Τι να κάνεις όταν έχεις καεί από τον ήλιο

Συμβουλές που θα σου χρησιμεύσουν πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κέλλυ Νόβακ

Θα σου πω ένα πράγμα: κάθε φορά που πάω στα Κουφονήσια, καίγομαι από τον ήλιο! Παρόλες τις προσπάθειες μου και τα… 50άρια (aka SPF50) που βάζω πάνω μου, ο ήλιος είναι τόσο έντονος στο νησί (δεν έχει σκιά πουθενά!), οπότε το έγκαυμα είναι σιγουράκι!

Τι κάνουμε λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις; Σου λέω παρακάτω!

Κοντρόλαρε τον πόνο

Ό,τι βάλεις πάνω σου, από νερό μέχρι και κάποια ειδική κρέμα για έγκαυμα, φρόντισε να μην είναι ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό γιατί ο πόνος θα γίνει ακόμα πιο έντονος!

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!

To A και το Ω είναι η ενυδάτωση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά τη σωστή στιγμή! Οι δερματολόγοι συνιστούν να ενυδατώσεις το δέρμα σου όταν αυτό είναι ακόμα υγρό μιας και το νερό θα «κλειδώσει» την υγρασία εντός του δέρματος, εξασφαλίζοντας πιο γρήγορη ανάρρωση.

Ενυδάτωση εκ των έσω

Πιες πολύ, πολύ νερό! Γιατί ΟΚ, το να ενυδατώσεις το έγκαυμα εξωτερικά, αλλά για πιο γρήγορα αποτελέσματα, τότε είναι σημαντικό να το κάνεις και εκ των έσω. Πιες πολύ νερό και απέφυγε τα ποτά ή τον καφέ που έχουν την τάση να αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Do NOT touch

Όσο κι αν θέλεις να «πειράξεις» το δέρμα σου, όταν ξεφλουδίζει ή ότι έχεις μια φουσκάλα, τότε πρέπει να καταπολεμήσεις κάθε ορμή, μιας και οι φουσκάλες «επιτρέπουν» το δέρμα να επουλώσει από μόνο του.

Πες «όχι» στον ήλιο

Ε, προφανώς πρέπει να μην σε δει ο ήλιος όταν έχεις καεί. Φόρεσε ένα ανάλαφρο κιμονό, μία πουκαμίσα πάνω σου και μείνε στην σκιά!

 Φωτό: Antony Sastre / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares