Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μαλλιά στον ήλιο: Πως να τα προστατέψεις από την φθορά

Γιατί το ξεθωριασμένο χρώμα, δεν αρέσει σε κανέναν

 



 

Σίγουρα η έκθεση μας στον ήλιο είναι μεγαλύτερη χρονικά από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από αυτόν, αφού οι συνέπειες του είτε στην επιδερμίδα, είτε στα μαλλιά είτε στον οργανισμό είναι συνήθως καταστροφικές. Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, τα μαλλιά είτε βαμμένα είτε στο φυσικό τους χρώμα, έχουν μια τάση προς την... ταλαιπωρία, καθώς επηρεάζονται όχι μόνο από τον ήλιο όπως προανέφερα, αλλά και από την θάλασσα και το νερό της πισίνας. Οπότε η προστασία τους για το επόμενο διάστημα είναι τουλάχιστον απαραίτητη αν θέλεις να συνεχίσεις να έχεις υγιή, λαμπερή κώμη. Στο χέρι σου είναι, λοιπόν, να εντάξεις τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές στην beauty ρουτίνα σου και μετά δεν μένει παρά να απολαύσεις τις διακοπές σου.

 

 

Αρχικά, επίλεξε για τις διακοπές σου το σωστό τόνο χρώματος. Συμφωνά με κορυφαίους hair stylists, τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα ήταν να επιλέγουμε ένα ή δύο τόνους πιο σκούρα βαφή από αυτή που επιλέγουμε κάθε φορά, ώστε να υπάρχει περιθώριο να ανοίξει με τον ήλιο και όχι να ξεθωριάσει.

Αντηλιακό για το πρόσωπο, το σώμα ΚΑΙ τα μαλλιά. Ευτυχώς για εμάς, τα αντηλιακά μαλλιών ήρθαν για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προστασία από τον καυτό ήλιο. Στο εμπόριο θα βρεις εξαιρετικές συνθέσεις και υφές (λάδι, gel, spray) ανάλογα με τις ανάγκες σου για προστασία και ενυδάτωση όταν βρίσκεσαι στην παραλία. Βέβαια, καλού κακού (ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, που είναι άκρως ακατάλληλες) τοποθέτησε στα μαλλιά σου εκτός από το προϊόν, κάποιο μαντίλι ή καπέλο.

Το αντηλιακό μαλλιών το πήραμε, τώρα πως το χρησιμοποιούμε; Σίγουρα δεν φτάνει απλώς να το αγοράσεις αλλά και να ξέρεις να το εφαρμόσεις σωστά. Κρατάς σημειώσεις: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε στεγνά μαλλιά, από τις ρίζες έως τις άκρες. Μετά το μπάνιο, φρόντισε να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με νερό βρύσης, σκούπισε τα ελαφρά με μια πετσέτα και μετά άπλωσε ξανά αντηλιακό. Γενικά μην την φοβάσαι την ποσότητα.

 

 

Ρίξε νερό στα μαλλιά σου πριν την βουτιά. Πριν μπεις στην θάλασσα ή την πισίνα, ρίξε νέρο βρύσης στα μαλλιά σου, ώστε η επαφή τους με το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας, να μην επηρεάσουν σημαντικά την υφή της τρίχας, όπως θα συνέβαινε σε διαφορετική περίπτωση.

Χτένισε τα μαλλιά σου μετά την βουτιά, όμως μην το παρακάνεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βουρτσίζεις έντονα τα μαλλιά σου μετά την θάλασσα ή την πισίνα. Για να δείχνεις περιποιημένη, χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δοντάκια, για να μην δημιουργούνται σπασίματα.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για γερά μαλλιά. Την περίοδο των διακοπών, δεν επιτρέπεται να παραμελούμε να εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μάσκα, ώστε να ενυδατώνουμε σε βάθος την τρίχα. Αν από την άλλη έχεις πολύ ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά, εφάρμοσε το trick με το ελαιόλαδο. Βάλε σε όλα τα μαλλιά ελαιόλαδο, τύλιξε τα με μια πετσέτα και αφήσετε τα για περίπου μισή ώρα. Έπειτα λούζεσαι κανονικά.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.