Γιατί πρέπει να χαρίσεις βιταμίνη C στην επιδερμίδα σου;

Ειδικά αυτήν την περίοδο

Τόνια Τζαφέρη

Οι ειδικοί θεωρούν πως η βιταμίνη C είναι από τα συστατικά που πρέπει να περιέχονται σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς ανεξαρτήτως αναγκών και ηλικίας. 

Γνωρίζαμε πόσο σημαντική είναι για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, σε αυτήν την ανάρτηση όμως θα μάθουμε πόσο σημαντική είναι και για την καλή υγεία της επιδερμίδας μας.
Την βιταμίνη C, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να την προσλαμβάνουμε καταρχήν από τροφές όπως πορτοκάλια, λεμόνια, κόκκινες πιπεριές, ακτινίδια κ.α.

Εκτός όμως από τις τροφές, υπάρχουν και πλήθος προϊόντων ομορφιάς στην αγορά ενισχυμένα με βιταμίνη C, τα οποία έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση στο beauty κοινό. Γιατί λοιπόν είναι χρήσιμο και ωφέλιμο να εντάξουμε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην ρουτίνα ομορφιάς μας;

 

Είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και καταπολεμά  τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα.
Με την εξωτερική χρήση της βιταμίνης C, θα  προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το οξειδωτικό στρες ενώ παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδη δράση οπότε βοηθά και τα δέρματα με τάση για ακμή. Βοηθά στην ομοιομορφία του τόνου και απομακρύνει σταδιακά σημάδια και δυσχρωμίες. Αν τα παραπάνω ακόμα δεν σε έχουν πείσει, να προσθέσουμε ότι δίνει ένα boost στην παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος γεγονός που απαλύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Τέλος αυτό που σίγουρα θα χαρίσει στο δέρμα σου είναι  λάμψη και απαλότητα. Ο λόγος που τα προϊόντα ομορφιάς με βιταμίνη C έχουν ενθουσιάσει τόσο το κοινό, είναι χάρη της λάμψης και της όψης υγείας που προσφέρουν στο πρόσωπό σου.

Επομένως είναι ιδανική τόσο για καθημερινή χρήση αλλά και για ένα σημαντικό event στο οποίο επιθυμείς να δείχνεις ξεκούραστη και λαμπερή.

 


 

 

Πως να την εντάξεις στην ρουτίνα σου;

Η καλύτερη αρχή θα ήταν με ένα σέρουμ εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς το πρωί μετά τον καθαρισμό σου και πριν την ενυδατική κρέμα. Αλλιώς το βράδυ, πάλι πριν την ενυδατική. Όχι όμως και πρωί και βράδυ, αυτό  θα ήταν υπερβολή. 

Αυτή η προσθήκη στην ρουτίνα σου, σίγουρα θα προσφέρει περισσότερη λάμψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ηλικία. Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε αναλυτικά ποια είναι τα προϊόντα τα οποία θα προτιμήσουμε και είναι εμπλουτισμένα με την συγκεκριμένη βιταμίνη. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares