ώστε η θερμοκρασία να είναι σε ένα μέσο επίπεδο και μην ασκείς μεγάλη πίεση.

5. Απέφυγε τις χημικού τύπου διαδικασίες για μόνιμη αλλαγή, διότι επηρεάζουν τη φυσική τρίχα με διάφορους τρόπους, κυρίως μειώνοντας την υγρασία.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares