BEAUTY TIPS
"Έχω ακμή... Κάνει να φάω σοκολάτα;"
Είναι μύθος ή αλήθεια τελικά;
Η σοκολάτα που τόσο πολύ αγαπάμε οι περισσότερες από εμάς -σε σημείο εθισμού- είναι απαγορευτική για όσες από εμάς ταλαιπωρούμαστε με προβλήματα ακμής στην επιδερμίδα μας;
Η μόνιμη έκφραση που ακούμε από παιδιά είναι η εξής: "Αν έχεις ακμή μην τρως πολύ σοκολάτα" .Ισχύει λοιπόν;
Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως λευκό ψωμί και ζάχαρη, μπορούν να προκαλέσουν ακμή και σπυράκια. Αντίστοιχα όμως, τα φασόλια και τα φρούτα για παράδειγμα, που διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν προκαλούν το παραπάνω πρόβλημα. Επιπλέον, μερικά από τα συστατικά στην αυθεντική σοκολάτα (100% κακάο) που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ακμή είναι η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, οι οποίες είναι γνωστό ότι έχουν την ιδιότητα να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Συνεπώς, είναι σαφές πως δυστυχώς -για τις περισσότερες από εμάς- η σοκολάτα είναι σαφές πως επιδεινώνει τα συμπτώματα της ακμής (σπυράκια). Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δεν θα φας ξανά ποτέ γλυκό και σοκολάτα, απλά περιόρισέ τα! Η ζωή είναι μικρή και της αξίζει να είναι.. γλυκειά!
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ