Skip to main content

BEAUTY TIPS

Είσαι σίγουρη πως πλένεις σωστά το πρόσωπο σου;

10 tips για να αποφύγεις τα λάθη την επόμενη φορά

 



 

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου είναι το no1 βήμα για να αποκτήσεις μια για πάντα το λαμπερό δέρμα που ονειρεύεσαι. Σίγουρα θα το ξέρεις και γι’αυτό φροντίζεις να καθαρίζεις το πρόσωπο σου καθημερινά. Όμως το κάνεις με τον σωστό τρόπο; Ή μήπως σου ξεφεύγουν κάποια μικρό-λάθη, τα οποία μπορούν να στοιχήσουν την φυσικά φωτεινή όψη της επιδερμίδας σου; Ήξερες επίσης, ότι και η θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πρόσωπο σου;

Τώρα που έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι, πρόσθεσε τα παρακάτω 10 beauty tips στο πρόγραμμα περιποίησης του προσώπου και απόλαυσε ένα πραγματικά καθαρό δέρμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

 

 

1. Να αφαιρείς πάντα το make up πριν το πλύσιμο του προσώπου. Με μαντηλάκια καθαρισμού ή μερικές σταγόνες toner, τα οποία φυσικά θα είναι alcohol-free, αφαίρεσε με απαλές κινήσεις το επιφανειακό μακιγιάζ. Μετά πλύνε το πρόσωπο με το καθαριστικό προϊόν σου.

2. Διπλός καθαρισμός. Ξέρεις τι είναι; Ο διπλός καθαρισμός του προσώπου είναι μια τεχνική που προέρχεται από την Κορέα και αποτελείται από δύο διαφορετικά προϊόντα περιποίησης, ένα που περιέχει κάποιο έλαιο και ένα αφρώδες απαλό καθαριστικό. Χάρη σε αυτόν οι πόροι καθαρίζουν σε βάθος, διευκολύνοντας  την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας, χαρίζοντας λεία όψη στο δέρμα.

3. Η θερμοκρασία του νερού. Το νερό που ξεπλένουμε το πρόσωπο μας δεν πρέπει να είναι ούτε ζεστό, ούτε και κρύο όμως. Η χλιαρή θερμοκρασία είναι ιδανική για να προστατέψει το δέρμα μας από τη ξηρότητα που προκαλεί το κρύο νερό αλλά και τις φλεγμονές που προκαλεί το ζεστό.

 

 

4. Βάλε χρονόμετρο. Δεν είναι υγιεινό να πλένεις το πρόσωπο σου για πολύ ώρα, ούτε φυσικά να κάνεις γρήγορες και βιαστικές κινήσεις. Πλύνε την επιδερμίδα σου σχολαστικά μεν, αλλά μην υπερβαίνεις τα 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό.

5. Πρόσεχε τις κινήσεις σου. Μην τρίβεις το δέρμα σου, μην το κακομεταχειρίζεσαι γιατί θα πάρεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στο πρόσωπο σου με τις άκρες των δαχτύλων σου.

6. Σκούπισε το πρόσωπο σου μαλακά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πλυσίματος, μην το τρίβεις με πετσέτα για να το στεγνώσεις. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό βαμβακερό μπλουζάκι και με ελαφριές κινήσεις απομάκρυνε την περιττή υγρασία.

 

 

7. Aπολέπιση με μέτρο. Μην χρησιμοποιείς απολεπιστικά προϊόντα καθημερινά, γιατί θα προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στα φυσικά έλαια του δέρματός σου. Δύο με τρείς φορές εβδομαδιαίως κάνε απολέπιση ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

8. Καθάρισε το πρόσωπό σου δύο φορές την μέρα. Ποτέ παραπάνω. Δύο μόλις φορές είναι αρκετές μέσα στην μέρα αφού η υπερβολική χρήση των καθαριστικών προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα.

9. Η δεύτερη φορά να είναι το βράδυ. Φρόντισε η δεύτερη να είναι πάντα το βράδυ πριν ξαπλώσεις, ώστε το δέρμα σου να είναι απόλυτα καθαρό από κάθε ρύπο του περιβάλλοντος.

 

 

10. Ε-Ν-Υ-Δ-Α-Τ-Ω-Σ-Η. Πάντα! Μετά από κάθε καθαρισμό του πρόσωπο, ενυδάτωσε το δέρμα σου, προσφέροντας του την υγρασία που χρειάζεται ώστε να παραμείνει ελαστικό και λαμπερό σε βάθος.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα