Skip to main content

BEAUTY TIPS

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την ξηρή επιδερμίδα

Φρόντισέ την σωστά για να απαλλαγείς από τα προβλήματα των ψυχρών ημερών

 



 

Πριν αρχίσεις να αγοράζεις με μανία beauty προϊόντα και καλλυντικά που σου έχουμε προτείνει είτε εμείς εδώ, είτε οι χιλιάδες διαφημίσεις που βλέπεις καθημερινά, καλό θα ήταν να «ακούσεις» πρώτα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, ώστε να την περιποιηθείς σωστά και να έχεις ανάλογα αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να πω είναι να μάθεις να αναγνωρίζεις τον τύπο δέρματος σου (ξηρό, λιπαρό, μεικτό, κανονικό) πριν προχωρήσεις σε κάποια ενέργεια ή αγορά. Γιατί διαφορετική αντιμετώπιση χρειάζεται το λιπαρό δέρμα και εντελώς άλλη το ξηρό. Αν ανήκεις και εσύ στην τελευταία αυτή κατηγορία δέρματος, keep reading γιατί το θέμα σε αφορά και μάλιστα πολύ εν όψει των κρύων χειμωνιάτικων ημερών που αποτελούν αρκετά δύσκολη περίοδο για την επιδερμίδας μας.

 

 

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να ξεχωρίζεις την ξηρή από την αφυδατωμένη επιδερμίδα, αφού η δεύτερη μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε τύπο δέρματος, με μεγαλύτερη ή μικρότερη διάρκεια (ανάλογα με τον χειρισμό). Η ξηρή επιδερμίδα είναι μια μόνιμη κατάσταση, με κύριο χαρακτηριστικό το ότι δεν παράγει αρκετά λιπίδια, χάρη στα οποία συγκρατείται η υγρασία στην κεράτινη, δηλαδή την επιφανειακή στιβάδα της. Οφείλεται κυρίως σε γονιδιακούς παράγοντες αλλά και στην ηλικία, αφού σε μεγαλύτερες κυρίως ηλικίες, η μείωση των λιπιδίων είναι συχνό φαινόμενο. Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως ξηρή επιδερμίδα και σπυράκια, μαύρα στίγματα, ακμή και ατέλειες δεν πηγαίνουν σίγουρα μαζί, ωστόσο παρατηρείται θαμπή όψη και ενοχλητικά τραβήγματα, ενώ γίνονται αμέσως ορατές και οι λεπτές γραμμές.

 

 

Η κατάλληλη φροντίδα για αυτή την επιδερμίδα, εντοπίζεται κυρίως στον καθαρισμό, ο οποίος πρέπει να γίνεται με πλούσια γαλακτώματα εμπλουτισμένα με μαλακτικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, καθώς και στην εντατική θρέψη και ενυδάτωση. Και επειδή δεν θα σε άφηνα ποτέ χαμένη ανάμεσα στις χιλιάδες επιλογές που κυκλοφορούν στην αγορά, κάνε και scroll down για να ανακαλύψεις αποτελεσματικές επιλογές που θα δώσουν και πάλι ζωντάνια στο πρόσωπό σου.

Extra Rich Cleansing Milk, Shiseido: Απαλό καθαριστικό γαλάκτωμα προσώπου για ξηρές επιδερμίδες, που απομακρύνει αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες, τους ρύπους και το μακιγιάζ για ένα απαλό αναζωογονημένο και ενυδατωμένο δέρμα.

 

 

 

Nutritic Intense Riche, La Roche Posay: Πλούσια ενυδατική κρέμα προσώπου που προστατεύει και αναδομεί εντατικά τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

 

 

 

Wild Rose Face Oil, Korres: Λάδι υψηλής συγκέντρωσης σε βιταμίνη C για βαθιά θρέψη και εντυπωσιακά λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Ενισχυμένο σε ω-λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, αναπληρώνει τα απαραίτητα επίπεδα ενυδάτωσης και επανορθώνει λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες

 

 

 

Quenching Mineral Mask, Vichy: Mάσκα ενυδάτωσης σε μορφή gel, εμπλουτισμένη με το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy που δρα ως άμεση δόση ενυδάτωσης και καταπραΰνει την διψασμένη επιδερμίδα.

 

 

 

Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF30, NARS: Μη λιπαρή σύνθεση που δημιουργεί ένα διάφανο πέπλο χρώματος και αντηλιακής προστασίας, αποκαθιστά τα μεταλλικά στοιχεία, ενυδατώνει και λειαίνει την επιδερμίδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department