Να πως θα διατηρήσεις το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σου ζωντανό

Μόνη σου, στο σπίτι σου

Κωνσταντίνα Κύρκου

Τι και αν τα κομμωτήρια και τα hair salon είναι κλειστά και οι κομμωτές έχουν κρεμάσει τα πιστολάκια τους μέχρι νεωτέρας, εσύ οφείλεις να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, διατηρώντας το χρώμα τους μέχρι το επόμενο ραντεβού σου για βαφή. Έτσι κι αλλιώς #Μένουμε Σπίτι, έχοντας άπειρο χρόνο για να ασχοληθούμε και με την εικόνα μας, άσχετα με αν τώρα σε βλέπει μόνο η γάτα σου. Μια απεριποίητη εικόνα του εαυτού σου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κακή ψυχολογία.

Για να μην συμβεί λοιπόν το παραπάνω και για να μην είναι bad hair day η μέρα που θα ξαναβγούμε έξω, ακολούθησε τώρα τον παρακάτω οδηγό επιβίωσης των βαμμένων μαλλιών στο σπίτι.

#1 Μην λούζεσαι συνέχεια: Είναι γνωστό ότι όσο περνούν οι μέρες από τότε που έκανες την βαφή,  το χρώμα των μαλλιών σου αρχίζει να θαμπώνει και να χάνεται. Το καθημερινό λούσιμο και το hairstyle είναι δύο παράγοντες  που οδηγούν στην εξασθένηση του χρώματος. Το ιδανικό λούσιμο για τα βαμμένα μαλλιά είναι από μια έως τρεις φορές την εβδομάδα. Τώρα λοιπόν που κάθεσαι σπίτι, άφησε τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου να ενισχυθούν ξανά αποφεύγοντας την ταλαιπωρία τους.

#2 Ενυδάτωση: Οι beauty γκουρού το λένε ξανά και ξανά «η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω» είτε πρόκειται για το πρόσωπο, το σώμα είτε για τα μαλλιά. Τα κατεστραμμένα και αφυδατωμένα μαλλιά δεν είναι σε θέση να διατηρήσουν το χρώμα τους. Χωρίς θεραπεία ενυδάτωσης, το χρώμα το μαλλιών αρχίζει να φθείρεται από τις πρώτες κιόλας μέρες βαφής. Για τους παραπάνω λόγους, φρόντισε να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου μια φορά την εβδομάδα μάσκα για βαμμένα μαλλιά καθώς και θρεπτικά conditioner πριν από κάθε λούσιμο.

 

 

#3 Λέμε όχι στην υπερβολική θερμότητα: Τώρα που μένεις σπίτι είναι ευκαιρία να κάνεις απεξαρτήσεις για λίγο από την ισιωτική σου, το πιστολάκι ή το σίδερο για τις μπούκλες. Η υπερβολική θερμότητα καταστρέφει την ποιότητα της τρίχας αλλά και το χρώμα της. Άφησε αυτές τις λίγες μέρες τα μαλλιά σου να ξεκουραστούν από το καθημερινό σου over-hairstyling. 

#4 Τι θα έλεγες για λίγη λάμψη;: Λίγη γυαλάδα στο σπίτι θα αναζωογονήσει τα θαμπά βαμμένα μαλλιά σου και εσύ θα νιώσεις αμέσως πιο όμορφη. Πως θα γίνει αυτό; Φυσικά με ένα hair gloss που μπορείς να «ψαρέψεις» εύκολα online από beauty καταστήματα. Το hair gloss είναι μια ημιμόνιμη βαφή-θεραπεία, η οποία  χρησιμοποιείται για να δώσει λάμψη σε θαμπά, άτονα, ταλαιπωρημένα μαλλιά, λειαίνοντας την επιφάνεια της τρίχας. Φυσικά, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μόνιμη βαφή, αφού έχει μικρή διάρκεια, είναι όμως κάτι που μπορείς άφοβα να δοκιμάσεις μόνη σου στο σπίτι.

 

 

#5 Και με την ρίζα τι γίνεται;: Εάν τα πράγματα είναι σκούρα, με την ρίζα να κατεβαίνει όλο και πιο έντονα, μην ανησυχείς αφού στο εμπόριο υπάρχουν και τα θαυματουργά spray για τις άβαφες ρίζες. Πρόκειται για spray προσωρινής κάλυψης για την περιοχή της ρίζας που καλύπτoυν άμεσα, σε 30 μόλις δευτερόλεπτα τα λευκά και τη διχρωμία. Στεγνώνουν αμέσως και προσφέρουν 100% κάλυψη για άψογο αποτέλεσμα. Φεύγουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο με το λούσιμο.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares