Τι να προσέχεις όταν πας στο κομμωτήριο

Τα λάθη που πρέπει ν’ αποφεύγεις.

Κέλλυ Νόβακ

Με το Instagram να έχει κατακλύσει τα feeds μας με looks και αποχρώσεις μαλλιών που ξεπερνούν τα συνηθισμένα, το ν’ αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών σαν τα πουκάμισα είναι φαινόμενο συχνό.

ΟΚ, καλά κάνεις και πειραματίζεσαι. Αν δεν πειραματιστούμε με τις εμφανίσεις μας, πώς θα βρούμε τι μας ταιριάζει άψογα; Το θέμα είναι, ειδικά όσον αφορά τα μαλλιά σου, να προσέχεις κάθε φορά που ενδίδεις σε τέτοιου είδους πειραματισμούς.

Από προσωπικής εμπειρίας, επειδή έχω «καεί» από hairstylists/colorists, πλέον έχω ασκήσει βέτο στο τι επιτρέπω να κάνουν στα μαλλιά μου.

Προσπαθώ αρχικά να είμαι εγώ απόλυτα ξεκάθαρη στο τι ζητάω, τι θέλω, να φιλτράρω τις συμβουλές και τις προτάσεις που μου δίνουν και έπειτα προχωράω. Δεν είναι πάντα στο χέρι μας το αποτέλεσμα που θα έχει το χρώμα ή το κούρεμα στα μαλλιά μας, αλλά σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε κάποια βασικά λάθη που συμβαίνουν συχνά.

Πρόσεξε τι ζητάς

Μόνο εσύ ξέρεις την καθημερινή ρουτίνα που ακολουθείς. Φρόντισε να την έχεις πάντα στο μυαλό σου, πριν ζητήσεις ένα κούρεμα ή χρώμα στα μαλλιά που δεν ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σου. Με αυτό το κούρεμα ή χρώμα θα πρέπει να «ζήσεις» εσύ μετά. Μπορείς να περιποιείσαι σε καθημερινή βάση για π.χ. τις αφέλειες ακόμα και αν έχεις σπαστά μαλλιά;

Φωτο-inspo

Υπάρχει λόγος που στο Allyou κάνουμε συχνά θέματα με μαλλιά από σταρ. Οι φωτογραφίες αυτές προσφέρουν πολύ έμπνευση για το look που θέλουμε να υιοθετήσουμε. Μέσα από τα lookς τους βλέπουμε τις αποχρώσεις των μαλλιών τους, τα κουρέματα, τα χτενίσματα τα οποία μπορούμε να δείξουμε στον/στην κομμώτριά και να τους πούμε «αυτό θέλω. Μπορούμε να το κάνουμε;».  Έχοντας ένα visual του τι θέλεις να κάνεις, οι ειδικοί θα μπορούν να σε συμβουλέψουν καλύτερα για το αν κάτι σου ταιριάζει ή όχι.

Σχήμα προσώπου

Είναι σημαντικό κάθε μέρος του χτενίσματος, κουρέματος κτλ. που θα κάνεις να είναι σε πλήρη αρμονία με το σχήμα του προσώπου σου για να σου ταιριάζει άψογα.

Καλή επικοινωνία

Είναι σημαντικό να έχεις καλή επικοινωνία με τον/την κομμώτριά σου. Να εξηγείς σε αυτό τον άνθρωπο το ιστορικό σου και τα προβλήματα που είχες παλαιότερα με τα μαλλιά σου, ώστε ούτε να επαναληφθεί το ίδιο λάθος, αλλά και για να σου δημιουργήσει κάτι που θα βελτιώσει την καθημερινότητα σου όταν φτιάχνεις τα μαλλιά σου.

Κεντρική φωτό: Cesar Saravia / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares