Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μικτή επιδερμίδα: Τα S.O.S που πρέπει να γνωρίζεις για την σωστή περιποίηση της

Γιατί σημασία έχει να λάμπεις και όχι να γυαλίζεις



Αν νομίζεις πως η ζωή είναι μόνο μαύρο ή άσπρο, τότε μεγάλη είναι η πιθανότητα να έχεις αξιολογήσει λάθος τον τύπο της επιδερμίδας σου και να χρησιμοποιείς ανώφελα προϊόντα που δεν σε βοηθούν καθόλου. Και ενώ η γυαλάδα, τα μαύρα στίγματα και το περίσσιο σμήγμα είναι οι βασικοί ύποπτοι του λιπαρού δέρματος, η ξηρότητα και η τραχιά όψη που εμφανίζεται ταυτόχρονα σε κάποια σημεία του προσώπου σου, μάλλον για κάτι άλλο σε προειδοποιούν. Αυτό είναι η μεικτή επιδερμίδα, που βρίσκεται ανάμεσα στην λιπαρότητα και το ξηρό δέρμα και ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας. Πριν καταδικάσεις, λοιπόν, την γυαλάδα και την λιπαρότητα για όλα τα δεινά του πρόσωπο σου, καταλήγοντας αυθαίρετα στο συμπέρασμα πως έχεις να κάνεις με ένα λιπαρό δέρμα, ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, κατανοώντας καλύτερα την μικτή επιδερμίδα.

 

 

Τι είναι μικτή επιδερμίδα;

Όπως προαναφέραμε και νωρίτερα, η μικτή επιδερμίδα βρίσκεται ανάμεσα στο λιπαρό και ξηρό δέρμα. Συγκεκριμένα, όταν παρατηρείται έντονη γυαλάδα, μαύρα στίγματα και διεσταλμένοι πόροι σε μέτωπο, μύτη, πιγούνι, ενώ τα μάγουλα διατηρούν μια ξηρή και θαμπή όψη, τότε το δέρμα σου είναι μεικτό. Την κατάσταση αυτή προκαλεί η υπερβολική έκκριση σμήγματος στην περιοχή του Τ και η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στα μάγουλα. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως η αφυδάτωση κάποιων περιοχών του προσώπου δεν γίνεται αμέσως εμφανής με αποτέλεσμα να θεωρείς λανθασμένα πως έχεις λιπαρό δέρμα.

Πως να περιποιηθείς σωστά την μικτή επιδερμίδα:

Το μικτό δέρμα για να δείχνει όμορφο και φωτεινό, δεν θέλει κόπο αλλά έξυπνους και στοχευμένους χειρισμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να προσπαθείς μανιωδώς να διώξεις όλη την λιπαρότητα από το πρόσωπο σου. Και αυτό γιατί η λιπαρότητα, όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα, τα οποία συναντώνται κατά κύριο λόγο στην μικτή επιδερμίδα, έχει την δυνατότητα να κρατά ενυδατωμένο το δέρμα, προσφέροντας του ελαστικότητα και σφριγηλότατα, ενώ επιβραδύνει σημαντικά την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Ξέρουμε πως σε καμία μας δεν αρέσει να γυαλίζει, όμως στόχος σου πρέπει να γίνει η εξουδετέρωση της υπερέκκρισης στο Τ και όχι η αφυδάτωση του υπόλοιπου προσώπου. Το δέρμα σου έχει ανάγκη από ισορροπία και απαλή φροντίδα, κάτι το οποίο μπορείς να βρεις σε εξελιγμένες φόρμουλες ειδικά φτιαγμένες για την μικτή επιδερμίδα, ώστε να μην χρησιμοποιείς πολλά διαφορετικά προϊόντα για κάθε περιοχή του προσώπου σου. Ιδανικά, για να ξεφορτωθείς το επιπλέον σμήγμα από μέτωπο, μύτη, πιγούνι φρόντισε να κάνεις δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση με ένα απαλό scrub, ενώ στα μάγουλα μόνο μια. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα και δεν θα πρέπει να παραλείπεται σε καμία περίπτωση.

Παρακάτω θα βρεις αγαπημένες επιλογές που συνίστανται κυρίως για την φροντίδα της μικτής επιδερμίδας:

Aqua Beelicious Oil Free, Apivita: Ελαφριά κρέμα-gel ειδικά σχεδιασμένη με εκχύλισμα λουλουδιών, μέλι ανθέων, αλόη και υαλουρονικό οξύ. Εξισορροπεί τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και αφήνει ματ όψη με λωτό. Οil-free σύνθεση που δεν επιβαρύνει τη λιπαρή-μικτή επιδερμίδα.

 

 

Aquabella Beauty-Revealing, Nuxe: Δροσερή λοσιόν essence που ενυδατώνει τις ξηρές περιοχές και βελτιώνει εμφανώς την ποιότητα του δέρματος. Η φόρμουλα του λειτουργεί χάρη στην παρουσία μίας 100% φυσικής σύνθεσης: το δέρμα εξομαλύνεται, μαλακώνεται, φρεσκάρεται. Ιδανικό για όλες τις ηλικίες, ειδικά 18-25 ετών.

 

 

Purete Sublime Gel Nettoyant, Galenic: Gel καθαρισμού για απόλυτη φωτεινότητα. Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα ενώ αφαιρεί τα κατάλοιπα και τα ίχνη του μακιγιάζ. Εφάρμοσε καθημερινά πρωί και/ή βράδυ στο πρόσωπο επιμένοντας στο μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι, έπειτα ξέπλυνε με άφθονο νερό.

 

 

Face Mask With Green Clay, Apivita: Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, χωρίς να την αφυδατώνει. Απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους, ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα. 88% φυσική σύνθεση.

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

CELEBS

Πεθανε ο τραγουδιστής Αντώνης Τουρκογιώργης

Ήταν ιδρυτικός μέλος του συγκροτήματος «Socrates Drunk the Conium»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να «βελτιώσεις» το κάρμα σου με απλούς τρόπους

Γιατί ποιος δεν χρειάζεται ένα καλό κάρμα!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας