Skip to main content

BEAUTY TIPS

Beauty blender: ο απόλυτος οδηγός

Beauty blender: αξιοποίησε σωστά το θαυματουργό αυτό εργαλείο!


Κέλλυ Νόβακ

Εδώ και λίγο καιρό, έχει μπει στην… καρδιά μας, αλλά και το νεσεσέρ μας το beauty blender. Αυτό το μικρό, θαυματουργό εργαλείο, βοηθάει σε καθημερινή βάση το μακιγιάζ μας ώστε να είναι πάντα άψογο. Αλλά είναι άψογο; Μήπως εσύ δεν χρησιμοποιείς το beauty blender σωστά ή δεν ξέρεις πώς να το… χειριστείς;

Tο μικρό, χρωματιστό σφουγγαράκι που θυμίζει σχήμα αυγού, xρησιμοποιείται για να απλώνεται το φον ντε τετ και το κονσίλερ ενώ βρίσκεται πάντα πλέον στην κασετίνα των make up artists. 

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν χρησιμοποιείς το beauty blender

Εγώ, παρακάτω σου λέω τα 3 πιο κοινά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες όταν χρησιμοποιούν το beauty blender, με σκοπό να τα αποφύγεις μια για πάντα!

#1. Το χρησιμοποιείς στεγνό: Πώς περιμένεις να απλωθεί σωστά το μακιγιάζ όταν το σφουγγαράκι είναι στεγνό; Οι makeup artists έχουν πάντα δίπλα τους εν ώρα εργασίας, ένα ποτήρι με νερό για να το βουτάνε μέσα πριν το χρησιμοποιήσουν. Πρόσεξε να είναι νωπό πριν το χρησιμοποιήσεις. Όχι βρεγμένο!

#2. Το καθαρίζεις μια φορά την εβδομάδα: Πολλοί μακιγιέρ τονίζουν συχνά το γεγονός ότι το beauty blender πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση. Συγκεκριμένα, το βάζουν σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει πρώτα για τους επίμονους λεκέδες και έπειτα το βάζουν στο πλυντήριο.

#3. Το χρησιμοποιείς μόνο για το μακιγιάζ: Το beauty blender είναι ιδανικό για να απλώνεις προϊόντα στο πρόσωπο όπως την ενυδατική κρέμα, το serum ή το αντηλιακό. Έτσι, τα προϊόντα αυτά απορροφόνται καλύτερα από το δέρμα. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση το σφουγγαράκι πρέπει να είναι νωπό πριν την εφαρμογή. 

Έτσι θα χρησιμοποιήσεις σωστά το beauty blender

 

#1. Διάλεξε το σωστό χρώμα. Προτίμησε ένα το οποίο μετά από πολλές χρήσεις να μην φαίνεται βρώμικο ή ταλαιπωρημένο. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε το λευκό για κρέμες και το ροζ για το make up.

#2. Απόφυγε τις απομιμήσεις. Μπορεί να δώσεις μερικά ευρώ παραπάνω, αλλά επένδυσε στο αυθεντικό beauty blender, το οποίο θα αποδώσει το σωστό αποτέλεσμα στην χρήση του.
 
#3. Μην το χρησιμοποιείς όταν είναι υγρό ή στεγνό. Για το σωστό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου, το beauty blender πρέπει να είναι πάντα νωπό.
 

#4. Μην το τρίβεις. Ο σωστός τρόπος για να το χρησιμοποιήσεις δεν είναι να το τρίβεις με δύναμη στο δέρμα, αλλά απαλά και με κυκλικές κινήσεις, ώστε να απλώνεις σωστά το μέικαπ.

#5. Καθάριζέ το μετά από κάθε χρήση. Εντάξει όχι και μετά από ΚΑΘΕ χρήση. Αλλά μια φορά την εβδομάδα σίγουρα. Ειδικά εάν το χρησιμοποιείς καθημερινά. Για το πώς θα το καθαρίσεις, μπες εδώ

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department