Το μυστικό για άψογο contour στις ώριμες επιδερμίδες

Το τρικ για άψογα μακιγιάζ!

Κέλλυ Νόβακ

Το πώς βάφεσαι είναι πολύ σημαντικό. Το μακιγιάζ μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την εμφάνισή σου, άλλες φορές προς το καλύτερο και άλλες προς το.. χειρότερο. Μπορεί μια συνήθεια που έχεις για π.χ. να προσθέτει τελικά χρόνια στο πρόσωπό σου!

Όπως και να έχει μεγαλώνοντας, με την επιδερμίδα μας να ωριμάζει, πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικές με τον τρόπο που εφαρμόζουμε το μακιγιάζ.

Στις ώριμες επιδερμίδες που συχνά διαθέτουν λεπτές γραμμές σε σημεία όπως την περιοχή των ματιών και αλλού, είναι σημαντικό να προσέχουμε πώς εφαρμόζουμε την βάση του μακιγιάζ.

Όσον αφορά το contouring πολλοί makeup artists προτείνουν το εξής τρικ το οποίο προσφέρει μια πιο νεανική όψη!

Προτείνουν να κάνεις contour ως εξής: Αρχικά να κάνεις highlight την περιοχή των ματιών, στο μέτωπο και το πηγούνι χρησιμοποιώντας ένα προϊόν 2-3 τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα του προσώπου. Έπειτα, συστήνουν να τονίσεις τα ζυγωματικά με το προϊόν contour να είναι 2-3 τόνους πιο σκούρο από την τονικότητα της επιδερμίδας!

«Είναι ΟΚ να δημιουργήσεις πιο έντονες γραμμές γιατί το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα foundation στην απόχρωση της επιδερμίδας και ταμποναριστά με κυκλικές κινήσεις να διορθώσεις με το foundation», δηλώνει η makeup artist Megan Luman.

«Χρησιμοποιώντας ένα dual fiber πινέλο –αυτό που έχει μαύρες και άσπρες τρίχες-, θα αναμειχθούν καλύτερα όλα τα προϊόντα, κάνοντας το contour και το highlight να δείχνει σαν μέρος του προσώπου, τονίζοντας τα ζυγωματικά», συνεχίζει.

Φυσικά, μετά το contouring πρέπει να «σετάρεις» το μακιγιάζ με μια setting powder η οποία θα «φωτίσει» το βλέμμα, ενώ θα κρατήσει το μακιγιάζ σταθερό όλη μέρα!

Φωτό: Annie Spratt / Unsplash 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares