Hair issue: Μήπως η βούρτσα που χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλη για τα μαλλιά σου;

Πολλές οι επιλογές, πολλοί οι τύποι των μαλλιών, ποια τελικά να επιλέξεις;

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Το έχουμε πει χιλιάδες φορές και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, ώσπου να γίνει πλέον συνήθειά σου: Τα όμορφα μαλλιά, είναι τα υγιή μαλλιά. Και όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι hairstylists, το μυστικό για να αποκτήσεις υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά βρίσκεται στο χέρι σου. Για την ακρίβεια, στην βούρτσα μαλλιών που χρησιμοποιείς καθημερινά. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, εντοπίζεται το πρόβλημα στις περισσότερες από εμάς, καθώς παρόλο που ξοδεύουμε μια μικρή περιουσία σε προϊόντα φροντίδας και περιποίησης της τρίχας, αυτή εξακολουθεί να σπάει και να δημιουργείται ψαλίδα, αφού το βασικότερο εργαλείο μαλλιών, που δεν είναι άλλο από την βούρτσα χτενίσματος, δεν έχει επιλεχθεί σωστά.

 

 

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα σαμπουάν, τα conditioner, τις μάσκες και γενικώς όλα τα hairstyle products, τα οποία ανάλογα με την σύνθεσή τους είναι ιδανικά για διαφορετικούς τύπους μαλλιών, έτσι υπάρχουν βούρτσες χτενίσματος με διαφορετικά στυλ, ειδικά σχεδιασμένες για κάθε περίπτωση. Στον παρακάτω beauty οδηγό θα βρεις χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις σωστά την αντίστοιχη βούρτσα που ταιριάζει με τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Πυκνά μαλλιά: Τα πυκνά μαλλιά αποτελούν όνειρο για κάθε γυναίκα. Ειδικά αν είναι σωστά περιποιημένα και δείχνουν όμορφα και λαμπερά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Παρά την εικόνα τους ωστόσο, τα πυκνά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στους κόμπους και τα μπερδέματα, ενώ στεγνώνουν πολύ δύσκολα φυσικά. Για να αποφύγεις τα παραπάνω και να κρατήσεις μόνο τα θετικά τους, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς βούρτσες όπου τα δοντάκια θα βρίσκονται σε απόσταση. Αυτό θα σε βοηθήσει να τα στεγνώνεις πιο εύκολα, ενώ θα καταλαγιάσει το φριζάρισμα και τις τριχούλες που πετάνε.

 

 

Λεπτά μαλλιά: Αυτός ο τύπος μαλλιών μπορεί να περιποιείται με μεγαλύτερη άνεση, όμως η λεπτή τρίχα σπάει πιο εύκολα. Και επειδή σπασμένη τρίχα ισοδυναμεί με κατεστραμμένη τρίχα, φρόντισε να επενδύσεις σε μια boar-bristle βούρτσα. Πρόκειται για μαλακή χτένα που συνδυάζει φυσικές και συνθετικές τρίχες, βοηθά στο ξεμπέρδεμα ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κατανέμει ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια από την ρίζα έως τις άκρες. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά ενυδατώνονται καλύτερα και αποκτούν φυσική λάμψη. Οι βούρτσες αυτές, επειδή είναι σούπερ μαλακές, λόγω του υλικού τους, πρέπει να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ σε στεγνά μαλλιά. 

Σπαστά έως σγουρά μαλλιά: To no1 ζήτημα που αντιμετωπίζουν όσες έχουν σγουρά μαλλιά είναι το φριζάρισμα. Τα σπαστά και σγουρά μαλλιά δείχνουν να μην συνεργάζονται σχεδόν ποτέ, για αυτό και απαιτείται μεγαλύτερη φροντίδα και συγκεκριμένες θεραπείες. Τίποτα από αυτά δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν συνδυάζονται με την κατάλληλη χτένα. Προτίμησε λοιπόν, βούρτσες με εύκαμπτες τρίχες και απαλά υλικά που θα σε βοηθήσουν με το τράβηγμα. Αν τα μαλλιά σου μπλέκονται πολύ, δοκίμασε να χρησιμοποιείς χτένα όταν κάνεις μπάνιο, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα το κατάλληλο προϊόν.

 

 

Κατεστραμμένη, ξηρή τρίχα: Υπάρχουν πολύ λόγοι που οδηγούν  στα κατεστραμμένα μαλλιά, με τον κυριότερο να είναι η θερμότητα. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου και τραβάς με λάθος τρόπος την τρίχα, η οποία τελικά σπάει και αποδυναμώνεται. Για αυτό τα μαλλιά σου χρειάζονται είτε μια πολύ απαλή βούρτσα, είτε μια ειδικά σχεδιασμένη για αδύναμα μαλλιά.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares