Μαλλιά στον ήλιο: Πως να τα προστατέψεις από την φθορά

Γιατί το ξεθωριασμένο χρώμα, δεν αρέσει σε κανέναν

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Σίγουρα η έκθεση μας στον ήλιο είναι μεγαλύτερη χρονικά από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από αυτόν, αφού οι συνέπειες του είτε στην επιδερμίδα, είτε στα μαλλιά είτε στον οργανισμό είναι συνήθως καταστροφικές. Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, τα μαλλιά είτε βαμμένα είτε στο φυσικό τους χρώμα, έχουν μια τάση προς την... ταλαιπωρία, καθώς επηρεάζονται όχι μόνο από τον ήλιο όπως προανέφερα, αλλά και από την θάλασσα και το νερό της πισίνας. Οπότε η προστασία τους για το επόμενο διάστημα είναι τουλάχιστον απαραίτητη αν θέλεις να συνεχίσεις να έχεις υγιή, λαμπερή κώμη. Στο χέρι σου είναι, λοιπόν, να εντάξεις τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές στην beauty ρουτίνα σου και μετά δεν μένει παρά να απολαύσεις τις διακοπές σου.

 

 

Αρχικά, επίλεξε για τις διακοπές σου το σωστό τόνο χρώματος. Συμφωνά με κορυφαίους hair stylists, τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα ήταν να επιλέγουμε ένα ή δύο τόνους πιο σκούρα βαφή από αυτή που επιλέγουμε κάθε φορά, ώστε να υπάρχει περιθώριο να ανοίξει με τον ήλιο και όχι να ξεθωριάσει.

Αντηλιακό για το πρόσωπο, το σώμα ΚΑΙ τα μαλλιά. Ευτυχώς για εμάς, τα αντηλιακά μαλλιών ήρθαν για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προστασία από τον καυτό ήλιο. Στο εμπόριο θα βρεις εξαιρετικές συνθέσεις και υφές (λάδι, gel, spray) ανάλογα με τις ανάγκες σου για προστασία και ενυδάτωση όταν βρίσκεσαι στην παραλία. Βέβαια, καλού κακού (ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, που είναι άκρως ακατάλληλες) τοποθέτησε στα μαλλιά σου εκτός από το προϊόν, κάποιο μαντίλι ή καπέλο.

Το αντηλιακό μαλλιών το πήραμε, τώρα πως το χρησιμοποιούμε; Σίγουρα δεν φτάνει απλώς να το αγοράσεις αλλά και να ξέρεις να το εφαρμόσεις σωστά. Κρατάς σημειώσεις: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε στεγνά μαλλιά, από τις ρίζες έως τις άκρες. Μετά το μπάνιο, φρόντισε να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με νερό βρύσης, σκούπισε τα ελαφρά με μια πετσέτα και μετά άπλωσε ξανά αντηλιακό. Γενικά μην την φοβάσαι την ποσότητα.

 

 

Ρίξε νερό στα μαλλιά σου πριν την βουτιά. Πριν μπεις στην θάλασσα ή την πισίνα, ρίξε νέρο βρύσης στα μαλλιά σου, ώστε η επαφή τους με το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας, να μην επηρεάσουν σημαντικά την υφή της τρίχας, όπως θα συνέβαινε σε διαφορετική περίπτωση.

Χτένισε τα μαλλιά σου μετά την βουτιά, όμως μην το παρακάνεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βουρτσίζεις έντονα τα μαλλιά σου μετά την θάλασσα ή την πισίνα. Για να δείχνεις περιποιημένη, χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δοντάκια, για να μην δημιουργούνται σπασίματα.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για γερά μαλλιά. Την περίοδο των διακοπών, δεν επιτρέπεται να παραμελούμε να εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μάσκα, ώστε να ενυδατώνουμε σε βάθος την τρίχα. Αν από την άλλη έχεις πολύ ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά, εφάρμοσε το trick με το ελαιόλαδο. Βάλε σε όλα τα μαλλιά ελαιόλαδο, τύλιξε τα με μια πετσέτα και αφήσετε τα για περίπου μισή ώρα. Έπειτα λούζεσαι κανονικά.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares