Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ξεκούρασε τα πόδια σου με φυσικό & σπιτικό τρόπο

Happy Feet στην κυριολεξία!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα και μάλιστα δε θα έχεις δαπανήσει τίποτα! Μετά από μία κουραστική και απαιτητική ημέρα τα νιώθεις βαριά και πρησμένα από την ορθοστασία και την πίεση. Τα κάτω άκρα σου μαρτυρούν εύκολα την κόπωση όλο του οργανισμού από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Δώσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου και για αυτά τα κακόμοιρα... έστω το βράδυ ή το σαββατοκύριακο και θα δεις άμεσα τη διαφορά. 

Το "μυστικό" τρίπτυχο: Χαλάρωση-Απολέπιση-Ενυδάτωση

ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Μούλιασε τα πόδια σου σε χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχεις  ρίξει 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μερικά άλατα.  Επίσης, μπορείς να κυλήσεις τα πέλματά σου πάνω σε ένα κρύο κουτάκι αναψυκτικού. Βοηθάει πραγματικά! 

ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ανάμειξε καλά στο μπλέντερ τα εξής συστατικά: 1 μικρό αγγούρι, 6 κουταλιές γιαούρτι, 2 κουταλιές φρέσκια μέντα, 1 κουταλιά καολίνη ή πράσινη άργιλο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα. Άπλωσε τη μάσκα στα πόδια σου, περίμενε να στεγνώσει περίπου 10-15 λεπτά και ξέβγαλε με κρύο νερό.  ΜΕΝΤΑ. Αναζωογονεί και ξεκουράζει. ΓΙΑΟΥΡΤΙ . Δροσίζει και ανακουφίζει. 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ   

Τοποθέτησε την ενυδατική κρέμα για τα πόδια στο ψυγείο. Όχι μόνο θα τα ενυδατώσει, αλλά και θα τα δροσίσει.

ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 

Ζέστανε 2 κουταλιές βούτυρο κακάο και αν'αμειξε μαζί  με 2 κουταλάκια βάμμα καλέντουλας. Πρόσθεσε 2 κουταλιές άνθη καλέντουλας και 1 κουταλιά άνθη χαμομηλιού. Ανακάτεψε πολύ καλά. Χρησιμοποίησε αυτή την ενυδατική κρέμα, για να κάνεις μασάζ στα πέλματα.  ΓΕΡΑΝΙ : Ενυδατώνει σε βάθος.  CALENDULA OIL : Καταπραΰνει κοκκινίλες και κάθε είδους ερεθισμούς.  ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ : Θρέφει, απαλύνει, ενυδατώνει. 

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ   

Μούλιασε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και τρίψε τα προβληματικά σημεία με μια ράσπα ποδιών, μια ελαφρόπετρα ή ένα scrub. Το μυστικό για να αποφύγεις τις σκληρύνσεις είναι να απολεπίζεις τα πέλματα συχνά και όχι όταν έχει ήδη δημιουργηθεί το πρόβλημα. 

ΦΥΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΗ 

Σπάσε 4 κουκούτσια από βερίκοκο, βγάλε την ψίχα τους και τοποθέτησέτα  στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός. Ρίξε μέσα 2 κουταλιές βρώμη και σταδιακά μερικές σταγόνες βερικοκέλαιο (όσες χρειαστούν μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα). Το μείγμα λειτουργεί σαν scrub.  Κάνε μασάζ για λίγα λεπτά σε βρεγμένα πόδια  ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα