4 οικονομικά καθαριστικά για ξηρό δέρμα

Για να διατηρήσεις την λάμψη και νεανική όψη

Τόνια Τζαφέρη

Αν η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη και ξηρή, τότε πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό της. Όση ενυδάτωση και να προσφέρεις με την κρέμα ή την μάσκα, ο καθαρισμός είναι καθοριστικός στην ρουτίνα περιποίησης σου. Ακόμη όμως και για σένα που δεν έχεις ξηρή επιδερμίδα, πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο καθαριστικό το οποίο δεν θα αφήσει την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη. 

Είναι λογικό πολλά καθαριστικά και προϊόντα ντεμακιγιάζ να ξηραίνουν την επιδερμίδα προκειμένου να την καθαρίσουν. Αυτό όμως σίγουρα επηρεάζει το PH της αλλά και όλη την διαδικασία ενυδάτωσης, λάμψης και διατήρησης νεότητας της. Επομένως χρειαζόμαστε ένα καθαριστικό που ναι μεν θα μας καθαρίζει από μακιγιάζ και ρύπους, αλλά με ήπιο τρόπο διατηρώντας την φυσική ενυδάτωση που έχουμε. 

Νote: Ποτέ δεν παραμελούμε την ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό. Αλλιώς οι λεπτές γραμμές και η θαμπή όψη θα φανεί πολύ γρήγορα στο πρόσωπο σου. 

Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφερθούμε σε 4 καθαριστικά προσώπου, τα οποία θα καλύψουν την ανάγκη για καθαρισμό, χωρίς να σε αφυδατώσουν και να νιώθεις πως το δέρμα σου ''σε τραβάει''. 

Ξεκινάω με το αγαπημένο ίσως αυτής της ανάρτησης. Πρόκειται για το καθαριστικό προσώπου από Κοrres με ελλήνικο γιαούρτι. Ο λόγος που το έχω ξεχωρίσει είναι διότι ακριβώς ενώ καθαρίζει αφήνει το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό. Απομακρύνει εξαιρετικά ρύπους και μακιγιάζ και σε συνδυασμό με την κρέμα από την ίδια σειρά, νομίζω πως δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για την ενυδάτωση σου. Είναι ο συνδυασμός που σίγουρα θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις!


Το καθαριστικό από Clinique  σε μορφή balm, μόλις το απλώσεις στα χέρια και πρόσωπο κάνοντας απαλές κινήσεις, μετατρέπεται σε έλαιο το οποίο αφαιρεί ιδανικά όλο το μακιγιάζ. Στην συνέχεια ξεπλένεις και σκουπίζεις. Θα παρατηρήσεις πως λόγω του ελαίου και της μορφής του, η  επιδερμίδα σου είναι σίγουρα πολύ πιο ενυδατωμένη και φυσικά καθαρή. 

Νote: Ακόμη και αν έχεις λιπαρό τύπο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς καθαριστικά που σε αφυδατώνουν γιατί έτσι, επιβαρύνεις την κατάσταση κάνοντας την επιδερμίδα σου να παράγει ακόμη περισσότερο ''έλαιο'' προκειμένου να ενυδατωθεί. 

Συνεχίζουμε με γαλάκτωμα. Ξέρω πως πολλές είναι fan του γαλακτώματος εφόσον αποτελεί την εύκολη λύση, ειδικά μετά από μια έξοδο ή κουραστική ημέρα. Όμως πάντα να προτιμάς το κανονικό ντεμακιγιάζ με καθαριστικό και νερό. Παρόλα αυτά τα γαλακτώματα και ειδικά το συγκεκριμένο από Apivita με χαμομήλι και μέλι, και για πρόσωπο και για μάτια, είναι ιδανικό πόσο μάλλον για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Τέλος το συγκεκριμένο gel από Panthenol είναι εξίσου ήπιο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους, αφήνοντας απαλό το πρόσωπο σου. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares