Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τι να προσέχεις όταν πας στο κομμωτήριο

Τα λάθη που πρέπει ν’ αποφεύγεις.


Κέλλυ Νόβακ

Με το Instagram να έχει κατακλύσει τα feeds μας με looks και αποχρώσεις μαλλιών που ξεπερνούν τα συνηθισμένα, το ν’ αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών σαν τα πουκάμισα είναι φαινόμενο συχνό.

ΟΚ, καλά κάνεις και πειραματίζεσαι. Αν δεν πειραματιστούμε με τις εμφανίσεις μας, πώς θα βρούμε τι μας ταιριάζει άψογα; Το θέμα είναι, ειδικά όσον αφορά τα μαλλιά σου, να προσέχεις κάθε φορά που ενδίδεις σε τέτοιου είδους πειραματισμούς.

Από προσωπικής εμπειρίας, επειδή έχω «καεί» από hairstylists/colorists, πλέον έχω ασκήσει βέτο στο τι επιτρέπω να κάνουν στα μαλλιά μου.

Προσπαθώ αρχικά να είμαι εγώ απόλυτα ξεκάθαρη στο τι ζητάω, τι θέλω, να φιλτράρω τις συμβουλές και τις προτάσεις που μου δίνουν και έπειτα προχωράω. Δεν είναι πάντα στο χέρι μας το αποτέλεσμα που θα έχει το χρώμα ή το κούρεμα στα μαλλιά μας, αλλά σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε κάποια βασικά λάθη που συμβαίνουν συχνά.

Πρόσεξε τι ζητάς

Μόνο εσύ ξέρεις την καθημερινή ρουτίνα που ακολουθείς. Φρόντισε να την έχεις πάντα στο μυαλό σου, πριν ζητήσεις ένα κούρεμα ή χρώμα στα μαλλιά που δεν ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σου. Με αυτό το κούρεμα ή χρώμα θα πρέπει να «ζήσεις» εσύ μετά. Μπορείς να περιποιείσαι σε καθημερινή βάση για π.χ. τις αφέλειες ακόμα και αν έχεις σπαστά μαλλιά;

Φωτο-inspo

Υπάρχει λόγος που στο Allyou κάνουμε συχνά θέματα με μαλλιά από σταρ. Οι φωτογραφίες αυτές προσφέρουν πολύ έμπνευση για το look που θέλουμε να υιοθετήσουμε. Μέσα από τα lookς τους βλέπουμε τις αποχρώσεις των μαλλιών τους, τα κουρέματα, τα χτενίσματα τα οποία μπορούμε να δείξουμε στον/στην κομμώτριά και να τους πούμε «αυτό θέλω. Μπορούμε να το κάνουμε;».  Έχοντας ένα visual του τι θέλεις να κάνεις, οι ειδικοί θα μπορούν να σε συμβουλέψουν καλύτερα για το αν κάτι σου ταιριάζει ή όχι.

Σχήμα προσώπου

Είναι σημαντικό κάθε μέρος του χτενίσματος, κουρέματος κτλ. που θα κάνεις να είναι σε πλήρη αρμονία με το σχήμα του προσώπου σου για να σου ταιριάζει άψογα.

Καλή επικοινωνία

Είναι σημαντικό να έχεις καλή επικοινωνία με τον/την κομμώτριά σου. Να εξηγείς σε αυτό τον άνθρωπο το ιστορικό σου και τα προβλήματα που είχες παλαιότερα με τα μαλλιά σου, ώστε ούτε να επαναληφθεί το ίδιο λάθος, αλλά και για να σου δημιουργήσει κάτι που θα βελτιώσει την καθημερινότητα σου όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου.

Κεντρική φωτό: Cesar Saravia / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου